FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mam jeszcze jedno pytanie ,waszym zdaniem jak lepiej robić przelewy -- przez monebookers czy palpay ?
Z tego co się orientuję MB jest tańsze. Cenniki obu operatorów są na ich stronach. Szybkość księgowania jest taka sama. Bezpieczeństwo też.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

TABAZA
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TABAZA »

Po tygodniowym teście platformy , zrobi miłe wrażenie . W porównaniu z kilkoma innymi kontami - real , jest bardzo dobrze . Czat live odpowiada na pytania momentalnie ( od 9 -16 po polsku ) , wpłata - wypłata przez moneybookers tak samo realizuje się dosłownie chwilę . Jednym słowem mercedes wśród platform :lol: :lol: :lol:

euro12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: euro12 »

Kiedy rachunek depozytowy w PLN ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

euro12 pisze:Kiedy rachunek depozytowy w PLN ?
Nic nie wiem o tym by były takie plany...

Dodano po 55 sekundach:
TABAZA pisze:Po tygodniowym teście platformy , zrobi miłe wrażenie .
Jeśli konto masz otwarte przez Forex Club to nie zapominaj o rabatach na usługi wielu firm, w tym programistycznej, program do podatku i kilku innych... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

Na stronie jest napisane:
Ochrona przed bilansem ujemnym
zautomatyzowany system zarządzania ryzykiem.

zwyczajny mc czy cos bardziej zlozonego?

i dodatkowe pytanie: jesli ów system ochrony nie zadziala (np luka weekendowa) i wpadnie ujemny wynik na koncie. klient ma wtedy obowiazek uzupelnienia depozytu czy stan konta zostaje przywrocony do zera?
(a jesli przywracany do zera to po jakim czasie?)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Scoobi pisze:zwyczajny mc czy cos bardziej zlozonego?
I tak, i nie. Zwyczajny MC z taką różnicą, że przed rozpoczęciem weekendu, dźwignia jest zmniejszana do 1:100 (max to 1:500), co zmniejsza potencjalną ekspozycję na ryzyko.
Scoobi pisze:i dodatkowe pytanie: jesli ów system ochrony nie zadziala (np luka weekendowa) i wpadnie ujemny wynik na koncie. klient ma wtedy obowiazek uzupelnienia depozytu czy stan konta zostaje przywrocony do zera?
FxPro to jeden z nielicznych brokerów na świecie, gdzie nie trzeba uzupełniać ujemnego salda konta jeśli taka sytuacja zajdzie. Powstanie debetu nie jest obarczone żadnymi karami czy odsetkami.
Stan konta jest przywracany do zera w ciągu kilku dni. Jeśli tak się nie dzieje, wystarczy dać znać nam (jeśli rachunek jest otwarty przez Forex Club) lub kontaktować się z FxPro. Stan konta bowiem nie jest korygowany automatycznie, a zatwierdzany ręcznie i czasem taki stan rzeczy może umknąć pracownikowi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

raposo pisze:
Scoobi pisze:zwyczajny mc czy cos bardziej zlozonego?
I tak, i nie. Zwyczajny MC z taką różnicą, że przed rozpoczęciem weekendu, dźwignia jest zmniejszana do 1:100 (max to 1:500), co zmniejsza potencjalną ekspozycję na ryzyko.
a mozesz mi podac dokladny czas zmiany tej dzwigni?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Scoobi pisze:a mozesz mi podac dokladny czas zmiany tej dzwigni?
20:00 czasu GMT+1 z tego co pamiętam...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

TABAZA
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TABAZA »

raposo pisze:
euro12 pisze:Kiedy rachunek depozytowy w PLN ?
Nic nie wiem o tym by były takie plany...

Dodano po 55 sekundach:
TABAZA pisze:Po tygodniowym teście platformy , zrobi miłe wrażenie .
Jeśli konto masz otwarte przez Forex Club to nie zapominaj o rabatach na usługi wielu firm, w tym programistycznej, program do podatku i kilku innych... :)
W zasadzie przed podjeciem decyzji , posiłkowałem sie stronami Forex Club , jak i tematem z forum . W ankiecie podałem forum . Jednak strony FC bardzo dokładnie udzielają informacji o brokerach , równiez polecam zainteresowanym.

bukaj99
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bukaj99 »

Witam chciałem zacząć grać na rynku forex i nie wiem jaką platformę wybrać miałem konto demo na GO4X ale czytałem, że na prawdziwym rachunku platforma ta nie działa poprawnie czy to prawda? Jeśli tak to co wybrać na początku chciał bym zacząć do małej wpłaty powiedzmy 1000 pln. Dziękuje za pomoc

ODPOWIEDZ