AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

zenon123 pisze:Ogólnie narzędzie do handlowania jest w porządku. Niskie spready, niewysokie stosunkowo prowizje.
beż jaj niskie spready i prowizje, do tego dodaj jeszcze poślizgi np. 8 pips i lepsze
zenon123 pisze:Czasem nie rozumiem narzekań niektórych użytkowników. Gram około 2 meisięcy na aliorze i wszystkie straty jakie się trafiły nie są spowodowane działaniem platformy tylko moimi błędami.
chyba żartujesz albo na oczy tej platformy nie widziałeś, ciągłe zwiechy znikające SL itp itd
od kiedy wróciłem do dawnego broka mam komfort psychiczny nie do opisania
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

To jak w końcu jest z tym aliorem ? ;)
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein

zenon123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zenon123 »

Dokładnie przeanalizuj na czym polega ECN to wyjaśni się skąd poślizgi. Skoro nie ma ofert po drugiej stronie to nie zrobisz transakcji, na GPW też masz poślizgi, prawda?

Pokaż mi brokera który oferuje niższy spread np na eur/usd niż 0,0-0,2 pipsa albo na S&P 0,5 pipsa czy DAX 1 pips w ciągu dnia?

Akurat platformę Aliora znam dosyć dobrze i nie ma powodu do narzekań. Na szczęście są inne firmy, nie musisz się męczyć na "zwiechach i poślizgach cenowych".

enderius
Gaduła
Gaduła

I znów brak kwotowań na demo...

Już ok ;/

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

zenon123 doskonale wiem co to jest ECN ale 8 albo 17 pips come on!

po pierwsze:
FX to nie warzywniak GPW a moje pozycje nie są aż tak duże żeby nie było drugiej strony w godzinach szczytu

po drugie:
najpierw pisali, że takie rzeczy są tylko na demo a jak się okazało na realu też. A teraz jak sie okazuje dopiero PT2 ma już być ponoć dobry, czyli co kłamali? I z tego co patrzyłem na udostępnionej wersji PT2 wiele rzeczy nadal jest do...

Nie wiem jak Ty to widzisz ale ja mam dyskomfort kiedy podczas handlu muszę restartować się kilkakrotnie albo kijem od szczotki zlecenia popchać. A co jeśli podczas zwiechu rynek pójdzie 300 pipsów w odwrotną stronę? Poświęcasz czas, ryzykujesz pieniądze, płacisz prowizje to chcesz być traktowany poważnie!

Ja to widzę tak albo masz wyjątkowe szczęście i u Ciebie wszystko śmiga należycie albo masz etacik u aliora i stąd taki zachwyt...
może przeczytaj już ponad 170 stron tego wątku i zobacz jak do tej pory Alior wyglądał w "realu" :oops:

Dodano po 4 minutach:

PS zaje.. raleklama w TV ale się uśmiałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sezon na leszcza rozpoczęty
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

zenon123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zenon123 »

Nie mam etacika w Aliorze. Ba, wręcz ostatnio bank działa mi na nerwy! Mam u nich naprawdę pokaźny pakiet usług, włącznie z depozytami, a oni wymagają ode mnie kartonu (dosłownie) dokumentów, aby przedłużyć (nie dostać - przedłużyć!) kredyt w rachunku firmowym. Szaleństwo! Więc nie bronie Aliora bo nie mam w tym żadnego interesu. Stwierdzam tylko, że platforma u mnie działa bez zarzutów. Mam ją włączoną przez 12 godzin na dobe i sporadycznie mnie rozłącza. Nie mogę więc narzekać. Naturalnie zlecenia po markecie czasem wchodzą po dziadoskim kursie, nie wiem po co jest zakładka z informacjami, monitor zleceń też nie powala (gdzie te zlecenia!?). Są wady, jest dużo pracy, ale da się grać i zarabiać pieniądze. Reklama jest żałosna, naprawdę żal mi tych klientów, którzy polegną na grze na walutach (przypominam min. 1 lot to pozycja na prawie pół bańki, nie ma żartów!). Nie zachwalam do upadłego aliora, ale nie mam powodów aby na alior tradera wieszać psy.

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

Z wad Aliora, które akurat mnie przeszkadzają to:
- wysokie koszty transakcji (swap i prowizja)
- pobieranie depozytu za każdą otwieraną pozycję (nawet za przeciwstawną)
- wyższe spread-y w godzinach nocnych na mniej płynnych parach w porównaniu do innych brokerów ECN (za mało dostawców płynności?)
Tyle zauważyłem na demo.

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

adapi pisze: wyższe spread-y w godzinach nocnych na mniej płynnych parach w porównaniu do innych brokerów ECN (za mało dostawców płynności?)
Tyle zauważyłem na demo.
Demo ma calkiem inne spready niz real. tzn na realu jest lepiej.
Co do samej platformy używając jej tylko do tradingu a nie do analizy jest ok nie spotkałem sie z jakimiś rażącymi babolami, nawet powiem że bardzo ładnie sobie skonfigurowałem pod siebie. Nie wiem skąd się biora u ludzi freezy, zwiechy i rozłączenia bo nie zaobserwowałem tego u siebie.

arekk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arekk »

Platforma nie wybiega przed szereg - mogę wybaczyć
Prowizje, spready - pełna akceptacja
Dodatkowa autoryzacja kiedy robi się ruch na rynku - dyskwalifikacja
Pozycja będzie widoczna na saldzie w czasach sporych ruchów - po min 1 minucie lub restarcie. Fatalne odświeżanie.

Polecam innych brokerów.
Pozwól STRATOM ROSNĄĆ a ZYSKI TNIJ :)
Po co zarabiać? :D

enderius
Gaduła
Gaduła

Możecie się dzisiaj podłączyć pod DEMO ?
Bo mi się teraz w ogóle nie chce połączyć...
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein

ODPOWIEDZ