To teraz nic nie wiem.
Czyli może mieć wpływ?.Chodzi mi szczególnie o to że jeżeli znajdziemy solidny bank lub brokera to może to o milisekundy być lepiej?,czy kompletnie to nie ma znaczenia?.
Pozdrawiam
Chmura internetowa ,a FX
- mohertrader
- Gaduła
www.e-forex.net/Files/PDFissues/eFX_Jan_2011_LR.pdfzz pisze:Chodzi mi szczególnie o to że jeżeli znajdziemy solidny bank lub brokera to może to o milisekundy być lepiej?
strona 74 duży artykuł na ten temat
Pozdrawiam
Chodzi mi szczególnie o to że jeżeli znajdziemy solidny bank lub brokera to może to o milisekundy być lepiej?
www.e-forex.net/Files/PDFissues/eFX_Jan_2011_LR.pdf
strona 74 duży artykuł na ten temat
Jeżeli ktoś mógłby ogólnie to opisać byłbym zobowiązany.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
- mohertrader
- Gaduła
Z artykułu wynika że trasa trejdu może ograniczać się do "wirtualny komputer - wirtualny komputer" znajdujących się fizycznie w jednej szafie. Czyli jak teraz robią to niektóre wyspecjalizowane firmy na giełdzie. Gdzie algorytm odpowiedzialny za handel znajduje się , nie w siedzibie firmy , ale na serwerze w budynku znajdującym się jak najbliżej siedziby giełdy . Po prostu w takiej metodzie masz możliwość ograniczenia poślizgu ceny w czasie który normalnie jest potrzebny na przerzucenie zlecenia pomiędzy twoim brokerem a dostarczycielem płynności. Nie widzę tutaj postępu w sytuacji kiedy wrzuca się zlecenia z palucha .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ale jedną ciekawą rzecz w nim znalazłem:
- jest brok, który zmotał mostek mt4->dukas i "sprzęga" obie platformy.
To znaczy: odpalamy ordery z mt4 i widać je na platformie dukasa. Lub odwrotnie odpalamy na duka i mamy je w mt4.
Mamy tu szybkość i ceny egzekucji dukasa plus zalety mt4.
Coś czego sam dukas nie potrafi zrobić od dłuższego czasu....
Ale jedną ciekawą rzecz w nim znalazłem:
To znaczy: odpalamy ordery z mt4 i widać je na platformie dukasa. Lub odwrotnie odpalamy na duka i mamy je w mt4.
Określenie "chmura" jest obecnie często nadużywane (w informatyce). Chmura obliczeniowa to po prostu serwer producenta oprogramowania lub brokera. Uruchamianie terminala na serwerze brokera może przynieść jakieś korzyści np. TS na stronie brokera, wszystkie wskaźniki czerpią moc obliczeniową z serwera brokera, wiec Twój komputer będzie mnie obciążony, jak otworzysz wiele wykresów i nałożysz na nich sporo zasobożernych wskaźników. Jak widać pewne udogodnienia są możliwe, aczkolwiek nie będzie to żadna rewolucja.
Przeniesione do działu "Platformy transakcyjne".
Przeniesione do działu "Platformy transakcyjne".
mohertrader pisze:Po prostu w takiej metodzie masz możliwość ograniczenia poślizgu ceny w czasie który normalnie jest potrzebny na przerzucenie zlecenia pomiędzy twoim brokerem a dostarczycielem płynnośc
green7 pisze:Ale jedną ciekawą rzecz w nim znalazłem:
astra pisze:Uruchamianie terminala na serwerze brokera może przynieść jakieś korzyści np. TS na stronie brokera, wszystkie wskaźniki czerpią moc obliczeniową z serwera brokera, wiec Twój komputer będzie mnie obciążony, jak otworzysz wiele wykresów i nałożysz na nich sporo zasobożernych wskaźników. Jak widać pewne udogodnienia są możliwe
Chłopaki super...,dla mnie to jest krok naprzód...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
Ja nie widzę żadnych ...zz pisze:Nie podniecam się.....Zz nie podniecaj się![]()
Parę iskierek widzę....
Naprawdę chciałbyś odpalać platformę na serwerze broka ?
A co z wszelkimi teoriami spiskowymi ? Wszak wtedy brok mógłby dokładnie widzieć jakich wskaźników używasz i co robisz

Chmura jest teraz modnym i "gorącym" tematem informatycznym. Kiedyś był to np. outsourcing, social web, czy web 2.0 ....
Teraz wsio przenosi się do chmury - taka moda.
Nadgryzione jabłko ma swojego iCloud'a.
Duże g w chmurze ma sporo (doc, mail, ostatnio drukowanie) a chce tam odpalić cały system (ChromeOS).
Amazon przenosi do chmury muzykę wyprzedzając na tym polu wyżej wymienionych (robiących to samo).
HP oferuje chmurę dla firm.
Microsoft chmury publiczne i prywatne.
Dell wrzuca w chmurę (tylko w tym roku) miliard $.
IBM nie zostaje w tyle i buduje chmurę dla Chińczyków za 1,5 miliarda $.
Parę startupów (np. Bitcasa) chce przenieść w chmurę wszystkie nasze pliki.
Parę innych chce podobnie jak google w chmurze odpalić systemy operacyjne (było tych prób już wiele, wszystkie poległy).
Polacy nie gorsi i swoje chmury mają (storino, e24cloud)
Każdy chce mieć swoją chmurę. Dziwisz się, że brokerzy też ??
A z całego tego zamieszania i kupy kasy topionej w chmurach najpewniejsze są te chmury nad naszą głową ....