Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

259 pisze:To nawet nie jest budka na skraju bazaru, to łóżko polowe poza bazarem...
Oj bo nie doczytałeś !
Ten biedny bankowiec co to stracił pracę przez kryzys i sprzedaje ten system nigdy na ebayu nie miał konta więc poprosił kolegę. Dlatego tam takie szwarc mydło i powidło.

Więc zamiast grymasić lepiej składaj tą bańkę bo systemów będzie sprzedana ograniczona liczba - zostało chyba tylko 2 ! :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

mike_05 pisze:Jak masz wolną bańkę, tu jest super-oferta

http://www.ebay.com/itm/PRT4490-Institu ... 4aab25c5ff
:D
system z banku, ktory zbankrutowal.. no comment :lol:

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

green7 pisze:
259 pisze:To nawet nie jest budka na skraju bazaru, to łóżko polowe poza bazarem...
Oj bo nie doczytałeś !
Ten biedny bankowiec co to stracił pracę przez kryzys i sprzedaje ten system nigdy na ebayu nie miał konta więc poprosił kolegę. Dlatego tam takie szwarc mydło i powidło.

Więc zamiast grymasić lepiej składaj tą bańkę bo systemów będzie sprzedana ograniczona liczba - zostało chyba tylko 2 ! :)
Cóż za okrutne czasy... mieć system robiący kilkaset procent rocznie i nie móc nim zarabiać tylko błagać kogoś aby go kupił za grosze żeby starczyło na chleb...
Pewnie biedak jest z tych co stracili pracę z dnia na dzień i natychmiast dostali wymówienie wszystkich kredytów, Mieszka teraz w opuszczonym samochodzie i drży na myśl o nadchodzącej zimie...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

FranQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FranQ »

Jakim opuszczonym samochodzie!!! Przeciez sprzedal juz 3 kopie po 1milion za sztuke :P Spieszcie sie zostaly tylko 2 kopie :(

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

FranQ pisze:Jakim opuszczonym samochodzie!!! Przeciez sprzedal juz 3 kopie po 1milion za sztuke :P Spieszcie sie zostaly tylko 2 kopie :(
No to mamy przepiękny przepis na Graala:

wciśnij wzruszający kit i nie schodź z ceną poniżej bańki żeby nikt nie marudził. Wystarczy kilku frajerów, co ja mówię? jeden wystarczy i jesteś ustawiony...

Stara maksyma handlowa mówi: zawsze znajdzie się głupi co kupi :mrgreen:
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

inwestor86 pisze:
mike_05 pisze:Jak masz wolną bańkę, tu jest super-oferta

http://www.ebay.com/itm/PRT4490-Institu ... 4aab25c5ff
:D
system z banku, ktory zbankrutowal.. no comment :lol:
pewnie go z tego banku za.....ł albo wziun sobie w ramach odprawy :wink:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=167720 <<< tutaj jest ciekawy wątek poświęcony testom i optymalizacjom. Kolega 259 poruszył kilka stron wcześniej temat użycia wielu automatów jako jedną całość i taki też temat jest rozwijany na FF. Podany był tam też soft o nazwie Deltix (może ktoś ma z nim jakieś doświadczenia, bądź pracuje na nim i może coś więcej powidzieć ? )... A jeśli chodzi o użycie wielu automatów to można sobie wyobrazić 200 strategii, które odpowiednim algorytmem są do siebie dopasowywane i z automatu robią też WalkForwadrTest wyrzucając na koniec automaty z setami, które najlepiej sobie radzą w okresie po optymalizacji. Chciałbym coś takiego osiągnąć :P...

http://www.automatedtrader.net/ <<< tutaj można znaleźć wywiady z ludźmi zajmującymi się zagadnieniem i nie tylko.

Swoją drogą udało mi się osiągnąć coś takiego:
http://www.myfxbook.com/pl/strategies/alpha1/8742
Optymalizację bez MM robiłem na pierwszej połowie 2009 i sprawdziła się na cały okresie testowym. Nie sprawdzałem jednak różnej konfiguracji WalkForwardTestu. Jedyny minus tej strategii jest taki, że robi średnio 5 zleceń na miesiąc :/ ... Testowany był na razie tylko EU więc jeśli uda się zrobić podobne wyniki na innych parach + rynkach to może ta ilość transakcji wskoczy na pożądany poziom :)

i wracam do pytania o Deltix... lub może inny soft do testów...

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

rayzeel pisze:A jeśli chodzi o użycie wielu automatów to można sobie wyobrazić 200 strategii, które odpowiednim algorytmem są do siebie dopasowywane i z automatu robią też WalkForwadrTest wyrzucając na koniec automaty z setami, które najlepiej sobie radzą w okresie po optymalizacji. Chciałbym coś takiego osiągnąć
Obawiam się, że trochę bujasz w obłokach. 200 strategii brzmi świetnie, ale w realu ciężko jest wypracować jedną :) Oczywiście mowa o zarabiającej strategii ....

Soft typu Deltix z reguły kosztuje sporo - rzędu kilka tys. USD/EUR za miesiąc. Więc niestety nie jest raczej dostępny dla nas ....

Tym niemniej kierunek z portfolio automatów nie jest zły, widziałem ostatnio statystyki z paru takich portfeli grających realnie i stopy zwrotu miały zadowalające (choć ciutkę jak dla mnie za duże DD).
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cinkciarz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cinkciarz »

Ten 1.000.000 system to ja chyba gdzieś mam na starym dysku. Nie wiedziałem, że to tyle warte ;) Chyba odkopię :P
"There are only 3 real sports: bull-fighting, car racing and mountain climbing. All the others are mere games." -Hemingway

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Cinkciarz pisze:Ten 1.000.000 system to ja chyba gdzieś mam na starym dysku. Nie wiedziałem, że to tyle warte Chyba odkopię
no to jednak sa milionerzy na forum :D

ODPOWIEDZ