BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Kovis pisze:Witam serdecznie,

jeszcze kończymy własne testy platformy i ustawień dostawców, ok 1.11.2011 - powinno być wszystko dopięte na ostatni guzik i wprowadzone na stronę www, ale nie chce obiecywać. Chcemy jeszcze podnieść kapitał, albo zagwarantować Klientowi najlepsze bezpieczeństwo jego środków. Kolejnym krokiem będzie przekształcenie się w s.a.
Grubo jedziesz Kovis. Gratulacje. Faktycznie możecie być czarnym koniem na rynku.
Jak będą takie warunki o jakich mówisz to tylko pogratulować i podziękować :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

BTW, czy będzie możliwość podpięcia się do konta real i demo za pomocą API lub FIX'a?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MaRCHeW pisze:Grubo jedziesz Kovis. Gratulacje.
Tym bardziej SZACUN dla Kovisa...
Miło patrzeć że w naszym kraju ktoś ma jaja...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

na pewno API, ale to nie moja działka, wiec więcej szczegółów w postaram się jutro napisać.

..czy współpracujecie w tym temacie z profesjonalistami podatkowymi...?// wiem że zobowiązaliście się inwestorom pomagać w tym temacie.///

Tak mamy konkretna grupę ludzi (firmę), która się tym tematem zajmuje zawodowo. Jeśli będzie taka potrzeba- to zapraszam do nas do biura pomożemy dobrać wszystkie ustawienia.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Kovis pisze:na pewno API, ale to nie moja działka, wiec więcej szczegółów w postaram się jutro napisać.
Będę wdzięczny za informacje :)
Mam zamiar podpiąć OpenQuant do konta w BHFX :)
Kovis pisze:..czy współpracujecie w tym temacie z profesjonalistami podatkowymi...?// wiem że zobowiązaliście się inwestorom pomagać w tym temacie.///

Tak mamy konkretna grupę ludzi (firmę), która się tym tematem zajmuje zawodowo. Jeśli będzie taka potrzeba- to zapraszam do nas do biura pomożemy dobrać wszystkie ustawienia.
Wiele osób będzie zadowolonych z takiej współpracy ze swoim brokerem. Dobry kierunek rozwoju firmy!

Pozdrawiam
Karol Marchewka

PS. Trzeba złożyć wniosek do Tig3ra o podpięcie tematu i zmianę nazwy wątku na "BlackHorse FX - ECN/Currenex".

zz
Maniak
Maniak

PS. Trzeba złożyć wniosek do Tig3ra o podpięcie tematu i zmianę nazwy wątku na "BlackHorse FX - ECN/Currenex"
Popieram w 100%, nie tylko mamy szansę na normalność w sferze inwestycyjnej,lecz również na normalność w sferze podatkowej...
Tak działają wszystkie NORMALNE banki na świecie......

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

euro12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: euro12 »

A co z gwarancją depozytów i z nadzorem KNF ?

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Przeczytaj na stronie www zakładka -o bhfx pisałem tez o tym kilka postów wyżej.

zz
Maniak
Maniak

euro12 pisze:A co z gwarancją depozytów i z nadzorem KNF ?
Tyle znalazłem
LICENCJE I NADZÓR:

BlackHorse Forex jest firmą inwestycyjną licencjonowaną i regulowaną przepisami dyrektywy w sprawie rynków instrumentów finansowych (Market in Financial Instruments Directive) oraz przez Brytyjski Urząd Regulacji Rynków Finansowych (FSA).

Działamy zgodnie z przepisami Unii Europejskiej w sprawie rynków instrumentów finansowych (MiFiD). Jesteśmy dodatkowo nadzorowani przez Czeski Bank Centraly, który nadał nam numer rejestru 28657314.////

Niestety nie wiem jak rozumieć gwarancję depozytów.
Kto i do jakiej kwoty ją daje.Czesi?,Anglicy?.
Proszę to jasno wyjaśnić.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

zz:
Ustalamy gwarancje depozytów : (Praga, Londyn - te dwa miejsca nas interesują).
Minimalnie jest to 22.000euro - tak daje większość brokerów. Staram się podnieść te gwarancje i koniecznie zwiększyć kapitał firmy.
Poczekajmy do listopada na ostateczne kwoty. Jeśli otrzymam jakieś informacje wcześniej to poinformuje.

euro12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: euro12 »

Jaki jest numer licencji FSA?
Notyfikacja KNF bedzie?

ODPOWIEDZ