Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: murdock »

CTS pisze:
murdock pisze: pending ustawię w niedzielę i poczynię dokładkę.
czyli jeśli przebije ten opór, to w uznaniowym momencie zamkniesz ten S ?
jak zacznie rosnąć, zamknę Ski i zaczne otwierac Lki a jako zabezpieczenie postawie oczekujące Ski :)

a tu kolejny przykład na piękny trend (ps. po co na siłę grać na edku skoro tutaj tak slodko spada) :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Nie za ostre te ostatnie wzrosty na tym usdsgd? Jak duże masz tp?
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gambit »

Wydaję mi się, że można szykować się na longa na audnzd wraz z rozpoczęciem nowego tygodnia :D - ładne pinbary na D1 i H4 ;)

Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: murdock »

saku82pl pisze:Nie za ostre te ostatnie wzrosty na tym usdsgd? Jak duże masz tp?
grubo ponad 9 lat spadków za nami
w tych spadkach rynek jest ostro wykupiony
w zwiazku z tym jest to okazja dla mnie znakomita okazja do shorta
ja staram sie rynek antycypowac a nie za nim gonic
jesli zdarzy sie zmiana trendu - odwroce pozycje
nie mam tp ale licze na ostatni dolek

Dodano po 25 minutach:

gambit uwazaj na cadjpy jesli jeszcze nie zamknales ze ~100 pips zysku jakis obecnie masz :)

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

@UP nie tylko linia trendu :) Jeszcze zbliża się koniec konsolidacji, w sumie, można by czekać na jakiegoś pinabara, czy inną formację sugerującą odwrócenie i grać short...właśnie zamierzam uciekać jak najszybciej, aktualnie 108 pipsów, 12 pipsów od tp, gdybym zauważył to w piątek, to bym zwiał przed zamknięciem rynku :( Swoją drogą USDCAD aktualnie 177 pipsów i zamierzam obserwować, czy nie wybiję się z konsolidacji (bo ładnie w dół leci) - bo wtedy można się spodziewać z 300p spadów... (+głowa i ramiona oczywiście xD )
Jeszcze na edku sytuacja wygląda ciekawie, można szukać shorta - przebicie linii trendu + wybicie z konsolidacji, a teraz pulback - zamierzam grać na przebicie poziomu 3.5000

I jeszcze jeden wykres AUDNZD - cena zdaje się tworzyć kanał + przebicie linii trendu D1

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Mam pytanie techniczne, przy użyciu jakiej opcji zaznaczacie na wykresie poziomy S/R, tak że robią sie takie ładne grube "obszary" (linie) ?
PS
w tym tygodniu radzę uważać, odbędzie sie dwudniowe posiedzenie FED, rynek czeka na jakieś decyzję lub ich brak, mogą powodować krótko lub średnio terminowe zwroty na rynkach.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Uwaga na USD/CAD! Cena odbiła sie od DEMAND D1 i możliwe, ze poleci w gore 100+ pips

Obrazek

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

CTS pisze:Mam pytanie techniczne, przy użyciu jakiej opcji zaznaczacie na wykresie poziomy S/R, tak że robią sie takie ładne grube "obszary" (linie) ?
PS
w tym tygodniu radzę uważać, odbędzie sie dwudniowe posiedzenie FED, rynek czeka na jakieś decyzję lub ich brak, mogą powodować krótko lub średnio terminowe zwroty na rynkach.
Wstaw -> kształty -> prostokąt

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Dzięki, tak zrobiłem.
Poczytałem wątek, pooglądałem Wasze screeny, i spróbowqałem sam coś znaleźć. Czy wykres wklejony niżej daje podstawę do Longa ? Jest poziom wsparcia krótkoterminowy wzmocniony obroną tego poziomu w przeszłości, jest efektowny pinbar, jest poziom do którego cena potencjalnie może odbić.
Obrazek
Czy dobrze kombinuję, ewentualnie co jest źle ? Nie podoba mi się, że stop chyba musiał by mieć z 90 pipsów (poniżej dołka) ... czyli potencjalny zysk (ok 130 pips) niewiele przekracza potencjalną stratę ...

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Zauważ, że grałbyś przeciwko mocnemu trendowi + na D1 niedawno pojawiło się coś w stylu pinbara...U mnie na H4 nie ma takiego ładnego pinbara, ale widać, że cena wytraciła pęd i wpadła w konsolidację - ciężko stwierdzić, w którą stronę poleci. Ogólnie byłbym ostrożny (i cenie też nie udało się zamknąć powyżej high pinbara)

ODPOWIEDZ