AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Mam pytanie do Pana Dariusza

Depozyt niezbędny do zajęcia pozycji na indeksach np. dla JP225 wynosi w
granicach 3,5 – 4 zł. Czy można liczyć na to iż po uruchomieniu strategii w PT2
wartość minimalna na jakom można składać u was zlecenia na indeksach
- obecnie (1 lot ) nie zostanie podniesiona do 50 czy 100 jak w przypadku innych FX ?
Umożliwi to testy strategii przy stosunkowo małym nakładzie środków na koncie real .
Z góry dziękuje za odpowiedz.

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

zz pisze:To jest rynek i nikt nie zagwarantuje S/L ponieważ musiałby sam za to zapłacić.Grasz na własne ryzyko.
Chyba zostałem źle zrozumiany. Nie chcę gwarancji, że SL zostanie zrealizowany po określonej przeze mnie cenie. Wiadomo, ceny są dynamiczne, a ktoś może walnąć tak duże zlecenie, że wyczyści połowę arkusza zleceń:) 14:20:01 cena EUR/CHF 1.2
14:20:02 cena EUR/CHF 1.19 teoretycznie powinien teraz wchodzić SL
14:20:03 cena EUR/CHF 1.18
....
14:20:21 cena EUR/CHF 1.1

Więc mam nadzieję, że zlecenie SL napłynie powiedzmy gdzieś w 14:20:03, a nie dopiero 14:20:21....

Swoją drogą to ciekawe..., zlecenia SL stoją na serwerze u ALIORa? Nie dałoby radę, żeby stały na serwerze połączonym światłowodem z serwerem gdzie zawierane są transakcje?

Nie wiem ile trwa na GPW przesył danych(na moje oko jednak mógłby być szybszy, czyli jakieś 100-200 ms od kliknięcia do zamknięcia transakcji z domowego komputera). Nigdy nie bawiłem się tak, żeby to miało jakieś istotne znaczenie.

Pozdrawiam

PS Z tego domu maklerskiego, z którego korzystam, potwierdzenie zawarcia transakcji na GPW miałem zawsze po zrealizowanym zleceniu:) No dobra, raz w systemie nie było widac akcji, które już kupiłem... . Taki jeden drobny epizodzik:)

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Witam,
Otworzyłem na demie pozycję w wysokości 1 lota na AUD/USD i już parę dni próbuję ją zamknąć, a swapy lecą. Za każdym razem gdy chcę ją zamknąć jest napisane "Can't process external trade: Position is arleady in proessing"... Jest taki numer możliwy w realu? Alior zwraca wtedy ew. straty? Jak miałbym udowodnić, że chciałem sprzedać akurat po takiej, a nie innej cenie?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

tarfue pisze: Czy można liczyć na to iż po uruchomieniu strategii w PT2
wartość minimalna na jakom można składać u was zlecenia na indeksach
- obecnie (1 lot ) nie zostanie podniesiona do 50 czy 100 jak w przypadku innych FX ?
To nie zależy od nas - jeżeli GFT, dostarczające instrumenty CFD nie podniesie minimalnej jednostki transakcyjnej - to my również. OK 3-4 miesiące temu to właśnie GFT obniżyło minimalną wielkość pozycji na JPN225 ze 100 do 1, dlatego nie spodziewam się podniesienia tego limitu

Pozdrawiam

Dodano po 6 minutach:
basketmat pisze:Jak miałbym udowodnić, że chciałem sprzedać akurat po takiej, a nie innej cenie?
Próby zamknięcia pozycji w przypadku komunikatu "Can't process external trade: Position is arleady in proessing" są logowane w Alior Banku - dokonywane jest wtedy zamknięcie pozycji, po cenie po której Klient chciał zamknąć pozycję.

Pozdrawiam

Dodano po 2 minutach:
Mustafa pisze:zatem kiedy będzie dostępna wersja PT2?
Tak jak we wcześniejszej części tematu napisałem - nie jest znany termin oddanie wersji PT2 do użytku. Nieoficjalnie mogę powiedzieć że okolice końcówki roku.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

spawacz_rider
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spawacz_rider »

No to ja mam taką ciekawostkę na złocie mogę ustawić (tyle sprawdzałem nie wiem czy to jest maksymalna wartość) 8000 tys świeczek 1d a jak chciałem ustawić tyle samo tylko że w 4h interwale to max jaki mogę osiągnąć to 763 ??

