zz pisze:Bossa stosuje DD czyli dealing desk ....
Mnie analizy średni zajmują od 2-4 godzin do nawet tygodnia ..
Czyli Bossa przyznała się oficjalnie do DD oraz cytuję Pana Zadorę...
Nie oznacza to oczywiście, że realizując normalną strategię, dopuszczoną w Regulaminie, rekwot nie może się zdarzyć//
Pozdrawiam.
Dodano po 6 minutach:
reptile pisze:kazdy broker z mt4 ma DD.. niektore maja automatyczne.. i jak sie im chce zaszkodic to ten sam DD poprostu zmienia paramater ze od tej pory zlecenie wchodzi 2sekundy lub wiecej..
reptile z pokorą przyznaję Tobie i USA rację...
Docelowo tylko CME....
Dodano po 15 godzinach 42 minutach:
Ciągnąc dalej wątek.
Bossa ma w regulaminie zapisane że jak nas dadzą do DD to zgodnie z tym regulaminem mają 90 sekund na zrealizowanie zlecenia...
Tyle teoria.
Praktycznie sami napisali że te 90 sekund nie obowiązuje
maksymalnie w ciągu 90 sekund potwierdza Klientowi złożone przez niego dyspozycje dotyczące danego
Instrumentu Finansowego.
Powyższy zapis nie ma jednak zastosowania w sytuacji, w której na danym rynku bazowym wystąpi ponadprzeciętna zmienność cen lub utrata płynności przez Instrument Bazowy lub w innych okolicznościach określanych jako Sytuacje Nadzwyczajne.
Tłumacząc z "polskiego na nasze:" moim zdaniem Bossa ma dowolny czas na potwierdzenie naszej transakcji. Bo co to jest "ponadprzeciętna zmienność cen" ?
Cytuję Grena
ma jednak zastosowania w sytuacji, w której na danym rynku bazowym wystąpi ponadprzeciętna zmienność cen lub utrata płynności przez Instrument Bazowy lub w innych okolicznościach określanych jako Sytuacje Nadzwyczajne.
Mamy tu spójnik lub. Więc wystarczy sama "ponadprzeciętna zmienność" by ten punkt był spełniony i nie obowiązywał Was limit czasu potwierdzenia zlecenia. Jak już pisałem: ten punkt też jest niedoprecyzowany i daje Wam możliwość przedłużenia limitu czasu realizacji zlecenia w nieskończoność. Nie wiem co to jest wspomniana "ponadprzeciętna zmienność" a czas maksymalny realizacji zlecenia w takiej sytuacji jest nieokreślony, więc dowolny.
Czyli jeżeli zrobimy złe analizy lub neutralne ,to nie ma problemu....

zlecenia bez problemu wejdą...
Jeżeli jednak zrobimy dobre analizy...,to niestety teoretycznie mają czas nieograniczony.. na zrealizowanie naszego zlecenia...
Pozdrawiam.