Pie
Opinie już są ale jeszcze nie wszyscy wysłali. Udostępniam te, które do tej pory otrzymałem.
Jeśli chodzi o moją obecność na forum to faktycznie poświęciłem się na naszym niepublicznym forum ale nie wykluczam możliwości dołączenia osoby na forum bez odbytego szkolenia (już kilka jest takich przypadków) podobnie z kosztem szkolenia - jest to tylko kwestia umowna.
OPINIE:
Jestem bardzo zadowolony ze szkolenia Adama! Uczestniczyłem w różnego rodzaju szkoleniach (nie tylko związanych z FX) i przyznam, że nie spodziewałem się tak wysokiego poziomu i głębokiego wglądu w przekazywaną wiedzę, wyłożoną w bardzo przystępny sposób i łatwy do zrozumienia. Plan ramowy szkolenia idealnie przemyślany - co mnie zaskoczyło - w jego konstrukcji zastosował nowatorską technikę (stosowaną w innych dziedzinach), która ułatwia TRWAŁE przyswojenie materiału. Dodatkowym plusem jest forum na którym w każdej sytuacji można liczyć na pomoc i wyjaśnienia. Polecam!
KK
- szkolenie (organizacja, rzetelność, punktualność, kontakt) na
wysokim poziomie / rewelacja
- forum - bardzo mi odpowiada jego zamknięta koncepcja, jego 'niepowszechność'
- wiedza - przekazywanie wiedzy - rewelacja, luźno, bez spinki,
cierpliwie, rzetelnie - super, widz/słuchacz/uczestnik ma przekonanie
że wiesz o czym mówisz
- efekt dla adepta - zobaczymy... w moim przypadku ma znaczenie dużo
różnych czynników, niestety dla mnie nie zawsze mogłem się całkowicie
skupić, mam dzieciaki, kupę spraw, praca i takie tam różne (generalnie
mało czasu na szlifowanie skill) ... zobaczymy
w każdy razie cieszę się że mogłem Ciebie, chłopaków 'poznać', mam
nadzieję na dłuższy kontakt i współpracę
MS
Jeśli chodzi o merytoryczną część szkolenia to myślę, że znacznie poszerzyłem na nim moją wiedzę na temat S/D mimo, że mam styczność z tą metodą juz od ponad roku. Spotkania szkoleniowe były prowadzone w sposób zorganizowany, a prowadzący jak najbardziej dyspozycyjny i przygotowany do swej roli - widać duże zaangażowanie prowadzącego. Do planu ramowego również nie mam zastrzeżeń. Na przyszłość przydałoby się więcej przykładów zagrań tą metodą zarówno od prowadzącego jak i kursantów (na to oczywiście prowadzący nie ma wpływu). Forum sprawdza się jako wsparcie tradingu, choć aktywność użytkowników nie jest jeszcze powalająca (myślę, że to się zmieni z czasem i ze wzrostem liczby użytkowników). Niewątpliwie dużym atutem szkolenia jest dostęp do tego forum jak i wsparcie prowadzącego po skończonym szkoleniu. Podsumowując, szkolenie oceniam na ocenę bardzo dobrą. Polecam oczywiście wszystkim, a w szczególności nowym na rynku forex gdyż będzie to to prawdopodobnie jedyna metoda potrzebna do systematycznego zarabiania na każdym rynku finansowym.
BG
Ogólnie jestem zadowolony.Poziom merytoryczny i doświadczenie Adama jest spore.Najbardziej podobała mi się analiza transakcji i najwięcej mnie nauczyła.Poziom merytoryczny wysoki,plan ramowy był dobrze ułożony ,pytania rodziły się dopiero po szkoleniu i były poruszane na następnym szkoleniu.Organizacja ok.Widać dużą wiedzę Adama,doświadczenie związane z własnym rozwojem.Dobrze omówione szczegóły.Omówienie money menegmentu sprawiło że zrozumiałem że tutaj celowe jest dzielenie na 3 TP.Zabezpiecza to przed stratą i daje spokój psychiczny.Podobało mi się to że na ostatniej analizie transakcji zwrócona została uwaga na prawdopodobieństwo ,na szczegół że sedes prawie wyszedł na zero a człowiek często traci.Plus za dobre wyjaśnienie że " nie chodzi by mieć racje, a o to by zarabiać" i za to że pokazałeś jak przez money menegment pozbyć się obciążenia psychicznego.Plus za uwagę że najpierw trzeba się wczuć w system na demo by w realu być go pewnym i nie grać chaotycznie,że statystyczna analiza własnych trejdów jest bezcenna.Minusy.Przekładanie 2 razy analizy transakcji.Dezorganizuje to życie.Rada na przyszłość,zorganizować kogoś kto zastąpi może zrobi słabsza analizę ale będzie można usłyszeć inne spojrzenie na rynek i na pewno chociaż jedną nową cenną rzecz się wyciągnie.Fajnie by było zrobić analize transakcji raz na dwa tyg czy miesiąc, by przyszlifowało się doświadczenie,przynajmniej u mnie by tak było.Forum bardzo fajna rzecz.Wiele nowych rzeczy się nauczyłem,takich drobiazgów,spojrzenie na rynek,doprecyzowania szczegółów a także doświadczenia innych.
