Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

mike_05 pisze:
259 pisze: Ten ECNcwaniak jedzie Ci całkiem, całkiem... zaczynam zazdrościć :-)
też się cieszę, że jest "spokojny"
a wracajac do rewelacji grala kolegi co tu wskazał ten nowy wynalazek, trwała rozmowa o tym, czy można 20% dziennie?
Można

Obrazek

tylko nie wiadomo na jak długo. Start dziś o 01:28 depo 6000
3 roboty, 4 pary
1 robot kupiony (x2), 1 cwaniak i 1 taki jakiś "bankowy"
No to żeś zaszalał - puścić roboty w taki dzień? Tuż przed fajerwerkami z FOMC? Cały świat zachodzi w głowę z czym oni wyskoczą i jak na to zareagować... wiesz co będzie jak zaczną gadać? Poobserwuj sobie USDJPY o 20:15 naszego czasu. Złoto też powinno dostać kota...

20% dziennie na dłuższą metę raczej się nie uda. Ale zawsze warto próbować ;-)
Jakby co to podrzucisz kiedyś jakąś linkę żeby kupić zwycięzcę tego wyścigu?
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

A czy ten robocik nie musi sie dopasowac do roznych sesji? bo inaczej reaguja automaty w tych strefach czasowych :P
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

259
Maniak
Maniak

freakout pisze:to ja może przedstawię wizualnie jak działa robot żeby lepiej zobrazować jego pracę ;)

na poniższym screenie widać jak dziś o 7:45 na kablu została otwarta pozycja długa o wartości 0.04 lota, po cenie 1.5714... niestety, o 9.30 cena znajdowała się już na poziomie nawet 1.5612, co oznaczało iż cena poleciała w przeciwnym kierunku o 102 pipsy... robot dokupił więc o 9.45 po cenie 1.5630 pozycję o wolumenie 0.07 lota i ustawił TP na wysokości 1.5666 - godzinę później cena dobiła do tego punktu i transakcja zamknęła się z zyskiem ;)

screen: http://wstaw.org/m/2011/09/21/buy12tp.png

te EA jest naprawdę dobre, z tym że aby móc nie obawiać się że wyczyści konto trzeba odpowiednio dobrać ryzyko do depozytu, bo sam zaliczyłem czystkę przy depo 500zł i grze na 0.02 lota ;) ale to była moja wina, a i na niezbyt korzystnej parze grałem jaką jest EUR/GBP... ale teraz jest już ok :)

pozdrowienia dla wszystkich krytykujących i znawców którzy nie widzieli systemu na oczy i jak działa, nie wspominając o zaglądaniu w kod ;)
Nie chcę widzieć jego kodu ale wyniki za okres dłuższy niż ostatnie kilka tygodni - taki mały wycinek nic nie znaczy. Zrobiłeś backtest za ostatni chociaż rok?
Twierdzenie zaś, że jest to jedyny robot który uśrednia jest zwyczajnym kłamstwem. Co ciekawe, ci klienci mają dwa roboty, a pokazują te same rezultaty jako wynik każdego z nich - dokładnie ten sam obrazek.

Nawiasem mówiąc właśnie dostałem wiadomość z FPA - cztery następne cuda zaliczyły Margin Call. A też szło im doskonale przez kilka ładnych miesięcy...
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

259 pisze:
freakout pisze:to ja może przedstawię wizualnie jak działa robot żeby lepiej zobrazować jego pracę ;)

na poniższym screenie widać jak dziś o 7:45 na kablu została otwarta pozycja długa o wartości 0.04 lota, po cenie 1.5714... niestety, o 9.30 cena znajdowała się już na poziomie nawet 1.5612, co oznaczało iż cena poleciała w przeciwnym kierunku o 102 pipsy... robot dokupił więc o 9.45 po cenie 1.5630 pozycję o wolumenie 0.07 lota i ustawił TP na wysokości 1.5666 - godzinę później cena dobiła do tego punktu i transakcja zamknęła się z zyskiem ;)

screen: http://wstaw.org/m/2011/09/21/buy12tp.png

te EA jest naprawdę dobre, z tym że aby móc nie obawiać się że wyczyści konto trzeba odpowiednio dobrać ryzyko do depozytu, bo sam zaliczyłem czystkę przy depo 500zł i grze na 0.02 lota ;) ale to była moja wina, a i na niezbyt korzystnej parze grałem jaką jest EUR/GBP... ale teraz jest już ok :)

pozdrowienia dla wszystkich krytykujących i znawców którzy nie widzieli systemu na oczy i jak działa, nie wspominając o zaglądaniu w kod ;)
Nie chcę widzieć jego kodu ale wyniki za okres dłuższy niż ostatnie kilka tygodni - taki mały wycinek nic nie znaczy. Zrobiłeś backtest za ostatni chociaż rok?
Twierdzenie zaś, że jest to jedyny robot który uśrednia jest zwyczajnym kłamstwem. Co ciekawe, ci klienci mają dwa roboty, a pokazują te same rezultaty jako wynik każdego z nich - dokładnie ten sam obrazek.

