No tak,tylko dla autora tematu fakty,to próba zniechęcenia,"walenia w ryj",itd.Ink. pisze:Moim zdaniem ani nie powinno sie wspierać ani zniechęceć tylko mowić fakty...
Autor z tego co wyczytałem waleniem w ryj nazwał " i tak stracisz pierwsze depo ", i tak teraz sie tobie nie uda"Songo89K pisze:No tak,tylko dla autora tematu fakty,to próba zniechęcenia,"walenia w ryj",itd.Ink. pisze:Moim zdaniem ani nie powinno sie wspierać ani zniechęceć tylko mowić fakty...
Nie wiem skąd takie przekonanie,ale w większości przypadków,po pewnym czasie(w zależności kiedy to do Ciebie dojdzie) mówi-"cholera,mieli rację".
Basketmat napisał
"Czyli twoim zdaniem lepiej jest walić kogoś w ryj i zniechęcać, niż dawać mu siłę i nadzieję, bo innych opcji nie widzę, no chyba, że się nie udzielać, ale to nie o to chodzi w dzienniku."
To co co chodzi w tym dzienniku? o to żeby inni dawali Ci siłę,nadzieję?
Ale ok,w takim razie jak to sobie wyobrażasz? w jaki sposób?
Jedyna siła,jaka powinna Cię trzymać,to świadomość że MOŻNA,i nikt nie powinien CI nawet wmawiać że UDA CI SIĘ,itd.bo większości się nie udaje,i takie sa fakty.
Napisalem to samo tylko inaczejSongo89K pisze: Jedyna siła,jaka powinna Cię trzymać,to świadomość że MOŻNA,i nikt nie powinien CI nawet wmawiać że UDA CI SIĘ,itd.bo większości się nie udaje,i takie sa fakty.
Ink. pisze: Moim zdaniem ani nie powinno sie wspierać ani zniechęceć tylko mowić fakty, jest tyle i tyle wygrywających i zdecydowanie więcej przegrywających, więc teoretycznie mamy większą szanse zostać przegrywającym:) natomiast każdy wie że przy ciężkiej pracy nawet małpa może wygrywać na fx
A ja ogólnie,mam na myśli każde takie informacje,fakty,rady.Ink. pisze: Autor z tego co wyczytałem waleniem w ryj nazwał " i tak stracisz pierwsze depo ", i tak teraz sie tobie nie uda"
Dokładniebasketmat pisze:Vinci chyba lubisz martwić się czyimś portfelem? Jak dla mnie to dziwne, chyba że jesteś socjalistą, to wszysko jasne![]()
Songo popadasz w skrajności. Przecież to oczywiste, że każda wypowiedź, z wyjątkiem suchych danych i faktów jest subiektywna i wyraża jakieś emocje, a tutaj do prawie każdej wypowiedzi jest dołączany krótki komentarz. Inny wydźwięk ma zdanie "To było słabe wejście, bo ... , ale spoko i tak stracisz swoje depo" niż "To było słabe wejście, bo ... , ale nie przejmuj się, popracuj nad tym, a następnym razem Ci się uda". Jeśli z góry zakładasz porażkę, to przegrasz, to jasne jak słońce. Nie wiem czy wiecie, ale mózg ma takie właściwości, że dostrzega to, co mu w danej chwili jest potrzebne, albo na czym jest skupiony. Na przykład jeżeli urodziłoby ci się dziecko, to wszędzie byś widział wózki, bo po prostu byś zwracał na to uwagę. Mam nadzieję, że sami dojdziecie do odpowiednich wniosków
Faktem jest że większość osób przegrywa ale to nie znaczy że mamy wmawiać że też przegra 95% osob przegrywa czyli zalicza MC a z tych 5% wygrywających ile zalicza MC lub zaliczyło MC?Songo89K pisze:
A ja ogólnie,mam na myśli każde takie informacje,fakty,rady.
Wiadomo że jeden powie "i tak to stracisz",inny "pewnie i tak stracisz",a jeszcze inny "prawdopodobnie będziesz musiał dopłacić"-bo takie są fakty.