CMS

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
6
13%
Poza paroma minusami są ok
13
29%
Przeciętny
8
18%
Mają wiele wad
4
9%
Stanowczo odradzam
14
31%

Liczba głosów: 45

just
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: just »

Jaro pisze:No znalazłem ale to jednak porażka. Żeby zaoszczędzić wam nerwów:
w oknie nawigatora klikamy zakładki handlu i dalej notowania walut. okienko z 1-click orders pojawia się... na tle wykresu głównego. I rzeczywiście po odhaczeniu pary walut po jednym kliknięciu na "sprzedaj" wchodzi zlecenie market. Tylko po każdym kliknięciu na wykresie (narysowanie linii itp) okienko notowań znika i z jednego kliknięcia d***
Trzeba powtórzyć procedurę przywołania okna. da się tego uniknąć tylko przez zmniejszenie samego wykresu tak żeby notowania jedneko kliknięcia były obok a na to szkoda miejsca.
No i jeszcze jedna drobna wada: w ustawieniach okna "otwarte pozycje" jest dostępna tylko biała czcionka. drobiazg ale wnerwia.
Uff ulżyło. dobranoc.
Witam wszystkich,

Jaro, a nie wiesz, jak zdefiniować do tego '1-click order' jakies ustawienia? Np. wielkość pozycji (bo jest domyslnie 1lot) i chociaz SL?

pozdrawiam
just

Awatar użytkownika
Jaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jaro »

SL na pewno nie.
Co do wielkości pozycji to otwiera taką jak jest domyślnie zdefiniowana na platformie z poziomu menu.
Trend jest moim przyjacielem

just
Bywalec
Bywalec

Jaro pisze:SL na pewno nie.
Co do wielkości pozycji to otwiera taką jak jest domyślnie zdefiniowana na platformie z poziomu menu.
OK, dzięki!

A czy jest możliwość przygotowania sobie na jednym koncie jednoczesnie zlecenia SELL i BUY (ustawienie wielkosci pozycji, SL, TP) tak, by w zalezności od tego jaką decyzję podejmiemy, jednym kliknięciem uruchomic jedno z nich?

Bo w momencie kiedy zaczynamy otwierac jedno zlecenie i zostaje nam do wciścięcia ostatnie 'OK', to drugiego okna nie da nam się chyba otworzyć. Mylę się? Jest na to jakiś myk?

Ewentualnie która platforma to umozliwia?

pzdr;
just

Awatar użytkownika
spotforex
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spotforex »

mozesz ustawic zlecenie oczekujace BUY lub Sell, oraz wartosci SL i TP do kazdej z nich, kiedy cena osiagnie poziom na ktorym ustawiles zlecenie automatycznie aktywuje jedno z nich
Pozdrawiam serdecznie
---------------------------

just
Bywalec
Bywalec

spotforex pisze:mozesz ustawic zlecenie oczekujace BUY lub Sell, oraz wartosci SL i TP do kazdej z nich, kiedy cena osiagnie poziom na ktorym ustawiles zlecenie automatycznie aktywuje jedno z nich
Tak, to wiem. Chodzi mi o coś innego. Mniej więcej o takie wykorzystanie platformy, jakie jest potrzebne do fryk'owego klikacza z wątku 'gra na danych - SNW'.

pzdr;
just

Awatar użytkownika
Jaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jaro »

Na VT nie da rady...
Trend jest moim przyjacielem

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

:? Panowie korzystacie może na VTtraderze z TII (trend intensty Index ). :?: ..(bardzo ciekawy wskaznik.)..czy macie tez taki problem w tej najnowszej wersji VT z uruchomieniem jego tzn po otwarciu wychodzi mi z systemu akurat jak otwieran tylko ten wskaznik ciekawostka jest to ze korzystajac z innych wskazników np MACD i dodajac TII jako drugi lub ..n-ty.. jest wszystko w porzadu,problem polega na tym ze jak otworze go jako pierwszego szybko mi zamyka platforme...aha dotyczy to tylko tej obecnej wersji po (uptade'ingu )na poprzedniej wszystko jest w porzadku...
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2007, 15:43 przez jaguarII, łącznie zmieniany 1 raz.

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mxmx1 »

niewiem jaką mam wersję ale ściągałem niedawno moze z 3 tyg temu i wszystko jest ok nie wiesza się
Prawda zawsze leży gdzieś po środku.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

mxmx1 pisze:niewiem jaką mam wersję ale ściągałem niedawno moze z 3 tyg temu i wszystko jest ok nie wiesza się
jako platforma transakcyjna chodzi bez zarzutu ...problem dotyczy tego jednego wskaznika TII (trend intensity index)...a korzystam obecnie z wersji 1.8.6 ,ty tez chyba jak sciagmales zze 3 tyg. temu natomiast na poprzedniej 1.8.5 chodzi bez zarzutu...

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mxmx1 »

ze wskaźnikiem nie wiesza sie niewiem jak na dłuzszą mete ale miałem właczone przez 15 min i nie wiesza sie próbowałem róznych sposobów na różnych interwałach itd.
Prawda zawsze leży gdzieś po środku.

ODPOWIEDZ