JZ
"Kurs to nie tylko wiedza teoretyczna, której oczywiście nie zabrakło i była
solidną podstawą, ale przede wszystkim analiza transakcji podczas sesji jak
i również na forum. Poziom merytoryczny kursu stał na bardzo wysokim
poziomie. Plan ramowy szkolenia został w pełni zrealizowany, a poruszanych
zagadnień było nawet więcej niż się spodziewałem. Wiedza była przekazywana w
bardzo przystępny sposób, a w przypadku jakichkolwiek wątpliwości istniała
możliwość zadawania pytań bezpośrednio na sesjach albo na forum, z czego
osobiście często korzystałem. Prowadzący nawet po zakończonym szkoleniu
służy swoją pomocą. Ogłoszenie, które opisywało kurs wydało mi się bardzo
obiecujące i nie zawiodłem się. Dostałem do ręki wszystko, co jest
potrzebne, żeby zacząć zarabiać na realnym rynku.
MM
- jeśli miałbym oceniać scholastycznie (1-5), postawiłbym za całość 3.
- powyższe wymienione przez Ciebie segmenty (poziom m., plan, organizacja…) w całości
są OK., ale …….!
- wszelkie oceny powinny być dokonywane przez pryzmat skuteczności i tutaj wchodzimy w szczegóły i wielowariantowość. W wariantach innych osób ocena skuteczności szkolenia może być (jest) różna i w każdym przypadku inna. W moim przypadku skuteczność szkolenia jest słaba i może być skutkiem albo zaniżonej mojej percepcji albo słabszym poziomem szkolenia bądź wreszcie ta słaba skuteczność może być wynikiem zbytniej zawiłości i uznaniowości całego systemu. Nie potrafię uczciwie powiedzieć jaki może być udział poszczególnych tych czynników w całości.
ZG
Jeśli chodzi o szkolenie to moge powiedzieć że byłem pozytywnie zaskoczony zarówno materiałem, formą jak i sposobem prowadzenia, wszystko było elegancko przedstawiane od podstaw teoretycznych do praktyki, szkolenia nie były też "sztywne" dzieki czemu mimo iż był to tzw wykład nie dłużył sie jak wykład
, co do dyspozycji prowadzącego niestety nie miałem okazji wysyłać maili z pytaniami ale z tego co zauważyłem dyspozycje jak i pomoc uczestnikom można spokojnie ocenić na 5+, forum to moim
zdaniem pomysł bardzo trafiony nie tylko ze względu na szkolenie ale również ze względu na skupianie w jednym miejscu ludzi grających podobnym stylem dzięki czemu samo forum w przyszłości może stać sie skarbnicą wiedzy na temat SD
DK
Jestem zadowolony ze szkolenia poniewaz przewyszylo ono moje oczekiwania. uwazam, ze czesc merytoryczna zostala zrealizowana bardzo dobrze. smialo moge stwierdzic, ze plan ramowy zawiera wszystkie niezbedne dla mnie zagadnienia. mysle, ze przerobiony material przyda mi sie w przyszlosci. ponadto uwazam, ze stanowi swietna baze do dalszej kontynuacji nauki i zdobywania doswiadczenia. pragne dodac, ze jestem mile zaskoczony organizaja szkolenia oraz dyspozycja prowadzacego, na którego zawsze moglem liczyc.
ML
Tak więc udało się udowodnić wartość tych zajęć. Jestem zadowolony z tego, że mogłem pomóc (szkolenie się jeszcze nie skończyło, teraz część praktyczna). Najprawdopodobniej szkolenia będą kontynuowane więc można się ze mną kontaktować.
I teraz bardzo ważna kwestia (!!!) - Kontakt ze mną jest ograniczony do maila: adamkowal@piecourse.com Proszę się liczyć z tym, że nie będę czytał forum.
