EA Kain 2010 - włoski skalpel na EURCHF-EURGBP-EURUSD-USDCHF

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
krys3000
Stały bywalec
Stały bywalec

EA Kain 2010 - włoski skalpel na EURCHF-EURGBP-EURUSD-USDCHF

Nieprzeczytany post autor: krys3000 »

Witam. Odnalazłem w sieci te EA i po testach stwierdziłem, że wyniki wyglądają zachęcająco. Przysiadłem więc do niego. pogrzebałem w bibliotece by odnaleźć zaszyte funkcje (swoją drogą ciekawy to ciekawy sposób ukrywania zastosowali), dodałem polskie nazwy dla zmiennych i wyrzuciłem włoszczyznę, która gdzie niegdzie się przewijała. Usunąłem też funkcję odpowiedzialne za agresywne skalpowanie bowiem przynosiły straty. Oryginał i moją przeróbkę wrzucam na forum. Może kogoś zainteresuje. System wchodzi w rynek tylko między 22-23 GMT w momencie przebicia minimum bądź maksimum a kilku ostatnich godzin. Otwieramy sell gdy przebijemy max i na odwrót. System zamyka pozycje na SL (StopPips) bądź na minimalnym zysku (MinLimitPips), TP (LimitPips) co prawda jest w kodzie ale nie ma żadnego znaczenia. Jeśli macie jakieś ciekawe EA do przeanalizowania to chętnie przejrzę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

krys3000 pisze:ystem wchodzi w rynek tylko między 22-23 GMT w momencie przebicia minimum bądź maksimum a kilku ostatnich godzin.
Czyli wykonuje tylko jedną transakcję dziennie ?

krys3000
Stały bywalec
Stały bywalec

W 99% procentach masz rację (jedna pozycja dziennie), ale może się zdarzyć, że przebijemy max a potem ruchem powrotnym minimum i wtedy system otworzy kolejną pozycję, zamykając poprzednią.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

To taka gra na wybicie z wąskiej konsolidacji?

krys3000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie na wybicie tylko na powrót. Autor wyszedł z założenie (słusznego zresztą),że między 22-23 GMT niewiele się dzieje, a wszelkie ruchy w górę i w dół mają szybki ruch powrotny.

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Greg68E »

Niestety na dluzsza mete traci, jest jak wiele tego typu robocikow, jak zarabia to zarabia troszeczke ale jak traci to traci baaaaardzo duzo.
Choc musze przyznac, ze byl czas kiedy zarabial bardzo ladnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krys3000
Stały bywalec
Stały bywalec

Masz racje, dla EURUSD i USDCHF to nie jest najszczęśliwsza strategia, ale pozostałe pary... jakby trochę jeszcze zmienić parametry. Ale ogólnie raczej chodziło mi o pewną idee a nie gotowe rozwiązanie.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

krys3000 pisze:Jeśli macie jakieś ciekawe EA do przeanalizowania to chętnie przejrzę.
krys3000, tu jest kilka takich expertów: https://secure.figfx.com/tools/expert-advisers.aspx
Oraz lista zarabiających robotów tj. takich, których broker nie akceptuje: https://secure.figfx.com/about/scalping.aspx

krys3000
Stały bywalec
Stały bywalec

Różnych EA w sieci można znaleźć tysiące, problem w tym, że przejrzenie ich zabiera tygodnie a nawet miesiące. Tak więc jeśli ktoś ma jakieś EA, które daje interesujące rezultaty i nie może przegryźć się przez nie (na przykład z powodu ukrycia części funkcji w dll) to chętnie się tego podejmę.
Co do scalpingu to podane przeze mnie EA nie jest scalpingiem w rozumieniu ww. brokera, transakcje trwają znacznie więcej niż 5 min, a z tego co wiedziałem, to takich właśnie zbanowali.

daniel.wro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel.wro »

troche OT - ale skad broker wie jakiego robota uzywam? i ze w ogole pozycja zostala otwarta z automatu a nie recznie?

pozdrawiam

Daniel

ODPOWIEDZ