Początki są zawsze trudne , osobiście nie znam osoby której szło gładko a dorobiła się sporych pieniędzy
Brak doświadczenia , wiele błędów mniejszych bądź większych (nikt nie jest jasnowidzem) , wszystkiego przewidzieć się nie da , jest wiele schodów do pokonania.
Mam za sobą 2 biznesy które nie wypaliły oraz aktualny który ma się całkiem dobrze. W pierwszym przypadku brakło mi kapitału po 12 miesiącach , mój błąd , porwałem się z motyką na słońce. Drugi miał się całkiem dobrze , do czasu pojawienia się większej konkurencji , niestety musiałem się zawinąć mimo dużo lepszych cen , jak widać cena nie zawsze jest najważniejsza
To doświadczenie kosztowało mnie prawie 150 k , kiedyś żałowałem dziś się z tego śmieję
Przy aktualnym biznesie na start zainwestowałem tylko 8 tyś zł , dziś jest warty nie porównywalnie więcej.
Z mojej strony dodam:
inwestuj jak najmniej
- nie rób strony internetowej firmy skoro nie wiesz czy przetrwasz pierwszy rok
- nie kupuj super drukarki , f/v można wypisywać ręcznie
- potrzebujesz auto , kup stare byle jeździło i się nie rozpadło
Wybieraj w biznesach które w momencie plajty pozwolą Ci odzyskać większość zainwestowanych pieniędzy .
Zwróć uwagę na przychody , powinny być regularne , są branże które spełniają ten warunek , najlepiej jakaś usługa bo w handlu różnie bywa , raz z górki raz pod górkę
I podstawa na koniec DETERMINACJA w dążeniu do celu
Pozdrawiam