EA Kain 2010 - włoski skalpel na EURCHF-EURGBP-EURUSD-USDCHF

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: AK53 »

Wie po Magic Number i/lub Komentarzu.

daniel.wro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel.wro »

no ale to moge wyslac dowolne - w szczegolnosci puste..

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Byle automat to rozpoznał, bo tylko po tym wie że to jego. A komentarz może być pusty, nic nie stoi na przeszkodzie.

daniel.wro
Stały bywalec
Stały bywalec

rozumiem.. i wlasnie o to mi chodzilo, ze byle prosta zmiana po zdecompilowaniu robota i juz nie trafiam na zadna z "not allowed advisers list"...

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Ale musisz być przygotowany na to, że mogą poprosić Cię o przesłanie tego robota celem zbadania (i zbanowania wyników), lub mogą zastosować sztuczkę z wyłączeniem impulsów (było to kiedyś szeroko opisywane w jakimś wątku), co uniemożliwia całkowitą jego pracę. Np. wyłaczenie stosowane jest w konkursie AM, i nawet poczciwy lvoe nie ruszy.

daniel.wro
Stały bywalec
Stały bywalec

wlasnie dziwnym trafem od jakiegos czasu ciagle dostaje - "trade context is busy".. i to u 2 roznych brokerow. a strategia wysyla doslownie pare tradow na dzien - na H4 w momencie otwierania nowej swieczki.

pozdrawiam

Daniel

Awatar użytkownika
Baniol
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Baniol »

Hejka. Mam tylko jedno pytanie czy w momencie gdy broker zakuma, że zarobiłem trochę kasy jakimś robotem ma prawo zablokować mi konto i zgarnąć cały zysk? Gdybym codziennie przelewał kasę na swoje konto to ma prawo nakazać mi zwrotu kasy? Co się wtedy dzieje? Nie miałem jeszcze takiej sytuacji ale gdyby tak się zadziało to co wtedy?

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Hejka. Mam tylko jedno pytanie czy w momencie gdy broker zakuma, że zarobiłem trochę kasy jakimś robotem ma prawo zablokować mi konto i zgarnąć cały zysk? Gdybym codziennie przelewał kasę na swoje konto to ma prawo nakazać mi zwrotu kasy? Co się wtedy dzieje? Nie miałem jeszcze takiej sytuacji ale gdyby tak się zadziało to co wtedy?
wszystko jest mozliwe ale wyplaconej kasy to nie ma prawa sie domagac

mkmumin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mkmumin »

czytam ten post i mam pytanie :
1.czy EA jest legalne tzn. czy jest zakazane przez brokerów
2. czy broker naprawdę może anulować tranzakcje z uzyciem EA?

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

mkmumin pisze:czytam ten post i mam pytanie :
1.czy EA jest legalne tzn. czy jest zakazane przez brokerów
2. czy broker naprawdę może anulować tranzakcje z uzyciem EA?
1.W pełni legalne ogólnie i 'legalne' u brokera - jeśli broker jasno mówi, że pozwala na Automatyczne strategie.(uwaga na MM, które na 'powitanie' wrzucają nawet najbardziej profitowe roboty/konta do dd/vd :> i wynik będzie jak zawsze h*jo*y)

2. Anulować - raczej nie... Jeśli broker ingeruje w transakcje - to "wiedz, że coś się dzieje" - po prostu zmień brokera.
Broker nie powinien w żaden sposób ingerować w transakcje. Transakcja zawarta ręcznie czy automatycznie jest wg. mnie tak samo ważna...

Najlepiej STP lub szybki ECN mieć pod roboty...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

ODPOWIEDZ