AliorTrader - ECN.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy na jednym pulpicie można mieć więcej niż jedną walutę, na osobnych wykresach? Bo podczas zmiany instrumentu na jednym wykresie, zmieniają mi się automatycznie na wszystkich na nowo zmienioną...
Co do zamulania, u mnie takie coś nie występuje nawet przy 5 pulpitach i na każdym po 4 wykresy. Wszystko chodzi płynnie przy takiej konfiguracji.
Co do zamulania, u mnie takie coś nie występuje nawet przy 5 pulpitach i na każdym po 4 wykresy. Wszystko chodzi płynnie przy takiej konfiguracji.
No właśnie dziwi mnie to, że podobno inne wdrożenia Pro Trader'a takich problemów nie mają. Platforma w wersji Alior jako aplikacja jest po prostu niestabilna i lubi się zawieszać. Najczęściej objawy są typowe dla problemów wydajnościowych, jednakże występują one nawet na bardzo mocnych maszynach z szerokopasmowym dostępem do Internetu. Przyglądam się właśnie dokładnie procesowi (netclient.exe). Obciążenie procesora max. 1-2%. Zazwyczaj cztery otwarte porty do aliortrader.pl, u mnie w tej chwili są to "na stałe" 52069 (TCP) i 52072 (TCP) oraz dość często otwierane i zamykane porty z przedziału mniej więcej od 52331 - 52380 (TCP). Około 30 wątków powiązanych z procesem, wszystko ok. Tylko że akurat teraz platforma działa, ale nie mam złudzeń, że będzie tak cały czas.zz pisze:
Ważne pytanie do Kolegów znających się na programowaniu,systemach informacyjnych itp..
Gdzie Waszym zdaniem leży problem z Aliorem,czy jest to niedopracowane przez Pro Tradera ?,nie dopracowane przez Alior?,sprawa jest o tyle dziwna że rozmawiałem z klientem Bracly Banku i oni w pro traderze takich sytuacji nie mają.
Reasumując gdzie Waszym zdaniem leży problem?.
Pozdrawiam.
PS. czy Waszym zdaniem wersji 2 ,może trzeciej można to wyeliminować?

Ktoś z Aliora mógłby się wypowiedzieć w tej sprawie...
Dodano po 8 minutach:
Można. Na górnym pasku każdego okna z wykresem jest po prawej stronie taki mały prostokąt (domyślnie czerwony). Wszystkie wykresy z prostokątem w tym samym kolorze są ze sobą powiązane i zmiana w jednym oknie wpływa na inne. Klik na ten prostokąt i wybierasz "Rozłącz" .xspojlerx pisze:Mam jeszcze jedno pytanie, czy na jednym pulpicie można mieć więcej niż jedną walutę, na osobnych wykresach? Bo podczas zmiany instrumentu na jednym wykresie, zmieniają mi się automatycznie na wszystkich na nowo zmienioną...
I tak przy okazji - może się tak zdarzyć, że jak porozłączasz okna to na wykresie będziesz mieć np. EUR/USD, a w oknie do składania zleceń już zupełnie coś innego. A więc ostrożnie

Dodano po 2 minutach:
Kolejny błąd/zapytanie:
Podczas składania zlecenia otrzymałem komunikat "Invalid request format" (być może nie piszę dokładnie, ale było to mniej więcej coś w tym sensie). Pozycja nie została otwarta. Restart platformy i problem zniknął.
Cóż to było?
warnisz Serdeczne dzięki,o to mi chodziło aby w ten sposób znaleść przyczynę i to naprawić...,tym bardziej że Alior Bank jest jedynym bankiem ECN w polsce,więc nie mamy wyboru..Cóż to było?
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
witam,
testuje narazie tą platformę w trybie demo i mam problem ponieważ miałem pare zleceń miałem cały czas otwarte okienko z aplikacją Alior Trader, wyszedłem na godzinke gdy przyszedłem wszystkie zlecenia były automatycznie zakonczone nie miałem ustawionego stop loss itp... samo z siebie sie zakonczylo, czy jest cos oczym nie wiem ? bo gdyby takie cos stalo sie na prawdziwym rachunku stracil bym polowe kasy
testuje narazie tą platformę w trybie demo i mam problem ponieważ miałem pare zleceń miałem cały czas otwarte okienko z aplikacją Alior Trader, wyszedłem na godzinke gdy przyszedłem wszystkie zlecenia były automatycznie zakonczone nie miałem ustawionego stop loss itp... samo z siebie sie zakonczylo, czy jest cos oczym nie wiem ? bo gdyby takie cos stalo sie na prawdziwym rachunku stracil bym polowe kasy