AliorTrader - ECN.
-
- Bywalec
Niestety nie.Była nadzieja lecz teraz ...chyba tej nadziei nie ma.,gubią się po prostu im zlecenia i nie mogą sobie na ten moment poradzić.Obawiam się że nic z tego nie będzie.spawacz_rider pisze:A ja mam pytanie z innej bajki czy MeraTrader 5 może funkcjonować z modelem ECN ?
Pomysł był genialny i dalej jest genialny.Aekold pisze:Ja mam w takim razie jeszcze jedno pytanie czemu Pro Trader został wybrany jako platforma dla Aliora, jeśli było wiadomo od samego początku że sa z nim problemy a automatyczny trading to można sobie w bajki wsadzić.
Najważniejsze aby chociaż z palca wchodzi normalnie.
Panie Darku rozmawiałem z klientem Barclays Banku który też stosuje tą samą platformę co Wy i nie ma tam SMS które znacząco opożniają start platformy.
Zapewniał mnie na 100 % że nie ma też problemu z freezami datafeedu .
Więc problem jest po Waszej stronie.Moje pytanie czy jak wejdzie Pro Trader dwa to spróbujecie coś z tym zrobić?.Może jest jakiś inny sposób?.
Napiszcie chociaż czy próbujecie coś z tym zrobić?.
Jeżeli chodzi o automatyczny handel to jest na razie tak jak napisał Pan Darek.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Skoro Metatrader odpada, to jednak wypada zakasać rękawy i pomóc w poprawkach.
Faktycznie brak automatycznego handlu to chyba jedna z podstawowych "niedoróbek", na której powinni obecnie skupić się developerzy.
Próbowałem ustawić Visual Advisora (quasi auto treader z tej platformy), żeby mieć chociaż jego namiastkę, czyli w najprostszej wersji możliwość zarówno otwarcia jak i zamknięcia jakiejś pozycji na podstawie jakiegokolwiek podstawowego sygnału.
Niestety wydaje mi się, że nawet to jest w tej chwili nie możliwe. Otwarcie danej pozycji z automatu jest możliwe, automatyczne zamknięcie również. Niestety w ustawieniach zamykania pozycji należy podać numer zlecenia, które automat ma zamknąć (a ten numer oczywiście niestety nie jest znany w momencie ustawiania automatu). Myślę, że na kanwie istniejącego VIsual Adisora można by w bardzo prosty sposób wprowadzić namiastkę auto tradera. A mianowicie w ustawieniach zamykania pozycji brakuje opcji "zamknij wszystkie zlecenia".
Powinno być to bardzo proste do zrealizowania technicznie, a już pozwoli na prosty autotrading, kiedy otwieramy i zamykamy tylko jedną pozycję na przykład na podstawie sygnałów ze średniej kroczącej.
Myślę, że od tego trzeba by zacząć, by całkowicie nie zniechęcić do platformy tych, którzy potrzebują jedynie bardzo prostego autotradera.
Dodano po 43 minutach:
Co do tego istniejącego modułu autotradera, który jest obecnie wyłączony:
- czy będzie włączony w niedalekiej przyszłości?
- czy ktoś nad nim intensywnie pracuje, żeby go udbuggować?
- te bugi są bardzo poważne i uniemożliwiają całkowicie autotrade, czy po prostu czasami zachowuje się nieprzewidywalnie?
- czy są to problemy w wersji orryginalnej platformy ProTrader czy wdrożeniowe w Aliorze?
- czy można prosić o otrzymanie dokumentacji do tego modułu + buglist (do testów)?
Dodano po 5 minutach:
W międzyczasie proponuję promocję w stylu Apple "It's not a bug! It's a feature!"
Brakuje Ci adrenaliny? Lubisz nietypowe wyzwania? Moduł Crazy Trader to coś idealnie dla Ciebie. Ten wyrafinowany produkt otwiera i zamyka pozycje totalnie bez sensu i całkowicie bez Twojego udziału! Spróbuj, a przekonasz się czym są prawdziwe emocje!
Produkt wyłącznie dla prawdziwych Pro Traderów.
Faktycznie brak automatycznego handlu to chyba jedna z podstawowych "niedoróbek", na której powinni obecnie skupić się developerzy.
