XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

neer
O pkt. swapowych nie było wcześniej mowy dlatego wspomniałem o nich bo dla mnie to kluczowy powód aby nie grać w XTB.
Co do rekwot to jestem w stanie zaakceptować kilka pipsów obsuwy, ale przy ponad 10 pipsach obsunięcia zmieniłbym brokera bezwarunkowo. Mowa oczywiście o głównych crossach i spokojnym rynku.
Co do realizacji zleceń w ułamkach sekund to może trochę przesada, ale jeśli zlecenie wisi za każdym razem po kilkanaście sekund to też lepiej zmienić brokera. W GO4X zlecenia wykonują się w ciągu 2-4 sekund i to mi nie przeszkadza, ale dłuższe oczekiwanie wzbudziłoby moje wątpliwości.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

neer pisze: Nawiązałem tylko i wyłącznie (zresztą z dozą ironii) do wypowiedzi zz, który twierdzi że jeżeli zlecenie wisi dłużej niż 0,3 s to nie da się handlować.
Jeżeli nie wchodzi to NIE da się grać ...!

MarioDM pisze:Co do rekwot to jestem w stanie zaakceptować kilka pipsów obsuwy
To jest oczywiste...
MarioDM pisze:ale przy ponad 10 pipsach obsunięcia zmieniłbym brokera bezwarunkowo
Dokładnie.
MarioDM pisze:Co do realizacji zleceń w ułamkach sekund to może trochę przesada, ale jeśli zlecenie wisi za każdym razem po kilkanaście sekund to też lepiej zmienić brokera
To nie jest przesada.Sam sobie odpowiedziałeś w drugiej części zdania że skoro nie wchodzi do 0.3 sek...-1 sek .. to dlaczego czasami ma nie wchodzić po 30 sekundach..... :P
a idąc dalej tym rozumowaniem to czemu mieć np. 1 % rektotów jak można mieć 15 %.... :P ,czemu mieć np. w ostrym trndzie 2 pip poślizgu jak można mieć 30 pip poślizgu....
neer o to nam chodziło....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

zz

Z tym wchodzeniem zlecenia w 0,3 sekundy to jest to po prostu niemożliwe. W Metatraderze klikasz zlecenie i zanim dostaniesz potwierdzenie wykonania zlecenia mija 2-3 sekundy (nie mierzyłem, ale takie mam subiektywne odczucie). I tyle właśnie liczę wykonanie zlecenia. To, że broker wypisuje, że realizacja następuje w 0,3 czy 0,5 to mnie nie przekonuje skoro dostaję potwierdzenie po 2-3 sekundach . Gdy grałem jeszcze na GPW na FW20 było podobnie. To by realny rynek i zgarniało się to co stało w arkuszu zleceń . Potwierdzenie wykonania zlecenia też przychodziło po kilku sekundach (pomijam sytuacje gdy nieraz coś szwankowało na łączach i zlecenie wisiało dłuzej i nie wiadomo było czy się wykonało czy nie).
Może rozbieżność zdań wynika z tego jak liczymy czas wykonania zlecenia. Dla mnie zlecenie jest wykonane dopiero gdy dostaję potwierdzenie jego wykonania.
Co do korzystania z brokera to ma to sens gdy wykonanie zlecenia trwa za każdym razem tyle samo. Jeśli zaczynają się zdarzać sytuacje opóźnienia to jest to pierwszy sygnał, że może warto pomyśleć nad zmianą brokera.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

zz
Maniak
Maniak

MarioDM pisze:Co do korzystania z brokera to ma to sens gdy wykonanie zlecenia trwa za każdym razem tyle samo. Jeśli zaczynają się zdarzać sytuacje opóźnienia to jest to pierwszy sygnał, że może warto pomyśleć nad zmianą brokera.
Dokładnie.
Z tym wchodzeniem zlecenia w 0,3 sekundy to jest to po prostu niemożliwe
MarioDM pisze:W Metatraderze klikasz zlecenie i zanim dostaniesz potwierdzenie wykonania zlecenia mija 2-3 sekundy (nie mierzyłem, ale takie mam subiektywne odczucie)
Uważam że jest możliwe ,jeżeli broker ma w ciągu sekundy wiele kwotowań od 15-100 dostawców płynności którym zależy na obrocie to nie powinno być żadnego problemu z takim wykonaniem.
Natomiast potwierdzenie może przyjść po 2 sekundach.....

