EA Kain 2010 - włoski skalpel na EURCHF-EURGBP-EURUSD-USDCHF
EA Kain 2010 - włoski skalpel na EURCHF-EURGBP-EURUSD-USDCHF
Witam. Odnalazłem w sieci te EA i po testach stwierdziłem, że wyniki wyglądają zachęcająco. Przysiadłem więc do niego. pogrzebałem w bibliotece by odnaleźć zaszyte funkcje (swoją drogą ciekawy to ciekawy sposób ukrywania zastosowali), dodałem polskie nazwy dla zmiennych i wyrzuciłem włoszczyznę, która gdzie niegdzie się przewijała. Usunąłem też funkcję odpowiedzialne za agresywne skalpowanie bowiem przynosiły straty. Oryginał i moją przeróbkę wrzucam na forum. Może kogoś zainteresuje. System wchodzi w rynek tylko między 22-23 GMT w momencie przebicia minimum bądź maksimum a kilku ostatnich godzin. Otwieramy sell gdy przebijemy max i na odwrót. System zamyka pozycje na SL (StopPips) bądź na minimalnym zysku (MinLimitPips), TP (LimitPips) co prawda jest w kodzie ale nie ma żadnego znaczenia. Jeśli macie jakieś ciekawe EA do przeanalizowania to chętnie przejrzę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
krys3000, tu jest kilka takich expertów: https://secure.figfx.com/tools/expert-advisers.aspxkrys3000 pisze:Jeśli macie jakieś ciekawe EA do przeanalizowania to chętnie przejrzę.
Oraz lista zarabiających robotów tj. takich, których broker nie akceptuje: https://secure.figfx.com/about/scalping.aspx
Różnych EA w sieci można znaleźć tysiące, problem w tym, że przejrzenie ich zabiera tygodnie a nawet miesiące. Tak więc jeśli ktoś ma jakieś EA, które daje interesujące rezultaty i nie może przegryźć się przez nie (na przykład z powodu ukrycia części funkcji w dll) to chętnie się tego podejmę.
Co do scalpingu to podane przeze mnie EA nie jest scalpingiem w rozumieniu ww. brokera, transakcje trwają znacznie więcej niż 5 min, a z tego co wiedziałem, to takich właśnie zbanowali.
Co do scalpingu to podane przeze mnie EA nie jest scalpingiem w rozumieniu ww. brokera, transakcje trwają znacznie więcej niż 5 min, a z tego co wiedziałem, to takich właśnie zbanowali.
-
- Stały bywalec