Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zz pisze:Mają bardzo przyjazne rozwiązania podatkowe.
Dokładnie i myślę, że dlatego Łotwa m.in. dlatego wygrała wśród pozostałych krajów europejskich.
zz pisze:raposo postaraj się dowiedzieć jaki to ma wpływ na bezpieczeństwo naszych środków..,jeżeli będzie z ich filią Łotewską nie tak...// zakładam że nię będzie nigdy problemu,lecz trzeba te niuanse wiedzieć.
Tak też zrobię. Czekam na szczegółowe informacje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Tylko to logo Dukascopy Europe takie " proletariackie " :D :D :D
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rh-fx pisze:Tylko to logo Dukascopy Europe takie " proletariackie
To chyba miało być połączenie UE + szwajcarskiej czerwieni choć mogę się mylić... :D Z ciekawości też dopytam co autor miał na myśli :).
graw pisze:W jaki sposób ustawić można SL razem z <Trailing Step> z palca
Trzeba wpisać wartości przy edycji - tak chyba najłatwiej. Jeśli zazwyczaj używasz podobnych wartości dla tych zleceń do każdej pozycji to zdefiniuj sobie w opcjach domyślne odległości dla nich. Tools -> Preferences-> General. Wpisujesz np. 10 pips i przy edycji domyślną odległością będzie 10 - wystarczy zatwierdzić.
graw pisze:lub Sell/Buy stop stojące
Chodzi o zlecenia oczekujące...? Pytam, bo trochę dziwnie to ująłeś :). Jeśli tak to najszybszym sposobem jest kliknięcie prawym na wykres na rządanym poziomie - w ten sposób od razu wstawiamy zlecenie po tym kursie. Ja zawsze tak robię. Potem tylko edycja z dodaniem SL i gotowe.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

graw pisze: Jednak nie moge ustawić/znależć aby zlecenie od razu weszło z SL
Czyli otwierasz pozycję i SL sam ma się ustawić w danej odległości?
Takiej opcji nie ma i chyba w żadnej platformie nie widziałem tego w standardzie. Do tego potrzebna jest już strategia. Może uda mi się takie coś "wyprosić" u Luktoma... ;)
graw pisze:można to zrobić tylko na postawionym SL ?
Tak.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

No to jak bedę zakładać konto real to wybór napewno padnie na DUKA Europe
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

a czemu duka swiss nie wprowadzi wplat kartami?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Helium pisze:No to jak bedę zakładać konto real to wybór napewno padnie na DUKA Europe
Poinformuję Cię/Was jak wszystko będzie już gotowe i znane.
ramaso pisze:a czemu duka swiss nie wprowadzi wplat kartami?
Prawdopodobnie przyczyna tkwi w "małoliberalnych" regulacjach szwajcarskich.
graw pisze:@raposo ,jasne - tylko dopisz do tego inne pary i możliwość ustawienia na każdej z nich innego Trailing.step.
Myślę, że będzie to mogło działać niezależnie na każdej parze walutowej. Z tego co właśnie rozmawiałem prace już trwają nad takim narzędziem. Gdy będzie gotowe również Was poinformuję ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

graw pisze:Mam jeszcze pytanie - w ustawieniach czy może znależć się możliwość modyfikacji na każdą pare inny Tr.step i jesli potem przestawisz go na wykresie nie wyłączasz strategii.
To pytanie nie do mnie... :)
Nie wiem jak będzie dokładnie wyglądać konstrukcja strategii (a pewnie raczej już wygląda...) ale prawdopodobnie będzie działać to tak, że:
- otwierasz pozycję
- dodawany jest sl, tp, be i ts (do wyboru)
- działa sobie, działa... Przestawia na BE, działa TS...
- wyłączasz strategię to przestaje przestawiać się TS
Wszystko niezależnie na każdej parze. Ustawienia pewnie też będą mogły być inne na różnych parach.
Niestety nie wiem jak autor to sobie już rozplanował ale myślę, że właśnie tak :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

raposo pisze:
Jedyne różnice to min. depozyt i możliwość wpłaty kartą.
Ale napisałeś również:
raposo pisze:
Dukascopy Europe powstało z innego powodu. Niektóre kraje zaczęły się zamykać na Szwajcarię ze względu na regulacje (tajemnica bankowa) i np. taki niemiecki rynek, który jest duży i bogaty odpadłby brokerowi. Stąd podmiot regulowany przez UE i sprawa załatwiona, a my dzięki temu zyskujemy wpłaty kartami i konta od 100 USD :).
Ale przecież prawo europejskie nie zabraniało otwierania kont w Szwajcarii, nie rozumiem tego "zamykania na Szwajcarię". Ja mam ogólnie mieszane uczucia- fajnie, że mogę założyć konto już za 100dol. Nie podoba mi się pomysł dzielenia na równych i równiejszych. Z drugiej strony jaki majątek zbiję na 100 dolcach grając mikrolotami? więc wtedy i tak mogę czniać europejskie prawo: nawet jak dowalą mega podatki to przecież będzie hobby jak zbieranie znaczków a nie prawdziwy trading. Myślę, że haczyk będzie w odpowiedzi na pytanie o commision na tych bidakontach...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

T-REX pisze:nawet jak dowalą mega podatki to przecież będzie hobby jak zbieranie znaczków a nie prawdziwy trading
Żle to interpretujesz... :P
Prawdziwy traiding będzie dalej,tylko przeniesie się do poważnych Państw gdzie nie rządzą bolszewicy.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