Próbowałem ustawić Visual Advisora (quasi auto treader z tej platformy), żeby mieć chociaż jego namiastkę, czyli w najprostszej wersji możliwość zarówno otwarcia jak i zamknięcia jakiejś pozycji na podstawie jakiegokolwiek podstawowego sygnału.
Niestety wydaje mi się, że nawet to jest w tej chwili nie możliwe. Otwarcie danej pozycji z automatu jest możliwe, automatyczne zamknięcie również. Niestety w ustawieniach zamykania pozycji należy podać numer zlecenia, które automat ma zamknąć (a ten numer oczywiście niestety nie jest znany w momencie ustawiania automatu). Myślę, że na kanwie istniejącego VIsual Adisora można by w bardzo prosty sposób wprowadzić namiastkę auto tradera. A mianowicie w ustawieniach zamykania pozycji brakuje opcji "zamknij wszystkie zlecenia".
Powinno być to bardzo proste do zrealizowania technicznie, a już pozwoli na prosty autotrading, kiedy otwieramy i zamykamy tylko jedną pozycję na przykład na podstawie sygnałów ze średniej kroczącej.
Myślę, że od tego trzeba by zacząć, by całkowicie nie zniechęcić do platformy tych, którzy potrzebują jedynie bardzo prostego autotradera.
Dodano po 43 minutach:
Co do tego istniejącego modułu autotradera, który jest obecnie wyłączony:
- czy będzie włączony w niedalekiej przyszłości?
- czy ktoś nad nim intensywnie pracuje, żeby go udbuggować?
- te bugi są bardzo poważne i uniemożliwiają całkowicie autotrade, czy po prostu czasami zachowuje się nieprzewidywalnie?
- czy są to problemy w wersji orryginalnej platformy ProTrader czy wdrożeniowe w Aliorze?
- czy można prosić o otrzymanie dokumentacji do tego modułu + buglist (do testów)?
Dodano po 5 minutach:
W międzyczasie proponuję promocję w stylu Apple "It's not a bug! It's a feature!"
Brakuje Ci adrenaliny? Lubisz nietypowe wyzwania? Moduł Crazy Trader to coś idealnie dla Ciebie. Ten wyrafinowany produkt otwiera i zamyka pozycje totalnie bez sensu i całkowicie bez Twojego udziału! Spróbuj, a przekonasz się czym są prawdziwe emocje!
Produkt wyłącznie dla prawdziwych Pro Traderów.
Jasne to też...Skoro Metatrader odpada, to jednak wypada zakasać rękawy i pomóc w poprawkach.
Wiesz warnisz ja osobiście bardzo dziwię się naszym bankom....
Mają pieniądze na głupie reklamy,mają 350 mln zł na celebrytów...
A żaden bank nie wpadnie na prosty pomysł // w sumie banalnie prosty i sprawdzony...//
że skoro Alior Bank wykupił Pro Tradera na polskę... , to można wykupić platformę ECN Currenex Viking na polskę....,jeżeli nałoży się na to pełną gamę dostawców płynności // ponad 70...//
to byłby super HIT...!.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
Od wczoraj wyskakuje mi komunikat "wrong request format" .
Pojawia się np. przy otwieraniu pozycji - nie otworzy.
zmianie SL - nie zmieni tylko zlikwiduje SL
!!!
logowaniu - nie zaloguje
Co może byc przyczyną ?
zmianie SL - nie zmieni tylko zlikwiduje SL

logowaniu - nie zaloguje
Co może byc przyczyną ?
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Wg moich informacji może być z tym duży problemspawacz_rider pisze:A ja mam pytanie z innej bajki czy MeraTrader 5 może funkcjonować z modelem ECN ?
Dlaczego ... ? Obecnie większość naszych Klientów zawiera transakcje manualnie. Automatyczny trading dopiero zaczyna się popularyzować wśród naszych Klientów, jednak nadal znakomita większość osób gra "ręcznie". W związku z tym postawiliśmy na innowacyjną (jak na skalę kraju) platformę - mając świadomość mankamentów jakie posiada - brak automatycznego tradingu.Aekold pisze:Ja mam w takim razie jeszcze jedno pytanie czemu Pro Trader został wybrany jako platforma dla Aliora, jeśli było wiadomo od samego początku że sa z nim problemy a automatyczny trading to można sobie w bajki wsadzić.
