Systemy PAMM - manager
Tak myśl mi przemknęła.
Jeżeli PAMM działa na zasadzie kopiera, to co szkodzi samemu taki proceder uruchomić?
Jeden ma dobry system i zadawalający mnie Gain. Umawiamy sie, jakoś może być pisemnie dla ewentualnych "schodów", że podpinam zainstalowanego kopiera u siebie na sprzęcie i on kopiuje mi transakcje mojego guru. Problem moze być z rozliczeniem, bo przecież mogę w każdej chwili maszynę wyłączyc i guru nie wie, czy transakcjie zrealizowałem czy nie i będzie sie domagał działki za profit.
Ale konstrukcja podobna, taki mini-pamm lokalny i problem odpada w sferze "mogę - nie mogę". Jak odwrócimy rolę, ja jestem guru i ktoś podpina się do kopiera, problem techniczny, czy jest na tyle bezpieczny kopier, który nie może ingerować i czytać nic wiecej poza impulsami zleceń w mojej maszynie?
Jak teraz rozwiązać sprawę "czy mogę?". Umowa może mieć różne treści i fakt udostępnienia swojego softu, nie jest zarządzaniem. Dostaję np wynagrodzenie za prawa autorskie czy licencje, a to już tylko sprawa opodatkowania a nie zezwolenia.
Jeżeli PAMM działa na zasadzie kopiera, to co szkodzi samemu taki proceder uruchomić?
Jeden ma dobry system i zadawalający mnie Gain. Umawiamy sie, jakoś może być pisemnie dla ewentualnych "schodów", że podpinam zainstalowanego kopiera u siebie na sprzęcie i on kopiuje mi transakcje mojego guru. Problem moze być z rozliczeniem, bo przecież mogę w każdej chwili maszynę wyłączyc i guru nie wie, czy transakcjie zrealizowałem czy nie i będzie sie domagał działki za profit.
Ale konstrukcja podobna, taki mini-pamm lokalny i problem odpada w sferze "mogę - nie mogę". Jak odwrócimy rolę, ja jestem guru i ktoś podpina się do kopiera, problem techniczny, czy jest na tyle bezpieczny kopier, który nie może ingerować i czytać nic wiecej poza impulsami zleceń w mojej maszynie?
Jak teraz rozwiązać sprawę "czy mogę?". Umowa może mieć różne treści i fakt udostępnienia swojego softu, nie jest zarządzaniem. Dostaję np wynagrodzenie za prawa autorskie czy licencje, a to już tylko sprawa opodatkowania a nie zezwolenia.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Powiem tak nie ryzykuj. Przeczytaj swoje ostatnie zdanie dotyczace zakresu umowy. Bedziesz miał spore zyski więc spotkanie ze skarbówka prawdopodobne. zwykłe US nic nie wiedza na ten temat i o pomoc zwracaja sie do GIF bądx UKS. Ponadto sam GIF w przypadku transferu do Polski tych twoich zysków rozesle gdzie tylko może materiały do sprawdzenia. I poproszą cie o tą umowę. Szczególnie zainteresują się przedmiotem umowy jak i druga jej stroną. I co wtedy powiesz im na temat softu
oczywiscie będziesz miał uprzedzenie o odpowiedzialności karnej.

- Mighty Baz
- Pasjonat
list zbiorowy dobry pomysl lecz malo realny...Mighty Baz pisze:powtarzacie jak mantrę..może napiszmy list zbiorowy, otwarty do KNF niech poda wykładnie, lub do naszego ulubionego pejsa Dżosefa w MFandy11 pisze:problem nie lezy po stronie podatkow...
lecz po stronie KNF....
moim zdaniem najlepsze jest zapytanie ze strony kancelarii prawnej...
- Mighty Baz
- Pasjonat
Zarzadzajacy otworzyl PAMM rachunek w Dukascopy http://www.petrovivan.com/en/investForegin pisze:a propos, jezeli ktos ma zyczenie inwestowac w PAMM Alpari, to moglbym polecic ten: http://alpari-forex.com/en/pamm/info/id/172658/