AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Kiepski dzień dzisiaj dla chcących inwestować z Aliorem.
Połączyć z platformą nijak się nie da chociaż szybkość internetu w okolicach 4...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Ja się bez problemu łączę cały dzień

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

u mnie przez caly dzien jeden raz zerwalo na 3 minuty.

Antfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antfx »

U mnie też zerwało na 10 minut ok godz. 19:20 .Przysłali mi 5 SMS-ów z kodami.
Było ze 20 prób logowania.Tak w ogóle nie jest platforma najgorsza.
Trzeba się do niej przyzwyczaić.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

xspojlerx pisze:Czy ruszyło się coś w sprawie przesuwania się lini i innych obiektów na wykresie po zmianie interwału? Wiecie coś o tym może?
a starej nie na PT2 też nie

jeśli chodzi o różne interwały nie bardzo mogę sprawdzić, bo dane są rozp... (np ostatnie świeczki na wykresie)
ale przy zbliżaniu i oddalaniu np. na spirali to się nadal nie trzyma kupy, bo spirala się rozciąga, a w starym dodatkowo przy zmiennie interwałów też przebieg spirali i linii się rozjeżdża

AT na tej platformie to jak wróżenie z fusów, nigdy nie wiadomo co się jeszcze może przytrafić
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

warnisz pisze:Też tak mamy. Ja tak mam. Platforma oprócz wielu błędów i niedoróbek ma poważny problem wydajnościowy.
Hmm ja też tak mam, ale myślałem, że tego typu zmulanie to tylko dlatego, że jest to demo. :? Proces aliortrader'a zżera mi ponad 180mb pamięci, a jeżeli do tego otworzę inne programy, typu przeglądarka czy excel to platforma pada całkowicie (dodam że mam wydajny sprzęt i łącze).
Czy w realu platforma naprawdę tak samo zmula (pomijając problemy z połączeniem - chodzi mi o szybkość działania)...?

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Mustafa pisze:
xspojlerx pisze: AT na tej platformie to jak wróżenie z fusów, nigdy nie wiadomo co się jeszcze może przytrafić
Dokładnie, a mi na tym najbardziej zależy... Myślałem nad rozwiązaniem, MT4 do analizy, a AliorTrader do transakcji, gram na dłuższe terminy więc mogło by się to udać, ale platforma jest fajna i chciałbym ją wykorzystać, bo tak to równie dobrze mogę telefonicznie zlecenia składać...
szpakv pisze:
warnisz pisze:Też tak mamy. Ja tak mam. Platforma oprócz wielu błędów i niedoróbek ma poważny problem wydajnościowy.
Hmm ja też tak mam, ale myślałem, że tego typu zmulanie to tylko dlatego, że jest to demo. :? Proces aliortrader'a zżera mi ponad 180mb pamięci, a jeżeli do tego otworzę inne programy, typu przeglądarka czy excel to platforma pada całkowicie (dodam że mam wydajny sprzęt i łącze).
Czy w realu platforma naprawdę tak samo zmula (pomijając problemy z połączeniem - chodzi mi o szybkość działania)...?
Platforma będzie Ci chodzić tak samo na realu i na demo, z tym że u mnie jak do tej pory zawsze na realu była wolniejsza wymiana danych z serwerem...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

szpakv pisze:warnisz napisał:
Też tak mamy. Ja tak mam. Platforma oprócz wielu błędów i niedoróbek ma poważny problem wydajnościowy.

Hmm ja też tak mam, ale myślałem, że tego typu zmulanie to tylko dlatego, że jest to demo. Confused Proces aliortrader'a zżera mi ponad 180mb pamięci, a jeżeli do tego otworzę inne programy, typu przeglądarka czy excel to platforma pada całkowicie (dodam że mam wydajny sprzęt i łącze).
Sprawa wygląda tak...
Jeżeli w ciągu sekundy kwotują setki razy niezależne banki to zżera... niestety..// to jest plus dla Aliora..//
Natomiast te frezy, rozłączenia,system Aliora się zamula na maksa,

Dodano po 27 sekundach:
zz pisze:Platforma oprócz wielu błędów i niedoróbek ma poważny problem wydajnościowy.

Być może jest to kwestia samego programu-klienta, a być może serwera. W każdym razie nawet jeśli jest to problem prędkości przesyłu danych (np. słabe łącze) i długiego czasu komunikacji z serwerem, to program - klient jest ŹLE napisany i źle takie problemy w komunikacji obsługuje. Platforma najzwyczajniej w świecie w takim przypadku się wiesza, co jest absolutną porażką. Czasem wyświetla jedynie oryginalne logo pro-tradera zamiast alior, czasem przez jakiś czas całkowici wisi i odżywa po dobrych paru chwilach, a czasem system operacyjny ma już tego całego pro-tradera dość i wywala aplikację z informacją "Aplikacja nie odpowiada" i trzeba uruchamiać platformę od nowa.

Trzeba być naprawdę kiepskim programistą, żeby nie przewidzieć, że komunikacja kilent -serwer może być zawodna. Program nie ma prawa zaliczyć zwisów w takim przypadku. Jest wiele sposobów na rozwiązanie tego problemu - np. programowanie wielowątkowe.
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem.

Czasem zdarza się też tak, że niby wszystko działa, wykresy wesoło się rysują, znajdujemy odpowiednia moment wejścia, klikamy i....
nic...
klikamy jeszcze raz...
nic...
jeszcze raz...
nic...
Zamykam platformę, otwieram ponownie i.. pozycje są pootwierane. Po jakichś dziwnych kursach, bo okazuje się, że wykresy były nieaktualne ze względu na zwis...

I tak dalej i tak dalej...

Dodano po 43 sekundach:

Trzeba to rozgryść.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

kolejna ciekawostka, może mi ktoś wyjaśnić dlaczego na wykresie dziennym jest aż taka różnica?

chodzi mi np. o 16-09-2011 - ZAZNACZAM RACHUNEK REAL!

przypadkiem na to wpadłem, bo nie gram na USDPLN ale takie różnice to już przegięcie

Dodano po 4 minutach:

w zeszły czwartek miałem poślizg 17 pipsów!!!
jakoś to przemilczałem ale teraz zaczynam mieć poważne wątpliwości...
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Mustafa pisze:kolejna ciekawostka, może mi ktoś wyjaśnić dlaczego na wykresie dziennym jest aż taka różnica?

chodzi mi np. o 16-09-2011 - ZAZNACZAM RACHUNEK REAL!

przypadkiem na to wpadłem, bo nie gram na USDPLN ale takie różnice to już przegięcie

Dodano po 4 minutach:

w zeszły czwartek miałem poślizg 17 pipsów!!!
jakoś to przemilczałem ale teraz zaczynam mieć poważne wątpliwości...
Czy na AM i Aliorze masz tą samą godzinę zamykania D1?
Może jest przesunięcie o 1h?

ODPOWIEDZ