Zobowiązuję się odpowiedzieć na każde pytanie - związane z tradingiem / SD a nie tylko szkoleniami. Piszę to dlatego, że dostaje prywatne wiadomości na forum a z racji, że nie zaglądam tu często to nie mogę szybko odpowiadać (a czasami jest to ważne np.: analiza)
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o moją obecność na forum to faktycznie poświęciłem się na naszym niepublicznym forum ale nie wykluczam możliwości dołączenia osoby na forum bez odbytego szkolenia (już kilka jest takich przypadków) podobnie z kosztem szkolenia - jest to tylko kwestia umowna.
OPINIE:
Jestem bardzo zadowolony ze szkolenia Adama! Uczestniczyłem w różnego rodzaju szkoleniach (nie tylko związanych z FX) i przyznam, że nie spodziewałem się tak wysokiego poziomu i głębokiego wglądu w przekazywaną wiedzę, wyłożoną w bardzo przystępny sposób i łatwy do zrozumienia. Plan ramowy szkolenia idealnie przemyślany - co mnie zaskoczyło - w jego konstrukcji zastosował nowatorską technikę (stosowaną w innych dziedzinach), która ułatwia TRWAŁE przyswojenie materiału. Dodatkowym plusem jest forum na którym w każdej sytuacji można liczyć na pomoc i wyjaśnienia. Polecam!
KK
- szkolenie (organizacja, rzetelność, punktualność, kontakt) na
wysokim poziomie / rewelacja
- forum - bardzo mi odpowiada jego zamknięta koncepcja, jego 'niepowszechność'
- wiedza - przekazywanie wiedzy - rewelacja, luźno, bez spinki,
cierpliwie, rzetelnie - super, widz/słuchacz/uczestnik ma przekonanie
że wiesz o czym mówisz
- efekt dla adepta - zobaczymy... w moim przypadku ma znaczenie dużo
różnych czynników, niestety dla mnie nie zawsze mogłem się całkowicie
skupić, mam dzieciaki, kupę spraw, praca i takie tam różne (generalnie
mało czasu na szlifowanie skill) ... zobaczymy
w każdy razie cieszę się że mogłem Ciebie, chłopaków 'poznać', mam
nadzieję na dłuższy kontakt i współpracę
MS
Jeśli chodzi o merytoryczną część szkolenia to myślę, że znacznie poszerzyłem na nim moją wiedzę na temat S/D mimo, że mam styczność z tą metodą juz od ponad roku. Spotkania szkoleniowe były prowadzone w sposób zorganizowany, a prowadzący jak najbardziej dyspozycyjny i przygotowany do swej roli - widać duże zaangażowanie prowadzącego. Do planu ramowego również nie mam zastrzeżeń. Na przyszłość przydałoby się więcej przykładów zagrań tą metodą zarówno od prowadzącego jak i kursantów (na to oczywiście prowadzący nie ma wpływu). Forum sprawdza się jako wsparcie tradingu, choć aktywność użytkowników nie jest jeszcze powalająca (myślę, że to się zmieni z czasem i ze wzrostem liczby użytkowników). Niewątpliwie dużym atutem szkolenia jest dostęp do tego forum jak i wsparcie prowadzącego po skończonym szkoleniu. Podsumowując, szkolenie oceniam na ocenę bardzo dobrą. Polecam oczywiście wszystkim, a w szczególności nowym na rynku forex gdyż będzie to to prawdopodobnie jedyna metoda potrzebna do systematycznego zarabiania na każdym rynku finansowym.
BG
Ogólnie jestem zadowolony.Poziom merytoryczny i doświadczenie Adama jest spore.Najbardziej podobała mi się analiza transakcji i najwięcej mnie nauczyła.Poziom merytoryczny wysoki,plan ramowy był dobrze ułożony ,pytania rodziły się dopiero po szkoleniu i były poruszane na następnym szkoleniu.Organizacja ok.Widać dużą wiedzę Adama,doświadczenie związane z własnym rozwojem.Dobrze omówione szczegóły.Omówienie money menegmentu sprawiło że zrozumiałem że tutaj celowe jest dzielenie na 3 TP.Zabezpiecza to przed stratą i daje spokój psychiczny.Podobało mi się to że na ostatniej analizie transakcji zwrócona została uwaga na prawdopodobieństwo ,na szczegół że sedes prawie wyszedł na zero a człowiek często traci.Plus za dobre wyjaśnienie że " nie chodzi by mieć racje, a o to by zarabiać" i za to że pokazałeś jak przez money menegment pozbyć się obciążenia psychicznego.Plus za uwagę że najpierw trzeba się wczuć w system na demo by w realu być go pewnym i nie grać chaotycznie,że statystyczna analiza własnych trejdów jest bezcenna.Minusy.Przekładanie 2 razy analizy transakcji.Dezorganizuje to życie.Rada na przyszłość,zorganizować kogoś kto zastąpi może zrobi słabsza analizę ale będzie można usłyszeć inne spojrzenie na rynek i na pewno chociaż jedną nową cenną rzecz się wyciągnie.Fajnie by było zrobić analize transakcji raz na dwa tyg czy miesiąc, by przyszlifowało się doświadczenie,przynajmniej u mnie by tak było.Forum bardzo fajna rzecz.Wiele nowych rzeczy się nauczyłem,takich drobiazgów,spojrzenie na rynek,doprecyzowania szczegółów a także doświadczenia innych.
