Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

GHOST16
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: GHOST16 »

Witam Wszystkich
AM konto real standard E/U sell 1.3263 zamknięte po trzech świeczkach 1M cena 1.3246 zawiesza się MT4 po włączeniu świeczek spadkowych brak, otwarcie transakcji 13.16 zamknięcie 13.20 ceny takiej nie było, przed chwilą znowu zawieszona platforma wykres na 5m poprawiony do 1.3241.Po przygodach w ciągu ostatniego roku na AM Standard na AM PRO już się nie odważę, szkoda zdrowia jeden broker pewnie zmieniają się tylko sposoby oszukiwania. szkoda czasu na ich poznanie i psychiki.Sytuacja powyżej opisana dekoncentruje w czasie gry plus poślizgi, SL/GAP, dziwne cofnięcia cen w momencie zamknięcia lub otwarcia w ramach jednej świeczki, kilku dziesięcio sekundowe zatrzymania ceny i późniejsze nagłe skoki, konto się już nie nadaje nawet do testów strategi nawet na 0,01 lota.
A jeszcze w ramach uzupełnienia nie straciłem pieniędzy i nie są to moje żale a tylko fakty i próba krótkiego przedstawienia rzeczywistości w czasie gry w AM Standard.

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Na AM Pro tak samo są te zawieszenia kwotowań jak w AM Standard. Także nie jest ok jak dla mnie i już od jakiegoś czasu u tego brokera nie gram.
Dla mnie brak handlu w losowym momencie na 5-20 minut jest niedopuszczalny i broker jest do niczego. Poza tym to wszystko w miarę dobrze działa, egzekucja jest szybka na AM Pro, bo na Standard to 3sekundy, przeskoki SL są często tak duże, że na danych to i 30 pipsów mi przeskoczyło na AM Pro, ale na normalnym rynku są rzędu średnio 0.5 pipsa a nawet na korzyść, więc się wyrównuje.
Ogólnie to odradzam konto Standard a Pro nie polecam, bo mają zawiechy.

Do mikrolotów i ogólnie to już lepszy jest aktualnie Go4x. Po obniżce spreadów mają tam 1 pips na EurUsd i 2 pips na GbpUsd cały czas nawet w nocy, no i szybką egzekucję. Jedynie swapy są tam wysokie, ale to tylko mały minus.

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam, ja mam standard i dla mnie jest ok, nie gram na danych i nie skalpuje nic się nie wiesza, chcę przejsc na PRO głównie z powodu malego spreadu.
Cenka opada

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

bakubaq pisze:
Mighty Baz pisze:teraz od kilku dni pojawiaja sie luki cenowe , po kilkanascie pips,
Mighty a jakby oczekujace/hedge wyladowalo Ci w luce? Oczywiscie plan b napewno masz ale co z reki dokladasz a potem wyprowadzasz calosc?
jak gram z kontry to tylko z robotem, jak go odłącza od serwera a potem połączą to liczy od nowa i ew dodaje zlecenia.
Teraz modyfikujemy z kimś, by zrobić dzieło absolutne, czyli co najmniej połowe Graala.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Mighty Baz pisze:
bakubaq pisze:
Mighty Baz pisze:teraz od kilku dni pojawiaja sie luki cenowe , po kilkanascie pips,
Mighty a jakby oczekujace/hedge wyladowalo Ci w luce? Oczywiscie plan b napewno masz ale co z reki dokladasz a potem wyprowadzasz calosc?
jak gram z kontry to tylko z robotem, jak go odłącza od serwera a potem połączą to liczy od nowa i ew dodaje zlecenia.
Teraz modyfikujemy z kimś, by zrobić dzieło absolutne, czyli co najmniej połowe Graala.
Dzieki. sory za offtop.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

AM to czyste zło brokerowe, mam konto PRO i standard non stop jakieś zawiechy, poślizgi na porządku dziennym, opóźnienia no i rekwoty, XTB powinno się od nich uczyć chociaż są nie lepsi.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

mandrejk pisze:AM to czyste zło brokerowe, mam konto PRO i standard non stop jakieś zawiechy, poślizgi na porządku dziennym, opóźnienia no i rekwoty, XTB powinno się od nich uczyć chociaż są nie lepsi.
kolego, nie gniewaj sie na to co dalej napisze...ale wypad z tym xtb :twisted:
zreszta kazdy kto dłuzej gra fx, ma conajmniej kilka kont, wiec jak nie te, to inny broker
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Mighty Baz pisze:
mandrejk pisze:AM to czyste zło brokerowe, mam konto PRO i standard non stop jakieś zawiechy, poślizgi na porządku dziennym, opóźnienia no i rekwoty, XTB powinno się od nich uczyć chociaż są nie lepsi.
zreszta kazdy kto dłuzej gra fx, ma conajmniej kilka kont, wiec jak nie te, to inny broker
Dokładnie. Gdy broker staje się niewygodny kaskę przelewa się na konto innego. Ważne aby robić to co dla nas jest w danej chwili wygodne a nie dla brokera.

mario83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario83 »

Faktem jest ze rozlacza czasami ale nie jest chyba to az tak czesto? Szczegolnie wieczorem zdarza sie ze MT4 traci polaczenie ale jest to moze raz na 2-3h na pare sekund 5-10? Korzystam z konta PRO. Co do szybkosci zlecen to szybsze widzialem na FXSalt ale juz nie mam tam konta wiec nie wiem, ale czy szybko czy wolno ciezko mi powiedziec... mogloby byc szybciej.

Nie mam rekwot, nie mam dziur, slip tylko na danych a zlecenia wchodza dobrze (chyba ze dane).

Z minusow jakie zauwazylem:
- support nie zawsze wie o co chodzi
- czasami platforma rozlacza sie na 5-10sek ale dosyc rzadko
- wyplaty przez moneybookers sa drogie - 2% prowizji + koniecznosc przewalutowania.

Znacie lepszego brokera godnego polecenia?
kupuj POLSKIE produkty

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

jamesfisher pisze:
Mighty Baz pisze:
Dokładnie. Gdy broker staje się niewygodny kaskę przelewa się na konto innego. Ważne aby robić to co dla nas jest w danej chwili wygodne a nie dla brokera.
Wiem o tym, ale napisałem tylko co się dzieje u mnie i dla ostrzeżenia dla innych...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

ODPOWIEDZ