Ta sama sytuacja na Ropie Brent

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

spawacz_rider pisze:No to ja mam taką ciekawostkę na złocie mogę ustawić (tyle sprawdzałem nie wiem czy to jest maksymalna wartość) 8000 tys świeczek 1d a jak chciałem ustawić tyle samo tylko że w 4h interwale to max jaki mogę osiągnąć to 763 ??

Ta sama sytuacja na Ropie Brent
Wynika to z tego, że długi okres został wgrany na bazie kwotowań 1D.

Wszystkie krótsze interwały powstają na bazie kwotowań od uruchomienia platformy przez Alior Bank (przełom kwietnia/maja).

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Majki78
Uczestnik
Uczestnik

Do sajnek, kingjaxe

Nieprzeczytany post autor: Majki78 »

JA rowniez dostalem odmowe reklamacji (tylko ja nie mialem postawionego stopa, ale margin out nie zadzialal) odpowiedz dostalem po 2 dniach w zakladce wiadomosci...

Sajmek poklikaj w wyslana reklamacje w "Wiadomosciach" powinienes miec juz dawno odpowiedz...

Jesli miales postawionego stopa i mimo wszystko reklamacje odrzucili, to mamy do czynienia, ze skandalem!!!!!!!!!!!!!!!

W GFT margin out zawsze dzialal, a u mnie na Alior Trader nie zadzialal juz kilka razy!!!!!!!!!!!!! Jak dla mnie ta platforma to jakas porazka!!!

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sajnek »

Rzeczywiście, było 16tego na poczcie odpowiedź (7mego składana reklamacja).

"Opisana przez Pana w reklamacji sytuacja dotycząca braku aktywacji
mechanizmu Stop Out, wynikała z faktu, iż pomiędzy godziną 10:00 i 10:15, w związku z ogłos
zoną przez Swiss National Bank (SNB) decyzją
o ustanowieniu minimalnego kursu dla franka
szwajcarskiego, miała miejsce znaczna zmienność oraz ograniczona płynność na rynku. W takiej
sytuacji zanim zadziałał automatyczny mechanizm Stop Out, mogły mieć miejsce duże wahnięcia
kwotowań.
Biorąc powyższe pod uwagę, Biuro Maklerskie Alior Bank S.A. nie znajduje
podstawy do uznania Pana reklamacji za zasadną.
"
Oczywiscie to tylko czesc bo mialem od groma pozycji pootwieranych i wczesniejsze tlumaczenia dotycza tamtych pozycji.

Ja hedguje, nie mialem SL, dlatego podstawą dla mnie było normalne działanie margin outa...

DNO DNO DNO DNO.

Tak można w zasadzie odpisać na każdą reklamację, czy to o niedziałajacej platformie, czy to o przeskakującym SL czy też margin outcie... platforma działa "w miarę" dobrze jak jest dobrze, ale jak jest źle to jest po prostu SKANDAL.

Śmiech na sali, pozdrawiam betatesterów, obyście mieli więcej szczęścia ode mnie, ja po 3 latach kończę wszelką współpracę z tym bankiem (korzystałem z konta, karty kredytowej, wcześniej z pożyczki, z biura maklerskiego i ostatnio z Aliortradera).

Majki78
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Majki78 »

@sajnek
Mam nadzieje, ze nie poplynales duzo na tym... Zatem jaka platforme polecasz w jezyku polskim, gdzie margin out dziala poprawnie???

Tak jak pisalem wczesniej nie pierwsza taka sytuacja, ze margin out nie dziala, tylko pozwala nie dosc, ze wyzerowac gracza, to jeszcze zrobic mu solidny minus... Masakra jakas!!!!

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sajnek »

W moim przypadku solidny - to jest 50% pierwotnej wpłaty, 5 cyfrowa kwota. Na razie nic nie polecam bo na razie mam przerwe tej zabawie... poczekam na inne ECN`y, tu z pewnością nie wrócę i każdemu będę mocno odradzał. Chyba że błędy znikną i wielu użytkowników to potwierdzi, na razie jest zupełnie odwrotnie.

ODPOWIEDZ