Niemniej 60 pipsów do koszyka, granica 200zł przekroczona i jest git choć...no po co ja to zamknąłem!
Price Action, konto real
Weszło zlecenie buy stop. Zamknąłem z ręki na +60 pipsów, czego w tej chwili żałuję. Cena wyrwała bardzo mocno do góry, dotarła do +70p i zaczęła spadać, spadła do +60p i ruszyła....50 pipsów w górę...O_o beze mnie!
Niemniej 60 pipsów do koszyka, granica 200zł przekroczona i jest git choć...no po co ja to zamknąłem!
hmm około 50 pips x 0,32zł = 16zł, wychodzi jakieś 10%. Wiem że to za dużo. Gram najmniejszym lotem, dlatego zwiększać lota bedę dopiero gdy dojdę przynajmniej do tych 5%depo/trade czyli gdzieś w okolicy 300zł. Może nawet później.
PS:
Jak widać, EURUSD chodzi pięknie na tym wsparciu. drugi raz mozna tam było wchodzić i stopa by się nie złapało a do ugrania byłoby już ponad 100 pips
PS:
Jak widać, EURUSD chodzi pięknie na tym wsparciu. drugi raz mozna tam było wchodzić i stopa by się nie złapało a do ugrania byłoby już ponad 100 pips
Vulpes, niby za dużo tak, ale wszystko zależy od skuteczności jaką mamy. Wg. mnie , gdy znamy przybliżone wyniki swojej strategii oraz umiemy panować nad emocjami nawet te 5% ryzyka w jednej transakcji może być ok, o ile wiemy co robimy.
Z innej beczki chciałem się dopytać jak tam książka Ala Brooks'a ? Z początku rzeczywiście fajnie napisana, ale gdy zacząłem przeglądać jak opisuje sytuacje na wykresach rozczarowałem się, może to moje braki w angielskim ? Mieliście podobne odczucie ? Muszę się bardziej wczytać w opisy wykresów.
Z innej beczki chciałem się dopytać jak tam książka Ala Brooks'a ? Z początku rzeczywiście fajnie napisana, ale gdy zacząłem przeglądać jak opisuje sytuacje na wykresach rozczarowałem się, może to moje braki w angielskim ? Mieliście podobne odczucie ? Muszę się bardziej wczytać w opisy wykresów.
Dawno nic nie pisałem, grałem też trochę rzadziej.
Niemniej wynik ciągle bardzo satysfakcjonujący bo już prawie 250zł na koncie
2 ostatnie trejdy dały w sumie 90zł.
A teraz szukam czegoś kolejnego. Wrzuciłem sell stop na GBPUSD na poziomie 1,5830 a więc gram na przebicie dość mocnej linii wsparcia. SL=40p, TP=140 ale jak to z TP, raczej zamknę zlecenie z ręki przed TP choć może tym razem wytrzymam...
Niemniej wynik ciągle bardzo satysfakcjonujący bo już prawie 250zł na koncie
2 ostatnie trejdy dały w sumie 90zł.
A teraz szukam czegoś kolejnego. Wrzuciłem sell stop na GBPUSD na poziomie 1,5830 a więc gram na przebicie dość mocnej linii wsparcia. SL=40p, TP=140 ale jak to z TP, raczej zamknę zlecenie z ręki przed TP choć może tym razem wytrzymam...