Basketmat - bardzo subiektywnie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Oj Cyb Cyb zamiast napisać chłopakowi, ze w ten sposób zryje sobie psychikę, to się bawisz w porównania :)
BTW Czemu wybrałeś ECN? Jest tańszy niż pierwszy lepszy MM? Nie jesteś ostrym skalperem, żeby płacić dodatkowo prowizje za zlecenia. Fakt egzekucja natychmiastowa, ale raczej jej nie potrzebujesz przy S/D

Pzdr.

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

basketmat pisze:1% to dużo Idea
Jeśli zawierasz dużo tranzakcji dziennie to jest to dużo. Jeśli walisz do 5 tranzakcji to jest to średnio. Wszystko zależy od metodyki gry i Twojej tolerancji ryzyka. Osoby o dużej skłonności do ryzyka będą ryzykowały więcej % kapiału. Sam ryzykuje od 0,2% do 0,33 % w pojedynczej tranzakcji.
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Prawdę mówiąc zawsze gram 0.1 lota, bo mniej nie mogę :>
A czemu ECN? W sumie wychodzi najtaniej :)

Dzisiejsze wejście, trochę na szybko, dlatego zakończy się porażką - człowiek uczy się na błędach:
Określiłem jakiś poziom z przeszłości, a o tym pod nosem zapomniałem
:oops:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Witam,
Oto nadeszła wiekopomna chwila, czyli dobre wejście. Prawdę mówiąc nie wiem, gdzie ustawić TP, więc jeśli ktoś byłby łaskaw doradzić mi coś :)
Dodatkowo, wrzucam anulacje zlecenia na edeku, ponieważ myślę, że ten poziom nie przyniesie mi już zysków i czekam na 1.4000.

:wink:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Trzeba było brać te +75 zł póki było, a tak skończyło się S/L - na szczęście na + 6.6 pips 8)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gwyn_Bleidd
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gwyn_Bleidd »

Po stracie tego depozytu przenieś się na demo na co najmniej pół roku.
Oczywiście pamiętając swoje doświadczenia z reala.
Życie to surfing, więc nie bój się fal.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Dzięki za dobrą radę, ale nie :wink: Każdy kto tak pisze po prostu nie ma dobrego argumentu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

basketmat pisze:Dzięki za dobrą radę, ale nie :wink: Każdy kto tak pisze po prostu nie ma dobrego argumentu.
Co powiesz na to, że nie wiesz co robisz? Ciekawy argumet? Czemu tak myśle? bo nawet nie wiesz gdzie postawic TP, planujesz 70% do konca listopada i pytasz o takie rzeczy? Stwierdzenie, że mogłeś brac ilestam pips też świadczy o baku planu na gre....
Jak to mówią wielkośc depozytu jest odwrotnie proporcjonalna do posiadanej wiedzy i mam przeczucie, ze tak jest w tym przypadku.
Posiedź na forexie dłużej niż miesiąc, zobacz z czym sie to je, bo psychikę ma sie tylko jedną i nawet nie zdajesz sobie sprawy jak delikatna to rzecz.
Nie odbieraj, tego jako próbe zniechęcenia, tylko wiedz, że spora większość ludzi juz, ten hura optymizm przerabiało, dostaniesz od rynku w czapkę nauczysz sie pokory i wtedy zaczniesz dopiero ciężką i mozolną prace jak każdy inny próbujący siły na tym rynku.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Mam wrażenie, że wiele osób podchodzi do tematu zbyt emocjonalnie. 8) To prawda - napisałem, że mogłem brać i co z tego? Zazwyczaj pisząc "nie wiem gdzie postawić TP" mam na myśli "nie jestem pewien" i tu masz racje, muszę stawiać i pisać, żeby ktoś mnie ew. poprawił. Ustalmy jeszcze jedno - 70% depo, jest prawdopodobnie nierealne, ale pisałem to na początku dziennika, czyli po beztroskim okresie na DEMO. :wink:

@EDIT Jak to nie wiem co robię? Mam strategię i się jej trzymam, a to że popełniam błędy, to inna sprawa.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Wchodzę na platformę i jaka miła niespodzianka - weszło oczekujące na EUR/USD. TP ustawiam niedaleko poprzedniego szczytu. Mam nadzieję, że nie załapię SL i TP, zanim wrócę z uczelni. Zakładam 3 scenariusze - dojazd do 1.4000, 2 szczyt, lub dalszy zjazd. Wczoraj w pulsie biznesu czytałem, że ma dojechać do 1.4 i oby tak było, ale bardzo prawdopodobny jest ten 2 szczyt, ponieważ ta korekta wydaje mi się za głęboka na taką zwykłą korektę.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