JZ
"Kurs to nie tylko wiedza teoretyczna, której oczywiście nie zabrakło i była
solidną podstawą, ale przede wszystkim analiza transakcji podczas sesji jak
i również na forum. Poziom merytoryczny kursu stał na bardzo wysokim
poziomie. Plan ramowy szkolenia został w pełni zrealizowany, a poruszanych
zagadnień było nawet więcej niż się spodziewałem. Wiedza była przekazywana w
bardzo przystępny sposób, a w przypadku jakichkolwiek wątpliwości istniała
możliwość zadawania pytań bezpośrednio na sesjach albo na forum, z czego
osobiście często korzystałem. Prowadzący nawet po zakończonym szkoleniu
służy swoją pomocą. Ogłoszenie, które opisywało kurs wydało mi się bardzo
obiecujące i nie zawiodłem się. Dostałem do ręki wszystko, co jest
potrzebne, żeby zacząć zarabiać na realnym rynku.
MM
- jeśli miałbym oceniać scholastycznie (1-5), postawiłbym za całość 3.
- powyższe wymienione przez Ciebie segmenty (poziom m., plan, organizacja…) w całości
są OK., ale …….!
- wszelkie oceny powinny być dokonywane przez pryzmat skuteczności i tutaj wchodzimy w szczegóły i wielowariantowość. W wariantach innych osób ocena skuteczności szkolenia może być (jest) różna i w każdym przypadku inna. W moim przypadku skuteczność szkolenia jest słaba i może być skutkiem albo zaniżonej mojej percepcji albo słabszym poziomem szkolenia bądź wreszcie ta słaba skuteczność może być wynikiem zbytniej zawiłości i uznaniowości całego systemu. Nie potrafię uczciwie powiedzieć jaki może być udział poszczególnych tych czynników w całości.
ZG
Jeśli chodzi o szkolenie to moge powiedzieć że byłem pozytywnie zaskoczony zarówno materiałem, formą jak i sposobem prowadzenia, wszystko było elegancko przedstawiane od podstaw teoretycznych do praktyki, szkolenia nie były też "sztywne" dzieki czemu mimo iż był to tzw wykład nie dłużył sie jak wykład

zdaniem pomysł bardzo trafiony nie tylko ze względu na szkolenie ale również ze względu na skupianie w jednym miejscu ludzi grających podobnym stylem dzięki czemu samo forum w przyszłości może stać sie skarbnicą wiedzy na temat SD
DK
Jestem zadowolony ze szkolenia poniewaz przewyszylo ono moje oczekiwania. uwazam, ze czesc merytoryczna zostala zrealizowana bardzo dobrze. smialo moge stwierdzic, ze plan ramowy zawiera wszystkie niezbedne dla mnie zagadnienia. mysle, ze przerobiony material przyda mi sie w przyszlosci. ponadto uwazam, ze stanowi swietna baze do dalszej kontynuacji nauki i zdobywania doswiadczenia. pragne dodac, ze jestem mile zaskoczony organizaja szkolenia oraz dyspozycja prowadzacego, na którego zawsze moglem liczyc.
ML
Tak więc udało się udowodnić wartość tych zajęć. Jestem zadowolony z tego, że mogłem pomóc (szkolenie się jeszcze nie skończyło, teraz część praktyczna). Najprawdopodobniej szkolenia będą kontynuowane więc można się ze mną kontaktować.
I teraz bardzo ważna kwestia (!!!) - Kontakt ze mną jest ograniczony do maila: adamkowal@piecourse.com Proszę się liczyć z tym, że nie będę czytał forum.
