Scalping w innym wydaniu...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Hehehe TeXs to tylko takie z wizualizowanie zachowań forumowiczów.
Każdy lubi czytac merytoryczne posty a nie "dzis zrobiłem tyle i tyle..." super świetnie, no ale co z tego? co się z tym wiąże, prócz łechtania sobie ego?

Czy widziałeś gdzieś w jakimś wątku który ma służyć nauce takie suchary z mojej strony? nie chwale się wynikami, bo to nie merytoryczne i małostkowe...

Jak już coś wrzucac to niech i inni się uczą.
1 listopada nie grałem ale za to 31października zostawiłem Oczekującą eSke.
Powód? retest LT od tyłu. Wynik mierny, bo miał byc long term Miejsce z W1 otwarcie z D1 takich tradow nie zamyka się tego samego dnia, ale z racji świąt zamknięty by miec wolną głowę do oddania się refleksji nad kruchością życia :wink:

Takie posty (jeśli sie nie myle to mnie poprawcie) pomagają w rozwoju innym.
Pozdrawiam i przepraszam za offtop.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Damfry pisze:mandrejk miałbym osobistą prośbę, do Ciebie i innych użytkowników jesli to nie problem robcie małe adnotacje, co skłoniło was do podjęcia decyzji. Nie wiem jak innych, ale zawsze mnie interesuje proces myślowy tradera :) Pisanie o samych wynikach, brzmi jak "porównywanie penisów" za przeproszeniem, a nie o przechwałki w dziennikach chodzi :)

Pozdrawiam i powodzenia, oczywiście będę śledził :)
Ok, postaram się opisywać każdy setup, jeśli czas pozwoli :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Pierwsze wejście i wtopa, retest małego LT i liczyłem na spadek :( -5p
zapomniałem o danych z eurolandu o 09.55...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Wejście drugie na S, odbicie od małej LT ale wredny edek wywalił mnie na BE :(

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

mandrejk pisze:Wejście drugie na S, odbicie od małej LT ale wredny edek wywalił mnie na BE :(
Spójrz na linie trendu wzrostowego ,ona jest ważniejsza niż te krótsze spadkowe wedle mnie ,co sądzisz?
Obrazek

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

ridera pisze:
mandrejk pisze:Wejście drugie na S, odbicie od małej LT ale wredny edek wywalił mnie na BE :(
Spójrz na linie trendu wzrostowego ,ona jest ważniejsza niż te krótsze spadkowe wedle mnie ,co sądzisz?
Obrazek
Na pewno Masz rację ale styl gry , którym ja się posługuje pozwala mi na grę w obydwie strony bez względu na trend. (to nie znaczy ,że jest mi kompletnie obojętny)
Staram się łapać od kilkunastu do kilkadziesiąt pipsów.
W ostatnim setupie powinienem uciec w momencie kiedy cena nie zrobiła nowego dołka a ja trzymałem i liczyłem ,że pójdzie na południe.

Cadermo

mandrejk pisze:
ridera pisze:
Obrazek
Na pewno Masz rację ale styl gry , którym ja się posługuje pozwala mi na grę w obydwie strony bez względu na trend. (to nie znaczy ,że jest mi kompletnie obojętny)
Staram się łapać od kilkunastu do kilkadziesiąt pipsów.
W ostatnim setupie powinienem uciec w momencie kiedy cena nie zrobiła nowego dołka a ja trzymałem i liczyłem ,że pójdzie na południe.
Chyba ,że tak . Też planowałem tak grać ,ale wolę mniej wejść :)

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

ridera pisze:Chyba ,że tak . Też planowałem tak grać ,ale wolę mniej wejść Smile

Też staram się robić do czterech wejść dziennie, ile Ty robisz?

Cadermo

średnio 2-3 ,nie raz do 5 ,ale to wyjątkowe dni.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

U mnie dwa zlecenia sell i obydwa przestawione już na BE. TP ustawione i teraz pozostaje czekać i obserwować :wink: Już jedno wywalone na BE
I zamknięte na +15 p. Sądziłem, że jednak spadnie poniżej 1.37. czekamy na kolejna okazje
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

ODPOWIEDZ