M1,scalping,Ketteo

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Ketteo
Gaduła
Gaduła

M1,scalping,Ketteo

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

Witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu miotałem się z decyzją o założeniu dziennika i oto została podjęta z kubkiem kawy w ręku. Miotałem się ze względu na uczelnie ,która daje mi w dupę. W planie miałem wpierw zamknąć semestr i wrócić do fx ale jest jak jest ;p fx przyciąga a ja nie będe walczył z czymś co jest dla mnie jest przyjemne ;)

Coś o mnie:
21 lat, student ekonomii. Początki giełdowe zaliczyłem na kartce papieru ślęcząc przed telegazetą i grająć wirtualnie, bodajże była to 6 klasa podstawówki ;) Rok później miałem już gotówkę na rachunku maklerskim w bdm`ie :) Wiem, że było to nielegalne ;p Na FX grałem do początku wakacji 2011. No i wtedy skorzystałem z promocji jaką wypuścił cityindex. Promocja była dla osób należących do SII i polegała na wpłacie 5k+ zł i zawarciu chyba 60 tranzakcji na różnych rynkach. Kto spełnił wymagania dostawał 1k zł za frajer do gry przez 2 miesiące i potem mógł to wyciągnąć ;) Po zawarciu tych tranzakcji z masą wolnego czasu postanowiłem ruszyć na podbój fx. Początki drastyczne ;p Napisałem bota który miał za zadanie inwestować metodą którą wypracowałem dla akcji na gpw. Po odpaleniu już tego cacka wpisałem omyłkowo dane w złe kolumny i skutkiem tego było odpalenie coś około 155lotów na sp500 i 63na daxa ;p Koszty prowizji uszczupliły konto, później miotałem się jak głupi przez jakiś tydzień i zmniejszyłem początkowy depozyt o 40 %. Po dostosowaniu się do nowego rynku wkońcu zaczynałem osiągać pozytywne rezultaty :) Stan ten musiałem zawiesić ze względu na sesję poprawkową no ale wracam dziś :)

Założenia dziennika:
TImeframe: 1m
Wskaźniki: MA20exp(High), Ma20exp(Low),Ma100sm(HLCC)
Instrument: DAX30
Broker: AM
TP,SL: subiektywne
Ostatnio zmieniony 18 paź 2011, 11:21 przez Ketteo, łącznie zmieniany 1 raz.

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Dzień pierwszy po jakiejś 2 tygodniowej przerwie.

Obrazek

Komentarz: Początek po przerwię udany. Żałuje tylko ,że nie wziołem pierwszego L o 8:50 widząc minimalne BO ,który jest bardzo dobrym sygnałem na otwarcie pozycji przeciwstawnej do BO. Ostatniej flagi nie grałem gdyż widać jak zmniejsza się zakres i nachylenie po BO. Chciałem szukać S`ki ale od wczoraj mam internet ma mieszkaniu i genialna NETIA SPOT wybija mnie nonstop i laguje strasznie i tak też się zaczeło dziać.
Dziś już gry nie będzie.Jutro z racji na uczelnie ,też gry nie będzie. Z utęsknieniem czekam na czwartek ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Oj czekałem na twój dziennik :), może troszkę podpatrzę, indexy według mnie sa ciekawsze i łatwiejsze do przewidzenia chyba:) czas zweryfikuje moje zdanie na tem temat i mam nadzieje że nie będzie tobie przeszkadzać że będę wypisywał swoje głupoty od czasu do czasu ? :)

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Jasne ,że nie ! :P Miło słyszeć takie rzeczy ;p Ja cały czas się denerwuję ,że nic nie wrzucasz i nonstop tylko ta 18 strona ;p :))
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ogolnie bawie sie teraz czystymi poziomami SD bo eliminują teoretycznie czynnik emocjonalny bo da rade z dużym wyprzedzeniem ustawiać zlecenia oczekujące, dziala to do czasu aż włączę wykresy i zamykam pozycje za wcześnie:p, natomiast brak mi tego mazania po wykresie i dlatego czaje się na indexy ewentualnie waluty ale te już raczej pod D1, dziennik na razie stanął ale zamierzam go odnowić tylko jeszcze nie wiem kiedy bo tamta strategia też była w porządku :)

No i widzę że studiujemy to samo z tym że ja właśnie przymierzam sie do obrony magisterki :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Wrzucę przy okazji swój trejd z dax :) niestety z demo ale trejd banał :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Dzień 2gi.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Komentarz: Żałuje wzięcia tego Longa, widać było ,że breakouty są coraz mniejsze. Mimo tego wyznacznikiem jest wynik a błedy trafiają na tablicę korkową :)

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Dzień 3ci.

Wynik uwaga: +1pkt :D Mało gry z powodu jakiejś konsoli ,która od 5h porusza się w przedziale 55pkt. Łacznie jakieś 10 pozycji z czego 2 trafione, 6be i 2 stratne. Płynność nie na moje nerwy :)

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Little Scalper pisze:Powodzenia ! Też gram na daxie i też skalpuje na m1, będe tu napewno zaglądał !
Super ! Może nie będzie jakiś ciekawy ale napewno będzie wytykał moje błędy ;)

Myślę ,że jak podziele się też stratnymi pozycjami to gdzieś to w umyśle się głębiej zagnieździ i następnym razem jak będe chciał zrobić coś wbrew sobie to przypomnę sobię to złe uczucię.

Co do Daxa to miałem przerwy 2 tygodnie i widzę ,że zmienił nawyki kształtowania trendu :) Wtedy jeszcze w czasach paniki krystalizował się trend w godzinach porannych kisił się w popołudniowych i odżywał jak amerykanie wchodzili do akcji. A teraz 3 dzień z rzędu głowne ruchy są po 12. Zobaczę co się będzie działo w poniedziałek ,który mam wolny i zamierzam troszkę postudiować rynek i grać od 9 do jakiejś 14.

ZAPRASZAM DO DZIELENIA SIĘ SWOJĄ OPINIĄ O DAXIE :)

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Zaczynamy dzień 4ty. Dax jak narazie cechuje się zbytnią zmiennośćią jak dla mnie ;) AM ma opóźnienie w realizacji + świece po 10-20 pkt 1m wymuszają moją bierną postawę.

Zablokowany