Zgadza się, wg naszych informacji jesteśmy jednym z niewielu brokerów wymagających autoryzacji poprzez dodatkowy kod SMS. Jest to podyktowane standardami bezpieczeństwa narzuconymi przez Alior Bank.zz pisze:Panie Darku rozmawiałem z klientem Barclays Banku który też stosuje tą samą platformę co Wy i nie ma tam SMS które znacząco opożniają start platformy.
Zapewniam, że próbujemyzz pisze:Napiszcie chociaż czy próbujecie coś z tym zrobić?.

Bardzo dobry pomysłwarnisz pisze:Niestety wydaje mi się, że nawet to jest w tej chwili nie możliwe. Otwarcie danej pozycji z automatu jest możliwe, automatyczne zamknięcie również. Niestety w ustawieniach zamykania pozycji należy podać numer zlecenia, które automat ma zamknąć (a ten numer oczywiście niestety nie jest znany w momencie ustawiania automatu). Myślę, że na kanwie istniejącego VIsual Adisora można by w bardzo prosty sposób wprowadzić namiastkę auto tradera. A mianowicie w ustawieniach zamykania pozycji brakuje opcji "zamknij wszystkie zlecenia".
na serwerze rzeczywistym - najwcześniej w ProTrader 2 (prawdopodobny termin oddania AT2 w okolicach końca roku)warnisz pisze:- czy będzie włączony w niedalekiej przyszłości?
Takwarnisz pisze:- czy ktoś nad nim intensywnie pracuje, żeby go udbuggować?
Jakie by to błędy nie były - każde niepoprawne zachowanie jest traktowane jako poważny błąd.warnisz pisze:- te bugi są bardzo poważne i uniemożliwiają całkowicie autotrade, czy po prostu czasami zachowuje się nieprzewidywalnie?
Oryginalnej platformy - Alior Bank w żaden sposób nie ingeruje w kod aplikacji.warnisz pisze: czy są to problemy w wersji orryginalnej platformy ProTrader czy wdrożeniowe w Aliorze?
Niestety z takim pytaniem należałoby się zwrócić do PFSoftuwarnisz pisze:- czy można prosić o otrzymanie dokumentacji do tego modułu + buglist (do testów)?
Weźmiemy to pod uwagę - może nawet zrobimy konkurs Crazy Trading ?warnisz pisze:W międzyczasie proponuję promocję w stylu Apple "It's not a bug! It's a feature!"

Nie ma takiej możliwości - problem był zgłaszany do PFSoft, jednak nie przewidują modyfikacji bieżącego kodu - to jest "ich" wizja Ichimoku.basketmat pisze:Witam,
Jak w Ichimoku ustawić chmurę "przyszłości"?
Niestety nie spotkaliśmy się z takim przypadkiem. czy jest tam podany jakiś kod błędu/opis błędu ?rh-fx pisze:Od wczoraj wyskakuje mi komunikat "wrong request format" .
zmianie SL - nie zmieni tylko zlikwiduje SL !!!
logowaniu - nie zaloguje
Co może byc przyczyną ?
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Witam,
Szczerze mówiąc trochę to dziwne, że nie pomimo tego, że problem był zgłaszany, to panowie programiści nie raczyli tego zmodyfikować, przecież to chyba PFSoft pracuje dla Aliora, a Alior bez konsumentów swoich produktów nie istnieje, a skoro dzięki chmurze "przyszłości", a raczej jej braku może stracić x klientów, to powinien zrobić wszystko, żeby chmurka się pojawiła, ponieważ x może pocztą pantoflową przerodzić się w 2x etc.
Ale to tylko moje subiektywne zdanie
Szczerze mówiąc trochę to dziwne, że nie pomimo tego, że problem był zgłaszany, to panowie programiści nie raczyli tego zmodyfikować, przecież to chyba PFSoft pracuje dla Aliora, a Alior bez konsumentów swoich produktów nie istnieje, a skoro dzięki chmurze "przyszłości", a raczej jej braku może stracić x klientów, to powinien zrobić wszystko, żeby chmurka się pojawiła, ponieważ x może pocztą pantoflową przerodzić się w 2x etc.

Pozdrawiam
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Stanowisko PFSoft jest takie, że jest to prawidłowe działanie wskaźnika, a każdy użytkownik sobie może skompilować swój własny wskaźnik, który stworzy chmurę przyszłości.basketmat pisze:Witam,