Basketmat - bardzo subiektywnie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

basketmat pisze:A ten poziom podaży (powyżej 1.38 ), tylko interwał 5-minutowy?
Dobrze.

A tutaj rozwiązanie dylematu

Obrazek

TP minimum 2 razy SL

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:Zaznaczyłem jeszcze jedno, jak widać ma każdy zjazd z całego ruchu była reakcja na jeden mniejsza na drugi większa natomiast do ciebie jako trejdera należy wybór gdzie cena ma najwieksze szanse na odwrot, poziom jak poziom ok, baza a po niej ruch :)

Mi osobiście też bardziej pasuje ten twoj poziom niż moje kółko czas zweryfikuje :p
Trafiłeś jak kulą w płot. All poziomy źle wyznaczone :lol:

// Ludzie, czytać mój podpis! Moje prognozy nie mogą być w 100% trafne, więc nie ponoszę odpowiedzialności za szkody.

Obrazek

3 odbicie do poziomu. Akurat nie brałbym tego, ale widać, że pewne typy mają dużą moc.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Ustawiłem oczekujące S na EUR/USD, chociaż wątpię, że do rana dojdzie do tego poziomu oraz S na NZD/USD na tym poziomie 0.8064 i TP na 0.8000. Idę spać, bo niestety jutro na 8 na uczelnię :shock: Dziękuję wam za wszystko:wink:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

polaczeq pisze:
Ink. pisze:Zaznaczyłem jeszcze jedno, jak widać ma każdy zjazd z całego ruchu była reakcja na jeden mniejsza na drugi większa natomiast do ciebie jako trejdera należy wybór gdzie cena ma najwieksze szanse na odwrot, poziom jak poziom ok, baza a po niej ruch :)

Mi osobiście też bardziej pasuje ten twoj poziom niż moje kółko czas zweryfikuje :p
Trafiłeś jak kulą w płot. All poziomy źle wyznaczone :lol:

// Ludzie, czytać mój podpis! Moje prognozy nie mogą być w 100% trafne, więc nie ponoszę odpowiedzialności za szkody.
to nie były poziomy tylko przytkład :) każdy zjazd po lewej ma odzwierciedlenie po prawej, każdy miał baze i był zjazd więc poziomy były ale raczej mniejszych rybek niż grubasów dlatego pękały jeden za drugim lecz z reakcją, nawet ten twoj poziom ktory jest ok po włączenoiu wyższego TF może być w takim miejscu jak te moje, czyli nad nim bedą lepsze i większe poziomy, dlatego to trejder odgrywa tak ważny czynnik

Patrz i podziwiaj przyjacielu :) mowiłeś że wszystkie poziomy żle wyznaczone :)

Wszystko zlależy od interwału, zszedłem na m1 i zaznaczyłem te same poziomy :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2011, 23:51 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Tylko przetestuj te moje poziomy na demko, bo szkoda kaski w real. Wiem, że może się udać, ale lepiej stracić okazję.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Co nie zmienia faktu że moje poziomy z m5 były pseudo poziomami pokzującą zależnośc że im niżej tym gorszy czas na S a im wyżej tym gorszy czas na branie L, ale to zależy od analizy trendu itp itd, jedna prośba z mojej syrony taka sama jak polaczqa, aby nie grać naszych poziomów na real a naperwno moich bo wyznaczam na pałe aby pokazać zasady bez jakiejkolwiek analizy

W sumie po co alaliza jak sie widzi prawą strone ?;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

No i twój poziom basketmat zadziałał wręcz książkowo :)

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Może będą ze mnie ludzie 8)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Szybka akcja i zlecenie oczekujące TF:30m zielona linia to TP czerwona SL :wink:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Powyższe zlecenie oczekujące skasowałem, ale poziom zostawiam.
No i wejście na EUR/USD interwał czasowy 30m. Przestawiłem TP, z racji utworzenia się nowego poziomu popytu, ale w miarę możliwości będę po prostu przestawiał S/L:
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