BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Kovis pisze: Obecnie tylko traderzy z naszej firmy korzystają z Currenex - po przetestowaniu - nie odpalisz już nigdy MT4. ;)
Mamy mostek do MT4, ale nie mamy czasu - go testować narazie... (pytanie czy jest sens).
[/quote]

A co z MT5? Czy problem gubienia zlecen wynika z konstrukcji programu, czy jest to czynnik do rozwiazania po Waszej stronie?

Jeszcze nie korzystalem z demo Waszej platformy, ale z pewnoscia jak sie zdecyduje na otwarcie kolejnego konta to sprawdze demo Currenexa.

Pytanie odnosnie spreadu. Czy pobierana kwota dla Was jest w postaci commissions i ta wielkosc jest naliczana na wejsciu, a potem na zamknieciu transakcji, czy moze jest to zaliczane jak u brokerow MM w spreadzie i jako wielkosc, ktora widze w oknie zlecenia? (mam nadzieje, ze jasno sie wyrazilem)
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

wojtasek pisze:czy można używać jakiegoś bridga MT4 < - > Currenex?
znalazłem np. coś takiego:
http://www.tradespotfx.com/official-cur ... ridge.html
to dla tych, którzy na razie nie mogą się uwolnić od MT4 Smile
Nic Ci to nie da - ten mostek jest dla brokera. By tego użyć BHFX musiałby udostępnić MT4.
Tylko obawiam się, że działać by to mogło średnio, takie rozwiązania masz już u wielu broków mt4 (choćby alpari).
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Na naszej stornie są jeszcze braki tekstów i brak platformy demo, będziemy wszystko aktualizować.
Co do mostków i innych podczepień, nie bawimy się tym narazie bo słyszeliśmy od naszych kolegów z Londynu że to nie jest "to". Oczywiście jeśli ktoś na siłę będzie chciał mt4/ mt5 to postaramy się wprowadzić, ale pytanie będzie czy warto.

Przepraszam również za błędy.
Jeszcze trochę i czarny koń wystrzeli ;)

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

czytam ofertę i:

platforma transakcyjna --> BRAK sztucznego poszeżania spreadu,

na profesjonalnej stronie rażą takie błędy

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MaRCHeW pisze:Kovis napisał:

Obecnie tylko traderzy z naszej firmy korzystają z Currenex - po przetestowaniu - nie odpalisz już nigdy MT4. Wink
Mamy mostek do MT4, ale nie mamy czasu - go testować narazie... (pytanie czy jest sens).

Nie ma sensu najmniejszego. Wszystkie mostki powodują tylko zmniejszenie szybkości egzekucji zleceń i większe poślizgi.
Zdecydowanie podzielam zdanie Kolegi....
// o tym że mostki stwarzają szansę do nadużyć nie wspominam..//

Pozdrawiam.

Dodano po 3 minutach:
Co do mostków i innych podczepień, nie bawimy się tym narazie bo słyszeliśmy od naszych kolegów z Londynu że to nie jest "to".
Dokładnie..

Kovis pisze:Oczywiście jeśli ktoś na siłę będzie chciał mt4/ mt5 to postaramy się wprowadzić, ale pytanie będzie czy warto.
Liczyłem po cichu na MT 5 niestety z tego co słyszałem nie dają rady..// i chyba niestety nie dadzą rady. przerasta ich to..//
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

green7 pisze:Tylko obawiam się, że działać by to mogło średnio, takie rozwiązania masz już u wielu broków mt4 (choćby alpari).
OK, chodzi mi o to, żeby połączyć MT4 z wyjątkowo niskimi kosztami transakcyjnymi, jakie zapowiada Kovis; mimo wszystkich ogólnie znanych wad MT4, mnie osobiście trudno z niego zrezygnować, bo mam na nim trochę oprogramowania (wskaźniki, skrypty, itd.), których przeniesienie na inną platformę nie będzie bezproblemowe, tak to nazwijmy...

@Aekold poniżej
chodzi mi o też o skrypty i pomocnicze EA
Ostatnio zmieniony 25 paź 2011, 17:07 przez wojtasek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

A co za problem analizować rynek na mt4 a zlecenia klepnąć już na vikingu.?

No robi się ciekawie jak Kovis ze swoja platforma w końcu wystartuje to naprawdę będzie mocna oferta. Ja się już nie mogę doczekać.
Ps. Akceptujecie depozyty w PLN?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Wszystko brzmi pieknie. Dla mnie jedynie brak hedg'a jest maly minusem, ale cos mi sie zdaje ze szybko zostane Waszym klientem.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Czy na Waszej platformie Currenex Viking istnieje możliwośc ustawienia różnego czasu świeczek ?
Ściagnąłem sobie demo Viking od brokera Ikon i tam był tylko standard. M1,M5,H1 itd
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Dobrze by było gdyby ktoś dobrze rozpisał różnice pomiedzy tymi dwoma platformami CNX ktore czesto wystepują.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