Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

green7 pisze:
freakout pisze:to może zamieszczę tutaj raport z zarobków od końca lipca do końcówki sierpnia 2011 ;)

link: http://forexcity.pl/pliki/sierpien2011-jpg.jpg :)
Jak rozumiem to demo.... bo chyba nie masz na imię/nazwisko "panbaran" ?:)
A jak to robi w realu ?
Coś mi się kojarzy - sądząc po rynkach i wielkościach pozycji to ja to EA już gdzieś widziałem .........
na bank nie widziałeś bo zostało wypuszczone do sprzedaży dopiero w połowie sierpnia tego roku, a zostało napisane przez 2 polaków których znam osobiście, więc proszę nie ściemniać ;)

co do realu - robi identyko, z tym że ja gram mniejszymi pozycjami bo i kapitał mam mniejszy... ale póki co robot działa i to całkiem fajnie ;)
259 pisze:
freakout pisze:to może zamieszczę tutaj raport z zarobków od końca lipca do końcówki sierpnia 2011 ;)

OK, ja nie twierdzę, że jest źle.
I nawet "programowo" się wywalił na zmianie rynku na przełomie miesięcy co w zasadzie jest na plus bo nie oddał więcej pola tylko zmienił hals czyli zmienił(?) charakter pracy.

Ale czy miałeś okazję przetestować o w okresie dajmy na to 1 Stycznia 2010-31 Lipca 2010? Albo tak na głęboką wodę: Lipiec 2007-Marzec 2009?

Wiesz, wcale mi się nie podoba to podbijanie stawki żeby łatwiej się odegrać… to jak przyspieszanie przed trudnym zakrętem po tym jak nie udało się go wcześniej pokonać z mniejszą prędkością… coś jak na wbitkę - siłą bezwładności.
Tylko przy bardzo sprytnym i jednocześnie restrykcyjnym zarządzaniu ryzykiem daje się to w miarę opanować gdy sprawy nie idą jak powinny.

Chodzi mi o to, że jak sprawy idą źle z dajmy na to 0.1 lot, to z następnym wejściem 0.7 szybkość zmian jest już 159% większa. Jak pójdzie w stronę zysku jest OK. Ale w drugą stronę straty rosną równie szybko. I tutaj jest problem, bo kurczy nam się miejsce... co innego 50 pip przy 0.1 lot, a co innego 50 pip przy 0.27 lot.
łatwiej się odegrać zawsze da radę - w końcu rynek nie idzie cały czas w jednym kierunku tylko co pewien czas wraca do starych poziomów ;) dobranie ryzyka ma tutaj kluczowe znaczenie, ale przeciętny Kowalski nie będzie się tym przejmował bo jest już to zaimpletowane w kodzie EA :) dlatego też pozycje uśredniające otwierane są nie z wielkim, a małym skokiem bo wiadome jest że szansa na to iż cena wróci do poziomu otwarcia pierwszej czy drugiej transakcji jest o wiele mniejsza, aniżeli do pozycji ostatnio otwartej ;)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

freakout pisze:na bank nie widziałeś bo zostało wypuszczone do sprzedaży dopiero w połowie sierpnia tego roku, a zostało napisane przez 2 polaków których znam osobiście, więc proszę nie ściemniać Wink

co do realu - robi identyko, z tym że ja gram mniejszymi pozycjami bo i kapitał mam mniejszy... ale póki co robot działa i to całkiem fajnie Wink
Ta, masz rację już sprawdziłem - kojarzyło mi się to z Calmari EA ale tamto daje większe TP i zmienia kierunek jak nie wejdzie a dopiero później podwaja.

Jak EA działa od połowy sierpnia to ciutkę mało coby je ocenić.
Nie wierz to, że jeśli w backtescie maksymalnie 4 razy podwajał to tak będzie. Zobacz na gości z kangaroo EA - też podoba zasada działania, robili testy na danych 10 letnich, parę miesięcy robiło fajnie a potem przyszła wielka wtopa ..

A tak poza tym znaleźć to EA to minuta zabawy. To zapewne to:
http://allegro.pl/forex-fxprofit2011-ni ... 23216.html

Hehh ....
Zaraz zaraz ......
Kolego freakout: dopiero teraz zauważyłem, że już wcześniej w obrazku w sumie podałeś link do producenta/autora ...
Czy aby przypadkiem to nie właśnie Ty nim jesteś ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

green7 pisze:
freakout pisze:na bank nie widziałeś bo zostało wypuszczone do sprzedaży dopiero w połowie sierpnia tego roku, a zostało napisane przez 2 polaków których znam osobiście, więc proszę nie ściemniać Wink

co do realu - robi identyko, z tym że ja gram mniejszymi pozycjami bo i kapitał mam mniejszy... ale póki co robot działa i to całkiem fajnie Wink
Ta, masz rację już sprawdziłem - kojarzyło mi się to z Calmari EA ale tamto daje większe TP i zmienia kierunek jak nie wejdzie a dopiero później podwaja.

