Szkoła Scalpingu
grafmax, mandrejk ma całkowicie rację.mandrejk pisze:Jeśli wolno udzielić rady Smile jakość a nie ilość a będzie dobrze Smile
po miesiącu będziesz widział znaczną różnicę w efektach

Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Musisz się bardziej skupićgrafmax pisze:No staram się grać na jakość ale średnio to idzie

p.s ostatnie dziś wejście na demo niestety

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
mandrejk pisze:Jeśli wolno udzielić rady, jakość a nie ilość ...
grafmax pisze:No staram się grać na jakość ale średnio to idzie ...:
.............a czym dla Was jest JAKOŚĆ ?relax9 pisze: Edwina Lefevre :
"A teraz pozwólcie, że powiem wam jedną ważną rzecz: po tym jak spędziłem na Wall Street wiele długich lat, i po tym, jak zarobiłem tam i straciłem wiele milionów dolarów, pragnę stwierdzić, że tym co zarabiało dla mnie naprawdę duże pieniądze, wcale nie była ani oszałamiająca inteligencja, ani tajemnicze impulsy; była to umiejetność cierpliwego siedzenia na czterech literach. Rozumiecie ?? Siedzenie na własnej d....! "
Sygnałem do wejścia było to, że edek a przede wszystkim kabel wystrzeliły do góry a ejek pojechał na południe (co się rzadko zdarza) pomyślałem sobie ,że ejek za chwilę wystrzeli do góry i tak było, na pierwszym napotkanym SR cena zrobiła retest i wszedłem w pozycję. Drugi sygnał to bary zaczęły układać się do góry, oczywiście wejście był spiepszone co za tym idzie musiałem dać większy SL. Uciekłem z pozycji po tym jak cena nie zrobiła nowego szczytu.grafmax pisze:mandrejk jaki był sygnał do wejścia w tym ostatnim zagraniu?
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
dzięki mandrejk
Być może moje myślenie jest błędne ale ja tak to właśnie widzę. Jeśli ktoś ma odmienne zdanie będę wdzięczny za wypowiedź.
Dla mnie jakość to cierpliwe i konsekwentne wykonywanie setupu który daje statystyczną przewagę (np. wejście na poziomie s/r). Przy czym nie da się określić czy wejście na drugie odbicie jest lepsze jakościowo niż wejście na czwarte odbicie. Na fx nie ma żadnych reguł, rynek zawsze zrobi to co będzie chciał. Dlatego nie ważne czy odbicie jest drugie, trzecie czy ósme. Jest poziom to trza wejść i tyle.TeXs pisze: .............a czym dla Was jest JAKOŚĆ ?
Być może moje myślenie jest błędne ale ja tak to właśnie widzę. Jeśli ktoś ma odmienne zdanie będę wdzięczny za wypowiedź.