Pie
selekcja i kluczowość poziomów to czwarta część szkolenia ;] więc da się coś o tym powiedzieć w każdym razie jest jak glaca pisze nigdy nie masz pewności, który zadziała a który nie jedynie możesz oceniać prawdopodobieństwo
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
no właśnie dzisiaj złapałem kilka SL i zacząłem się zastanawiać czy PA to system czysto uznaniowy przypadkiem nie jestglaca38 pisze:hheehe dobry jestes jakbyc to wiedzial to znalazbys zlotego grala,jakby tak kazdy poziom zadzial,forez to bardzo dynamiczny i zmienny rynek,popatrz chocby dzis,poziomy padaly jak zapalkibrother pisze:jeśli ktoś wie w jaki sposób rozpoznać ważność poziomów to prosiłbym o pomoc, albo wskazanie źródła takiej wiedzy nie wiem jak rozpoznać te prawidłowe raz działają raz nie, a wtedy to już totolotek, a nie strategia. Jak by ktoś chciał się podzielić taką wiedzą to piszcie.
a co do 4 części szkolenia to niestety mnie nie stać, na razie mam 2 depozyty w plecy i dużo zmarnowanego czasu, teoretycznie potrafię dobrze określić poziom ale to co zarobie oddam x 2 jeszcze tego samego dnia. Postanowiłem, że przechodzę na mikroloty bo będzie "psychiczna niewyróbka" i koniec gry na forex, nie chciałbym zmarnować setek godzin i pogorszenia wzroku za free

na koniec dnia ustawiam sell na 1.42594 oby zatrzymało się w końcu:)
już kilka razy to pisałem ale może napiszę jeszcze raz. Szkolenie jest skierowane do osób chcących się uczyć i zdyscyplinowanych a nie z grubym portfelem. Faktycznie jest próg który jest dla potencjalnych 'pasożytów' ale jakoś ponad połowa obecnych użytkowników forum potrafiła przekonać mnie do tego, że ich obecność będzie dla wszystkich pożytkiem. I nie chodzi o to by oni uczyli ale o to by zaangażowali się w swój rozwój. A kiedy ich wiedza się rozrośnie nie zatrzymają jej dla siebie a po prostu pomogą następnym. Taka jest idea forum. Podobnie jest ze szkoleniami (których na razie nie prowadzę. Jak zdecyduję się zacząć następne, założę działalność i o tym napiszę). Kilka osób odbywało je za darmo a znalazła się i taka, która szkoliła się po kosztach, które same ustaliła. Osoby z polecenia albo aktywnie udzielające się na forum będą szkolone za darmo.
Mam nadzieję, że trochę przybliżyłem jak to wygląda i będzie wyglądać.
Mam nadzieję, że trochę przybliżyłem jak to wygląda i będzie wyglądać.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
Może komuś się przyda to co teraz napiszę. Ostatnio ,oglądając seminaria S.Seiden'a natknąłem się na ciekawą informację dotyczącą "mocy" poziomu.
Jak to hardkorowy koksu mówi - taka sprawa : jeśli cena delikatnie "musnęła" naszą strefę SD o czym to świadczy ? Ano o tym ,że jest tam w juch duuuużo zleceń kupna/sprzedaży i jest duże prawdopodobieństwo ,że w przyszłości znów ten poziom zadziała.
Z mojej strony to tyle,pozdro ! 5 !
Bart-ek
Jak to hardkorowy koksu mówi - taka sprawa : jeśli cena delikatnie "musnęła" naszą strefę SD o czym to świadczy ? Ano o tym ,że jest tam w juch duuuużo zleceń kupna/sprzedaży i jest duże prawdopodobieństwo ,że w przyszłości znów ten poziom zadziała.
Z mojej strony to tyle,pozdro ! 5 !
Bart-ek
admkowal czy RBR może robić za SD?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Ja to tak na szybko zaznaczyłem aby dać przykład że RBR też są poziomami SD, wyznaczył bym na niższym TF a tak by to wyglądało jak bym dał znów wykres H4glaca38 pisze:moim zdaniem Ink w przykladzie ktorym podales powinienes od dolu lapac korpusy a od gory cienie swieczek

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.