Nawiasem mówiąc właśnie dostałem wiadomość z FPA - cztery następne cuda zaliczyły Margin Call. A też szło im doskonale przez kilka ładnych miesięcy...
robiłem backtest za ostatnie 2-3 lata i wszystko działa jak należy ;) a co do aukcji - nie pokazują tych samych statementów :) dokładnie przyjrzyj się linkom, TF'om i wielkości pozycji ;)

259
Maniak
Maniak

freakout pisze: robiłem backtest za ostatnie 2-3 lata i wszystko działa jak należy ;) a co do aukcji - nie pokazują tych samych statementów :) dokładnie przyjrzyj się linkom, TF'om i wielkości pozycji ;)
To co oni pokazują to backtest za ostatnie 14 dni. Nawet nie wiadomo czym ma się różnić ten droższy od tego tańszego. Testy były robione z różnymi poziomami ryzyka i kiepsko się porównują. Poza tym 14 dni - to kompletnie nic nie znaczy.

Na swojej zaś stronie pokazują ten sam wynik panabarana dla obu.

Czy sprawdzałeś go z różnymi brokerami? Może możesz pokazać coś więcej?
Zadałem pytanie temu sprzedawcy ale nie odpowiada...

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

na ich stronie pod adresem forexcity.pl można znaleźć więcej raportów ;)

jak to nie wiadomo czym różni się ten droższy od tańszego? w opisach aukcji jest wszystko wyraźnie napisane - zwykły FxProfit2011 przeznaczony jest dla osób które mają duży kapitał do gry, można w nim modyfikować wielkość pozycji, itd., a wersja mini przeznaczona jest dla osób z małym kapitałem i tu wolumenu zmieniać się nie da, gdyż robot gra stałym lotem wynoszącym 0.01 ;)

nie sprawdzałem u innych brokerów oprócz Admiral Markets... pokazać więcej zawsze mogę, zależy tylko co - pytania i prośby mile widziane :)

259
Maniak
Maniak

Sorry, ale te ich opisy są strasznie bałaganiarskie...

A ile to według nich "duży kapitał"?
Czy to co pokazałeś na początku to jest MINI czy ta druga wersja? Bo mówisz o stałej wielkości 0.04...

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

duży kapitał to 3-5 tysięcy złotych, mały to około 1 tysiąca :) a to co ja pokazałem to zwykła wersja - samemu można tam sobie ustawić wielkość pozycji i ja gram na 0.04 lota ;)

259
Maniak
Maniak

Dzięki za wyjaśnienia.

Możesz przekazać tym kolesiom, że jak zależy im na sprzedaży to powinni wyrzucić wszystkie te śmieci o tym jak to oni doszli do czegoś tam i zamiast chwalić się techniką handlu która ja stosowałem w latach 90-tych na akacjach (choć sama ta technika jest jeszcze starsza o kilkadziesiąt lat) jako swoim wyjątkowym wynalazkiem, zaprezentowali porządne wyniki pozwalające na prawidłową ocenę produktu.
Bo to co pokazują nie tylko nie budzi zaufania, ale jeszcze rodzi podejrzenia.

Zrobiłeś tutaj dla nich więcej niż oni sami raczyli w swoich ofertach - nie zapomnij upomnieć się o prowizję ;-)

Dodano po 23 minutach:

Z tym że ja w dalszym ciągu słyszę, a nie widzę.
Słyszę, że jest ok, że testy na wcześniejszych danych są ok, a jakoś nie widzę wyników tych testów. Tak trudno to zrobić?

To samo mi wmawiał taki jeden jakiś czas temu... potem szybko zwracał mi pieniądze bylebym tylko nie zrobił szumu jak mu pokazałem wyniki tego jego czegoś.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

;pościłem cwaniaka wczoraj na ryz, ale nie chce mieć widocznie skośnych oczu :)
nie zawiera transakcji. próbowałem na złocie, tam handluje
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

ODPOWIEDZ