Zobowiązuję się odpowiedzieć na każde pytanie - związane z tradingiem / SD a nie tylko szkoleniami. Piszę to dlatego, że dostaje prywatne wiadomości na forum a z racji, że nie zaglądam tu często to nie mogę szybko odpowiadać (a czasami jest to ważne np.: analiza)
Pozdrawiam
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
Udowodnić wartość zajęć mogą jedynie sami uczestnicy szkolenia poprzez prezentację własnych pełnych wyników finansowych, uzyskanych na podstawie wiedzy wyniesionej z kursu. Przedstawione opinie osób, które prawdopodobnie w większości brały udział w zajęciach za darmo, pozostaną jedynie subiektywnymi opiniami tych osób, a nie prezentacją wartości samego kursu.
Wybacz amerro, ale wydaje mi się, że opinia ma to do siebie, że jest subiektywna. To po 1,a po 2, to nie rzucaj słów na wiatr, bo nie wiesz, kto płacił, a kto nie. To bardzo nie w porządku z twojej strony. Robisz mu złe publicity i po prostu kłamiesz. Zresztą czytaj uważnie, co zostało napisane
...Jestem zadowolony z tego, że mogłem pomóc (szkolenie się jeszcze nie skończyło, teraz część praktyczna). Najprawdopodobniej...
Pozdrawiam
No to tylko Ci się tak wydaje.basketmat pisze:Wybacz amerro, ale wydaje mi się, że opinia ma to do siebie, że jest subiektywna. To po 1,a po 2, to nie rzucaj słów na wiatr, bo nie wiesz, kto płacił, a kto nie. To bardzo nie w porządku z twojej strony. Robisz mu złe publicity i po prostu kłamiesz. Zresztą czytaj uważnie, co zostało napisane...Jestem zadowolony z tego, że mogłem pomóc (szkolenie się jeszcze nie skończyło, teraz część praktyczna). Najprawdopodobniej...
"Opinią obiektywną jest taka, która przedstawia opiniowane zjawisko, przedmiot albo np. jakąś osobę (jej cechy) w sposób całkowicie racjonalny i rzeczywisty. Jest to opinia bezstronna zawierająca fakty o czymś bez uwzględniania włsanych poglądów, przekonań, uczuć bądź też kierowania się własnym interesem w ocenie. Przeciwieństwem jest opinia subiektywna gdzie ktoś w ocenie kieruje się własnymi poglądami, upodobaniami czy nawet uprzedzeniami (tzw. stronniczość). Bycie obiektywnym jest bardzo ważną cechą i niejednokrotnie pomaga nam w podejmowaniu dobrych, korzystnych decyzji w życiu. Obiektywizm jest pożądany również u takich ludzi jak np. sędziowie sportowi, jury, krytycy itp."
Nie wiem kto płacił, a kto nie, całkowita prawda. Z tego też względu napisałem prawdopodobnie, a nie na pewno. Gdzie tutaj jest kłamstwo? Swoją drogą, poniżej wkleję dla przypomnienia część dyskusji z wątku PieCourse:
adamkowal pisze:Ale jeśli chcesz to napiszę. gutek04, Spekulant83, paweldobkowski, MaxRipper + jedna z poza forum - wszystkie te osoby będą szkolone za darmo..."
Ink. pisze:ka7 troszkę subiektywna opinia, bo tak naprawdę szkolenie to jedna wielka niewiadoma i takie hipotezy puki co są ze szczyptą złośliwości:p osobiście nie wieże że zostanie dla mnie miejsce więc możesz być o mnie spokojny:)
Szkolenie ograniczone miało być do 10 osób. Na razie naliczyłem 6 osób za darmo (nie wiem, może było ich jeszcze więcej). 8 osób wyraziło opinię, więc prawdopodobieństwo, że w większości były to osoby szkolone za darmo jest spore.adamkowal pisze:Męczący niewierni.... Here you are. Jedna osoba mi różnicy nie robi i tak szkolenia nie będą indywidualne. Witaj w grupie, skontaktuj się ze mną na maila z pierwszego postu.
A co ma zadowolenie prowadzącego kurs do udowodnienia wartości zajęć, skoro nie zna skuteczności szkolonych przez siebie osób, bo jak sam napisał część praktyczna dopiero się zaczyna?
Czyli eksperyment się udał czy się nie udał? Jeżeli udał, to na jakiej podstawie można tak twierdzić?
Przepraszam bardzo, ale opis kursu masz na forum i wydaje mi się, że jest to wystarczająca "obiektywna opinia". Możesz wklejać słownikowe definicje, ale moim zdaniem opinia wyraża czyjeś zdanie, a to oznacza, że jest subiektywna(może wklej również definicję tego słowa?). Prawdę mówiąc każda, nawet przeciętnie inteligentna osoba, sama by wpadła na odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania. Także zostawiam tą zagadkę Tobie i życzę powodzenia w jej rozwiązywaniu.
Pozdrawiam