GO4Xdenaturaton pisze:Czy istnieje MM który pozwala grac microlotami i wystawia pit ?
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
- denaturaton
- Stały bywalec
- Good Will Hunting
- Pasjonat
-
- Uczestnik
Witam, jak dobrze rozumiem to tutaj można zadawać pytania z serii głupie 
Moje pytanie odnosi się do świeczek i stref czasowych. Załóżmy że mamy świeczkę np 4h. czy wygląda ona tak samo np: w naszej strefie czasowej +1 i np w GMT i EST i innych strefach czasowych. Jak rozumiem mt4 bierze strefę czasową z komputera dlatego nowe świeczki tworzą się u mnie o 4,8,12,16,20 i 24. Tym samym np wg czasu GMT świeczki bedą się tworzyć o 3,7,11,15,19 i 23 naszego czasu więc będą wyglądać zupełnie inaczej?
Pozdrawiam

Moje pytanie odnosi się do świeczek i stref czasowych. Załóżmy że mamy świeczkę np 4h. czy wygląda ona tak samo np: w naszej strefie czasowej +1 i np w GMT i EST i innych strefach czasowych. Jak rozumiem mt4 bierze strefę czasową z komputera dlatego nowe świeczki tworzą się u mnie o 4,8,12,16,20 i 24. Tym samym np wg czasu GMT świeczki bedą się tworzyć o 3,7,11,15,19 i 23 naszego czasu więc będą wyglądać zupełnie inaczej?
Pozdrawiam
MT4 bierze czas z serwera brokera więc mogą się różnić w zależności od firmy, zarówno strefy czasowe jak i wygląd świec H4.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Uczestnik
Czas serwera brokera nie jest równoznaczny ze strefą czasową miejsca w którym broker ma siedzibę. Najłatwiej sprawdzić czas serwera na MT4 patrząc z lewej strony nad kwotowaniami (Rynek: godzina).ravensbruck pisze:konto w alpari uk więc teorytycznie powinien mi rysować świeczki wg czasu GMT chyba że mają serwery w naszej strefie czasowej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Uczestnik
- Good Will Hunting
- Pasjonat