BlackHorse FX - ECN/ STP/Currenex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

sciagnalem sobie rachunek demo ,ale niestety w wersji demo dostepny jest tylko metatrader

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
glaca38 pisze:sciagnalem sobie rachunek demo ,ale niestety w wersji demo dostepny jest tylko metatrader
Ja też mam to samo. Chyba coś mają nie tak z tą stronką.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Nie ma czym się chwalić...
Wprowadzamy nową platformę do handlu. Więksi pewnie ją znają / Currenex.
Niestety zajęło mi to trochę więcej czasu niż sądziłem, ale jesteśmy już w końcowej fazie testów. Dlatego na stronie internetowej jeszcze nie jest wszystko wrzucone (Brak dema - rachunków real i umów).
Trochę platform, brokerów i banków widziałem, więc wiem jak zbudować naprawdę potężne narzędzie do handlu. Nie będę pisał - co będzie wprowadzone - i na czym nam zależy najlepiej przyjechać jak już wszystko uruchomimy do biura i samemu ocenić (docelowo do końca roku + Warszawa i Gdańsk).

Zarówno spready jak i szybkość egzekucji zleceń dobierane są z najmocniejszych i najszybszych źródeł, platforma też nie bez powodu tego typu, ale o tym kiedy indziej.

Obecnie dostaliśmy papier z Czech, kolejnym krokiem będzie przekształcenie w spółkę akcyjną i dalszy rozwój firmy.
Jesteśmy bardzo podatni na wprowadzanie nowinek (więc proszę pisać na czym zależy najbardziej) i udoskonaleń -dla naszych handlujących, obecnie testujemy platformę własnym systemem (skalpując) więc mamy podgląd gdzie przykręcić "śrubkę", żeby nawet zaawansowany trader z pozycją 100lotów miał narzędzie dające przewagę nad rynkiem.

Najważniejszym elementem dla nas jest dopięcie wszystkiego na ostatni guzik, nie chcemy oferty bez sprawdzenia jej. Są firmy, które jako broker czy też bank -dają handlować Klientom, ale sami nigdy nie handlowali i nie mają pojęcia co poprawić do póki któryś z Klientów nie "wtopi" dużej $ i nie napisze reklamacji, a wtedy jest już za późno...

Testujemy na własnych rachunkach -własnymi środkami, zarówno na danych, jak i na codzień podczas zwykłego dnia handlu. Obecnie nie jest wprowadzona platforma do publicznej oferty, czekamy na końcowe wyniki testów i ostateczne poprawki.
Z ciekawostek prowizja spada nawet do 0,1pipsa na stronę przy większym obrocie co pozwala naprawdę sensownie handlować nawet skalpem.
Mam nadzieje że do końca tygodnia będzie więcej informacji kiedy będzie oficjalne otwarcie.
Pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Zarówno spready jak i szybkość egzekucji zleceń dobierane są z najmocniejszych i najszybszych źródeł, platforma też nie bez powodu tego typu, ale o tym kiedy indziej.
Kapuję... :oops:
Kovis pisze:Jesteśmy bardzo podatni na wprowadzanie nowinek (więc proszę pisać na czym zależy najbardziej) i udoskonaleń -dla naszych handlujących, obecnie testujemy platformę własnym systemem (skalpując) więc mamy podgląd gdzie przykręcić "śrubkę", żeby nawet zaawansowany trader z pozycją 100lotów miał narzędzie dające przewagę nad rynkiem
Kovis ja Ciebie proszę tylko o jedno..,małe poślizgi przeżyję..,chodzi przede wszystkim o to aby w trendzie średni silnym zlecenia płynnie wchodziły // małe poślizgi mogą być..// nawet do 1.5 pipsa..//
Ważne abyście mieli dużo niezależnych dostawców płynności .Tutaj jest klucz/

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

Chcialbym sie dowiedziec jak bedzie wygladala sprawa gry na danych tylko prosto z mostu

pozwalacie i zakceptujecie czy pozwalacie i robicie waly
konkretnie interesuje mnie czas modyfikacji zlecenia i poslizgi cenowe

zeby nie bylo niejasnosci
to tylko jedna z metod jakie stosuje
nastepna to sredni termin

wiec nie bedzie to wygladalo na zasadzie przyjde i bede was skubal na danych a raczek normalna gra + dane jako uzuplenienie
czekam na odp
Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 12:41 przez Dagu, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Chcialbym sie dowiedziec jak bedzie wygladala sprawa gry na danych tylko prosto z mostu

Dagu pisze:i poslizgi cenowe
Obawiam się że na danych nikt nic Tobie nie zagwarantuje.

Dagu pisze:konkretnie interesuje mnie czas modyfikacji
Przyłączam się do pytanie,oraz czy w takiej sytuacji będzie jakieś ograniczenie dotyczące modyfikacji,oraz czy będzie jakaś minimalna odległość od rynku że nie będzie mona robić modyfikacji?.

Pozdrawiam.

PS. tak czy siak jeżeli Kovis zapewni pod platformę dużo niezależnych dostawców płynności to będzie hit na skalę światową...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

nie oczekuje ich braku, chce zeby byly male

btw. rozumiem ze jak przeprogramuje moj polatomat z mt4 na waszego curenexa to nie powinno byc problemow z dzialaniem ?

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

CZyli, prowizja 0,4 pipsa na trasakcję + spread rynkowy, czyni tego brokera najtańszym na polskim rynku ? czy tylko mi sie tak wydaje :)
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Stan faktyczny :

Poślizgi :
obecnie w fazie testów na ~44 transakcje dziennie - poślizg max na poziomie 0,2 pipsa (w zależności od wielkości zleceń) My od 16 do 32lotów wrzucamy i wchodzą od ręki... Nie było jeszcze testu na wyższych kwotach podaje tylko to co robiliśmy.

Luki cenowe :
obecnie na danych widywałem i byłem w rynku trafiając na lukę cenową wielkości do 5,5pipsa na eur.usd, do 6,8 pipsów na parze gbp.usd.

Jeśli ktoś piszę, że luki się nie występują,a broker/bank bierze wszystko na tzw. "gwarantowany" Stop L - to znaczy że mamy do czynienia z MM. Wiadomo jak się to kończy przy zyskownych transakcjach. Ja miałem tzn. anulowanie lub podziękowanie za współprace...

Dostawcy płynności :
Tutaj mogę zaskoczyć, ale mamy ich kilkunastu... co umożliwia skalpowanie trybem one Click.

Spread :
międzybankowy - bez sztucznego poszerzania - handlujemy własnymi systemami. Przy dużym obrocie 0,2pipsa na 2strony (0,1otwarcie, 0,1zamknięcie).

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

Kovis

jaki depozyt na currenexa i jaka minimalna kwota depo ?

platforma viking taki jak ma pfg albo Ikon ?

ps - poprawcie ortografie na stronce...
Nie wierz w trendy.

ODPOWIEDZ