XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

zz & banaszko

Przyznaję się do lekkiej ironii. Nie ma w tym nic osobistego do zz. Każdy ocenia według swoich potrzeb. Są style tradingu, w których super szybka, czy nawet szybka egzekucja lub niewielkie re-kwoty są zwyczajnie bez znaczenia.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

neer pisze:Przyznaję się do lekkiej ironii
Ironię zrozumiałe.... :P ,dlatego tak odpowiedziałem... :P
neer pisze:Są style tradingu, w których super szybka, czy nawet szybka egzekucja lub niewielkie re-kwoty są zwyczajnie bez znaczenia.
Niestety nie.
Dlatego że jeżeli egzekucja do 0.3 sekundy lub w sekundę jest setki niezależnych kwotowań to praktycznie broker nie może robić z klienta palanta...
Wiem że to może chodzić o 5-10 % zleceń.
Bez znaczenia jak piszesz będzie to wtedy gdy będziesz miał system który trafia w 100% wtedy te 5-10% zleceń można olać..... :P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

dysior
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: dysior »

Hej,
mam pytanie czy grał ktoś z was na opcjach na rzeczywistym rachunku w XTB? Chodzi mi opcje Up-Down. Bawiłem się nimi ostatnio na demo, ale jestem ciekaw jak to wygląda w rzeczywistości. Chodzi mi głównie o czas przechodzenia zleceń, spready itp? Zastanawiam się nad otwarciem rachunku, ale jeżeli w rzeczywistości wygląda to znacznie gorzej niż na demo to nie będę sobie głowy tym zawracał (zwłaszcza że często warunki na rachunkach rzeczywistych nie wyglądają tak pięknie jak na demo). Jeżeli temat był już poruszany to sorry, ale nie mogę nigdzie znaleźć.

maciejka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maciejka »

w zakładce - HISTORIA RACHUNKU - po przyciśnięciu prawym przyciskiem myszy, chciałbym wygenerowac i zapisac raport. Niestesty raport się nie generuje w przeciwieństwie np. do brokera FX SALT także na tej samej platformie metatrader gdzie raporty sa zajebiste :)

Czy ja coś robię żle?

Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

zz pisze:Niestety nie
'Stety'tak.
Jak już pisałem. Dla mnie re-kwoty, szybka/wolna egzekucja zleceń jest bez znaczenia.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

zz
Maniak
Maniak

neer pisze:zz napisał:
Niestety nie

'Stety'tak.
Jak już pisałem. Dla mnie re-kwoty, szybka/wolna egzekucja zleceń jest bez znaczenia.
Kolego statystyka się kłania.
Jeżeli masz 100% skuteczność to OK można te 5-10 % zleceń olać ,jeżeli masz skuteczność 55-70% to te 5-10 % decyduje o sukcesie...... :P

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

zz
A słyszałeś coś o spekulacji w długim terminie, o pozycjach zajmowanych na tygodnie, miesiące, o tradingu, którego istotą jest 3R i zarządzanie pozycją? Zapomniałeś o tym, że nie każdy jest DT? Jedyną krzywdą, którą może wyrządzić mi broker jest brak możliwości otwarcia pozycji (w ogóle), lub jej zamknięcie przed oczekiwanym przeze mnie poziomem.

zz
Maniak
Maniak

neer pisze:zz
A słyszałeś coś o spekulacji w długim terminie, o pozycjach zajmowanych na tygodnie, miesiące, o tradingu, którego istotą jest 3R i zarządzanie pozycją? Zapomniałeś o tym, że nie każdy jest DT? Jedyną krzywdą, którą może wyrządzić mi broker jest brak możliwości otwarcia pozycji (w ogóle), lub jej zamknięcie przed oczekiwanym przeze mnie poziomem.
I co z tego?.
Jeżeli inwestujesz np. 3 % kapitału nawet długoterminowo ,to i tak jesteś kantowany na milion sposobów np. rynek ucieknie przez rekwoty itp.// tak miałem///
Realia są takie albo uczciwy broker MM lub STP// uczciwy// albo prawdziwy ECN// prawdziwy to znaczy z dużą ilością dostawców płynności..//

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

neer

Wszelkie rekwoty i opóźnienia szkodzą w każdym stylu inwestowania. Ja gram w terminie średnim (od tygodnia wzwyż), ale często pozycję zyskowną zamykam kiedy zaczyna ona dynamicznie się odwracać i wówczas rekwoty i opóźnienia zgarnęłyby jakąś część zysków. Należy też pamiętać, że niekiedy można trzymać pozycję jakiś czas , a ona może być dalej w tym samym miejscu bo akurat trafił się nieprzewidywalny horyzont na pozycji albo mocno się cofnęła przez noc (nie naruszajac SL) i wówczas przy precyzyjnym zamykaniu pozycji można wyjść bez strat, ale przy rekwotach i opóźnieniach może się to nie udać.
Tak poza wszystkim należy pamiętać, że XTB ma ujemne swapy niemal na wszystkich instrumentach. Obecnie gram w GO4X i tam swapy naliczane są tylko na crossach walutowych. Na pozostałych instrumentach (indeksy, towary rolne, surowce) brak jest swapów i faktycznie można pozwolić sobie na trzymanie pozycji długoterminowe. W XTB to nie przejdzie jeśli nie trafisz na dynamiczny trend. A jeśli trafisz to pozycja jest wtedy i tak trzymana krótko.

Podsumowując : rekwoty i opóźnienia szkodzą każdemu stylowi gry.
Wbrew temu co twierdzisz nie da się jednak grać w XTB długoterminowo bo swapy zeżrą każdy wypracowany zysk. Grałem kilka lat w XTB więc wiem co mówię.
Kiedyś mieli też dodatnie swapy na pozycjach (w jedną stronę ) i dało się czasem zarobić na samym swapie (przypomniał mi niedawno o tym Szwajcar - pozdrawiam go niniejszym) , ale obecnie nie ma dodatnich swapów na surowcach ani towarach rolnych. A na walutach mają najwyższe w Polsce swapy. Nie mają swapów jedynie na indeksach i obligacjach. Kiedyś mieli jednostronnie dodatnie i pamiętam, że na tym niejako przy okazji zarobiłem dodatkowo. Obecnie na swapach ponosi się tylko stratę.
W związku z powyższym dziękuję za granie na rachunku XTB i sugeruję to samo tym , którzy jeszcze to robią.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

MarioDM
A widzisz gdzieś w moich wypowiedziach wzmiankę o tym, że inwestuję długoterminowo w XTB? Nawiązałem tylko i wyłącznie (zresztą z dozą ironii) do wypowiedzi zz, który twierdzi że jeżeli zlecenie wisi dłużej niż 0,3 s to nie da się handlować. Zgadzasz się z taką oceną? Ja nie i swoją myśl wyraziłem. Druga sprawa to rozmiar "szkody" spowodowanej re-kwotami i szybkością egzekucji zlecenia jaki jesteś w stanie zaakceptować. Dla mnie odjazd ceny o 15-20 pipsów nie robi żadnej różnicy. To samo przy zamykaniu pozycji. Zresztą rzadko zamykam pozycję z ręki. Być może źle się stało, że ta dyskusja wywiązała się w tym miejscu, ale jak widzę tego typu kategoryczne stwierdzenia, to lubię się odnieść. Punkty swapowe, o których wspominasz , to już całkiem inna historia, ale o tym wcześniej nie było mowy.

ODPOWIEDZ