Nie wierz to, że jeśli w backtescie maksymalnie 4 razy podwajał to tak będzie. Zobacz na gości z kangaroo EA - też podoba zasada działania, robili testy na danych 10 letnich, parę miesięcy robiło fajnie a potem przyszła wielka wtopa ..

A tak poza tym znaleźć to EA to minuta zabawy. To zapewne to:
http://allegro.pl/forex-fxprofit2011-ni ... 23216.html

Hehh ....
Zaraz zaraz ......
Kolego freakout: dopiero teraz zauważyłem, że już wcześniej w obrazku w sumie podałeś link do producenta/autora ...
Czy aby przypadkiem to nie właśnie Ty nim jesteś ?
hehe, wiesz, chciałbym być autorem tego EA, ale niestety nim nie jestem ;) ja tego robota używam chyba z miesiąc, jestem średniakiem jeśli chodzi o forex i programowanie, a co dopiero mówić o napisaniu własnej strategii... za leniwy jestem - to nie dla mnie ;)

sam robot działa dłużej - testy na realnych kontach są prowadzone z tego co wiem od stycznia 2011 z powodzeniem :) i w realu i na backtestach daje takie same wyniki - coś w tym musi być :D

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Nie bez tego, aby Wojciech Olszewski nie miała tu nicka :lol:
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

freakout pisze:
green7 pisze:

Jak rozumiem to demo.... bo chyba nie masz na imię/nazwisko "panbaran" ?:)
A jak to robi w realu ?
Coś mi się kojarzy - sądząc po rynkach i wielkościach pozycji to ja to EA już gdzieś widziałem .........
na bank nie widziałeś bo zostało wypuszczone do sprzedaży dopiero w połowie sierpnia tego roku, a zostało napisane przez 2 polaków których znam osobiście, więc proszę nie ściemniać ;)
I oni to sprzedają za 499 czy 29 zł? I chyba nie w dziale bielizny damskiej? Nie umniejszając bieliźnie - bardzo fajny dział ;-)

Dodano po 5 minutach:
green7 pisze:

Na szczęście koledzy od Kangaroo są uczciwi, przyznali że jest problem, ostrzegli przed używaniem swojego własnego automatu i zawiesili pobieranie abonamentu do czasu aż rynki wrócą do stanu w którym można będzie można w miarę bezpiecznie posługiwać się ich automatem. Znam Dutcha od 3 lat - to bardzo porządny gość i zawsze uczciwie stawia sprawy.

Czy ci co napisali to cudo też wezmą na siebie odpowiedzialność za swój produkt? To oczywiście pytanie do kolegi który ten produkt niby nie reklamuje... Ale skoro ich znasz, to możesz przekazać nam ich odpowiedź?
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 07:39 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

ja nie rozumiem czemu wiekszosc EA gra na usrednianie, przeciez te piekne krzywe kapitalu a wlasciwie proste pieknie pnace sie w gore to iluzja, jedyny sens jaki widze takiej gry to wyplacic depozyt poczatkowy jak sie zarobilo i grac zyskami, takie EA predzej czy pozniej zaliczy MC

podsumowuja nie zaliczaja sie do grala ani ea usredniajace strate ani zadne inne ea za 400 czy 1000zl

prawdziwe grale potrafia osiagnac astronomiczne ceny, bo ich wlasciciele nie chca wcale ich sprzedawac ani wogole nawet pokazywac swiatu :wink:

259
Maniak
Maniak

xpep pisze:ja nie rozumiem czemu wiekszosc EA gra na usrednianie, przeciez te piekne krzywe kapitalu a wlasciwie proste pieknie pnace sie w gore to iluzja, jedyny sens jaki widze takiej gry to wyplacic depozyt poczatkowy jak sie zarobilo i grac zyskami, takie EA predzej czy pozniej zaliczy MC
Samo uśrednianie jest tylko jednym z narzędzi. Trzeba jeszcze wiedzieć jak zbudować pozycję i kiedy sobie odpuścić. Nie wspominając o hedge...
xpep pisze: prawdziwe grale potrafia osiagnac astronomiczne ceny, bo ich wlasciciele nie chca wcale ich sprzedawac ani wogole nawet pokazywac swiatu :wink:
Krążą takie legendy ale jakoś nigdy nie widziałem żadnego dowodu... Legendy łatwo się wymyśla, szczególnie takie ;-)

Dodano po 14 minutach:

"FxProfit2011 to jedyny dostępny robot (strategia) dla programu MetaTrader 4, który posiada najnowocześniejszy algorytm umożliwiający automatycznie tworzyć dodatkowe transakcje uśredniające ceny"

Jak widzę coś takiego to mam ochotę,... jak można pisać takie kłamstwa?
I wyniki testu na zaledwie 14 dniach? Nie brzmi to dobrze...

