Po zapisaniu pliku w domyślnym folderze nie chiał sie uruchomić ale po zapisaniu na pulpicie już smiga

co miałes na myśli?raposo pisze:a może jednak na początek jakiś ECN??
Wszystko zależy od Twoich potrzeb i stanu wiedzy. U brokera MM rynek jest trochę uproszczony, natomiast w ECN panują już prawdziwe, brutalne realia i trzeba sobie zdawać sprawę z kilku dodatkowych rzeczy (przede wszystkim sposoby realizacji zleceń).
Po co miałby robić to umyślnie w takim razie? Rekwotowania to niekoniecznie wina "złego" brokera. To często wynik dużego pingu do serwera brokera i czasem wystarczy zwykłe przełączenie się na inny by problem zniknął. Można też dać nawet minimalny slippage i też może być OK. Wszystko jest do sprawdzenia.colt113 pisze:i trochę mnie on zmartwił zwłaszcz ze zauwazyłem problem z rekwotowaniem nawet u siebie (mimo ze nie przynosze jeszcze im strat - konto w FxPro) zwłaszcza przy zamykaniu tranzakcji na minusie.
Miałem na myśli to, że na ECN musisz sobie zdawać sprawę ze sposobów realizacji zleceń, z ich rodzajów itd. Nie masz co prawda rekwotowań ale można mieć poślizgi, a przy dynamicznych zmianach jeśli nie wiesz czego się spodziewać, to może zaboleć. No i przejrzystość kosztów - u MM masz tylko spread, który jest z góry wiadomy (lub jego widełki). W ECN masz spread zmienny rynkowy bez widełek, a do tego prowizję, która nie jest wyrażana w pipsach.colt113 pisze:co miałes na myśli?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... opy#122485Cygan pisze:Pierwsze pytanie dotyczy Trailing Stop. W tym programie używając trailing stop muszę określić trzy wartości: New Take Profit, Trailing Gap, Trailing stop. Dokładna definicja z Helpa to:
w jakim jezyku ?Cygan pisze:Trochę programowałem w swoim życiu,