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

MarioDM pisze:zz

Z tym wchodzeniem zlecenia w 0,3 sekundy to jest to po prostu niemożliwe. W Metatraderze klikasz zlecenie i zanim dostaniesz potwierdzenie wykonania zlecenia mija 2-3 sekundy (nie mierzyłem, ale takie mam subiektywne odczucie). I tyle właśnie liczę wykonanie zlecenia. To, że broker wypisuje, że realizacja następuje w 0,3 czy 0,5 to mnie nie przekonuje skoro dostaję potwierdzenie po 2-3 sekundach . Gdy grałem jeszcze na GPW na FW20 było podobnie. To by realny rynek i zgarniało się to co stało w arkuszu zleceń . Potwierdzenie wykonania zlecenia też przychodziło po kilku sekundach (pomijam sytuacje gdy nieraz coś szwankowało na łączach i zlecenie wisiało dłuzej i nie wiadomo było czy się wykonało czy nie).
Może rozbieżność zdań wynika z tego jak liczymy czas wykonania zlecenia. Dla mnie zlecenie jest wykonane dopiero gdy dostaję potwierdzenie jego wykonania.
Co do korzystania z brokera to ma to sens gdy wykonanie zlecenia trwa za każdym razem tyle samo. Jeśli zaczynają się zdarzać sytuacje opóźnienia to jest to pierwszy sygnał, że może warto pomyśleć nad zmianą brokera.
Wcale nie takie niemożliwe. Są brokerzy z MT4, że jak klikniesz Sell to nawet nie zauważysz zmiany okna a jest już potwierdzenie. Ja to widziałem u kilku brokerów także czekanie wynika z jakichś dodatkowych procesów, które broker u siebie wykonuje. Przykład, kiedyś FxPro tak realizowało zlecenia, że mogłem w ciągu 1 sekundy wbić 3 pozycje ze skryptu. Po prostu klikałem ustawiony ze skryptem skrót klawiszowy ALT+S trzydziestokrotnie i miałem 30 zleceń w 10 sekund. Potem się pogorszyło, bo zaczęli kombinować i wstawili dodatkowy szum, problemy z serwerami, czasy oczekiwania i inne historie. Teraz jest tragedia. A co do XTB to jakiś czas temu wpłaciłem trochę i chciałem pograć na ich odpowiedniku Daxa. Co klikałem to dostawałem requotę. Przy zleceniach 0.1 jeszcze jakoś wchodziło, ale przy 2 loty to weszło tylko w takim punkcie, że zaraz poszło trochę przeciwko mnie. To tak jakby wykorzystywali sobie dodatkową przewagę i realizują wtedy kiedy kurs idzie przeciwko klientowi. Jeszcze tego samego dnia wypłaciłem kasę. Robię tak co jakiś czas, żeby sprawdzić czy idzie ku poprawie, ale też dlatego bo jakieś pół roku temu wstawili spread 1.3 pipsa (dziwne, ale był stały) i bardzo szybką egzekucję poniżej 1 sekundy. Pograłem na tym od 16 do północy i byłem zachwycony. Na drugi dzień jednak już wrócili do starego kantowania. Ta sytuacja pokazuje, że testowali sobie sposób egzekucji, powyłączali pluginy opóźniające i pewnie chcieli zobaczyć jak to wpłynie na zyskowność klientów. Z innym znanym brokerem AM miałem mocne starcie w 2009/2010. Mieli mały spread 1 pips i mają nadal, ale egzekucja wtedy była około 0.8 sekundy. Sporo zarobiłem i po jakimś czasie chcieli mi wstawić Dealing Desk. To zakładałem nowe konta. W sumie kont u AM mam z 30. Nie popuściłem im i wymusiłem niejako utworzenie rachunków AM Pro. Najpierw były rachunki testowe na spreadach -0.3 do 0.4 w sesji europejskiej a dopiero za rok normalne rachunki AM Pro. To pokazuje, że jak broker nie chce zmian to trzeba go zmusić do tego. Z innymi brokerami też mam sporo problemów, bo tylko niektórzy chcą współpracować z klientem.

zz
Maniak
Maniak

Po

constans
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: constans »

Panowie,

zlecenie w mt4 może wejść w czasie krótszym niż sekunda - kwotowania kilku sekundowe zwykle świadczą już o interwencji dealera...

co oczywiście nie zawsze musi być problem. Jeśli ktoś nie robi transakcji tylko intraday, a stara się grać średnio terminowo to te kilka sekund nie robi większej różnicy

zz
Maniak
Maniak

constans pisze:co oczywiście nie zawsze musi być problem. Jeśli ktoś nie robi transakcji tylko intraday, a stara się grać średnio terminowo to te kilka sekund nie robi większej różnicy
Kilka sekund ZAWSZE // jeżeli nałożą się na to z 40 rekwot i rynek ucieknie na 40-80 pipsów ..// jest problemem zarówno jak skalpujesz jak również gdy grasz w trendzie 40 letnim....

Pozdrawiam.

roczyna
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: roczyna »

A czemu Na XTB kurs złota n koniec giełdy to 1642, skoro faktycznie jest..1656.....?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Bo sie wczesniej zamykaja.. (strefy czasowe) choc nie jestem pewien..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