Dodano po 2 godzinach 1 minutach:
mike_05 pisze:Nie bez tego, aby Wojciech Olszewski nie miała tu nicka :lol:
Ten ECNcwaniak jedzie Ci całkiem, całkiem... zaczynam zazdrościć :-)
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 10:45 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

matka pisze:
259 pisze:Znam Dutcha od 3 lat - to bardzo porządny gość i zawsze uczciwie stawia sprawy
Skoro to jest uczciwe (a sporo osób mi mówiło, że koleś zachował się wporządku) to ja od jutra wrzucam swojego martingala na alegro. Jak przyjdzie death trade też przestane pobierać opłaty ale dopiero wtedy. Do tego czasy będę pisał że to bardzo fajna metoda jest, przetestowana i bezpieczna.
.
Ja bym na to poszedł. Dutch i Ozzie biorą abonament kiedy ich EA przynosi zyski, ostrzegają, kiedy może się potknąć i wreszcie zawiesili pobieranie abonamentu gdy zorientowali się, że to coś jest nie tak. Straty zawsze będą moje, ale jest ostrzeżenie i płacę za okres gdy są zyski.
Rozmawiałem z Dutchem na ten temat - oni bardzo porządnie przetestowali swój kod. Ale rynki się zmieniły w taki sposób, że nie mieli szans tego wcześniej sprawdzić. Tak więc ich wcześniejsze zapewnienia były prawdziwe bo niestety nie mieli kryształowej kuli.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

259 pisze:
xpep pisze:ja nie rozumiem czemu wiekszosc EA gra na usrednianie, przeciez te piekne krzywe kapitalu a wlasciwie proste pieknie pnace sie w gore to iluzja, jedyny sens jaki widze takiej gry to wyplacic depozyt poczatkowy jak sie zarobilo i grac zyskami, takie EA predzej czy pozniej zaliczy MC
Samo uśrednianie jest tylko jednym z narzędzi. Trzeba jeszcze wiedzieć jak zbudować pozycję i kiedy sobie odpuścić. Nie wspominając o hedge...
xpep pisze: prawdziwe grale potrafia osiagnac astronomiczne ceny, bo ich wlasciciele nie chca wcale ich sprzedawac ani wogole nawet pokazywac swiatu :wink:
Krążą takie legendy ale jakoś nigdy nie widziałem żadnego dowodu... Legendy łatwo się wymyśla, szczególnie takie ;-)

Dodano po 14 minutach:

"FxProfit2011 to jedyny dostępny robot (strategia) dla programu MetaTrader 4, który posiada najnowocześniejszy algorytm umożliwiający automatycznie tworzyć dodatkowe transakcje uśredniające ceny"

Jak widzę coś takiego to mam ochotę,... jak można pisać takie kłamstwa?
I wyniki testu na zaledwie 14 dniach? Nie brzmi to dobrze...

Dodano po 2 godzinach 1 minutach:
mike_05 pisze:Nie bez tego, aby Wojciech Olszewski nie miała tu nicka :lol:
Ten ECNcwaniak jedzie Ci całkiem, całkiem... zaczynam zazdrościć :-)
też się cieszę, że jest "spokojny"
a wracajac do rewelacji grala kolegi co tu wskazał ten nowy wynalazek, trwała rozmowa o tym, czy można 20% dziennie?
Można

Obrazek

tylko nie wiadomo na jak długo. Start dziś o 01:28 depo 6000
3 roboty, 4 pary
1 robot kupiony (x2), 1 cwaniak i 1 taki jakiś "bankowy"
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

to ja może przedstawię wizualnie jak działa robot żeby lepiej zobrazować jego pracę ;)

na poniższym screenie widać jak dziś o 7:45 na kablu została otwarta pozycja długa o wartości 0.04 lota, po cenie 1.5714... niestety, o 9.30 cena znajdowała się już na poziomie nawet 1.5612, co oznaczało iż cena poleciała w przeciwnym kierunku o 102 pipsy... robot dokupił więc o 9.45 po cenie 1.5630 pozycję o wolumenie 0.07 lota i ustawił TP na wysokości 1.5666 - godzinę później cena dobiła do tego punktu i transakcja zamknęła się z zyskiem ;)

screen: http://wstaw.org/m/2011/09/21/buy12tp.png

te EA jest naprawdę dobre, z tym że aby móc nie obawiać się że wyczyści konto trzeba odpowiednio dobrać ryzyko do depozytu, bo sam zaliczyłem czystkę przy depo 500zł i grze na 0.02 lota ;) ale to była moja wina, a i na niezbyt korzystnej parze grałem jaką jest EUR/GBP... ale teraz jest już ok :)

pozdrowienia dla wszystkich krytykujących i znawców którzy nie widzieli systemu na oczy i jak działa, nie wspominając o zaglądaniu w kod ;)

ODPOWIEDZ