Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

to nie ma wskaźnika który by pokazywał to co chcesz
ewentualnie możesz skorzystać z "krzyżyka", jeśli nie zaczniesz nim mierzyć to działa jak taki celownik mniej więcej tak jakbyś chciał
ale cena i czas nie są nigdzie specjalnie wyświetlane tylko zaznacza jest na osiach na dole i po prawej

nie mam innego pomysłu

Kristofx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kristofx »

Faktycznie jest krzyżyk, nie jest może ideałem, ale powinien wystarczyć.
Dzięki za pomoc, że też sam nie zauważyłem, ale w końcu ja młody jestem jeszcze na FX, albo może za stary normalnie :wink:

yaqb811
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yaqb811 »

raposo pisze:
yaqb811 pisze:Szukam wskaznika ktory pokazuje tylko tick value, spread i ewentualnie aktualna cene
Luktom Infobar.
a jak w nim zmienic czcionke ta standardowa jest troszke za mala a jak klikam na tekscie i zmienie recznie to po ponownym uruchomieniu nie zapisuje zmian.

Szukam takze wskaznika ktory pokazuje czas do zakonczenia budowy swiecy oczywiscie juz kilka probowalem ale sa male problemy to jakos dziwnie przeskakuje to zaslania swiece chodzi mi o taki ktory pokazuje czas gg.mm.ss bez aktualnej godziny tylko czas do ukonczenia swiecy i ktory w miare szybko sie odswieza plus mozna ustawic gdzie sie dokladnie ma znajdowac.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

yaqb811 pisze:a jak w nim zmienic czcionke ta standardowa jest troszke za mala a jak klikam na tekscie i zmienie recznie to po ponownym uruchomieniu nie zapisuje zmian.
Jeśli w opcjach wskaźnika nie ma takiej opcji to trzeba to zmienić w kodzie źródłowym. Czcionka wraca do poprzedniego wyglądu ponieważ wskaźnik jest "odświeżany" po każdym nowym ticku.
yaqb811 pisze:Szukam takze wskaznika ktory pokazuje czas do zakonczenia budowy swiecy oczywiscie juz kilka probowalem ale sa male problemy to jakos dziwnie przeskakuje to zaslania swiece chodzi mi o taki ktory pokazuje czas gg.mm.ss bez aktualnej godziny tylko czas do ukonczenia swiecy i ktory w miare szybko sie odswieza
Na mojej stronie w dziale Download -> Wskaźniki -> Candle Timer.
Odświeża się po każdym ruchu ceny.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Witam.
Czy widział ktoś coś podobnego do kalkulatora bosssa fx bo ten działał na początku dobrze a teraz na fx salt pokazuje, że na edku jest non stop spread 0.9 co wydaje mi się niemożliwe??
Wskaźnik, który pokazuje wartość lota, 1 pipsa, swap, spread, dźwignię, itp. itd.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Witam.Dla zainteresowanych strategiami super strona+kompletne strategie do ściągnięcia.Pozdro
http://www.forexstrategiesresources.com/
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
harald
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: harald »

bakubaq pisze:Niby wszystko jest ale czy to to?
Krzyzyk daja Ci 2 linie, pozioma i pionawa. dzieki niemu masz mozliwosc bez zbytniego liczenia ile pipsow poszlo w gore czy w dol, ile swiec sie wyrysowalo. Na dole wyswietla czas na ktorym zaznaczasz miejsce a po lewej cene od ktorej liczysz. Klikajac lpm przeciagasz i pokazuje Ci: ilosc swiec, pipsy, cena aktualna ktora wskazujesz
Ucze sie ucze:) i sie jeszcze dlugo uczyc bede...

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

harald pisze:
bakubaq pisze:Niby wszystko jest ale czy to to?
Krzyzyk daja Ci 2 linie, pozioma i pionawa. dzieki niemu masz mozliwosc bez zbytniego liczenia ile pipsow poszlo w gore czy w dol, ile swiec sie wyrysowalo. Na dole wyswietla czas na ktorym zaznaczasz miejsce a po lewej cene od ktorej liczysz. Klikajac lpm przeciagasz i pokazuje Ci: ilosc swiec, pipsy, cena aktualna ktora wskazujesz
Wiem wiem, Kristofx szukal wskaznika, kiedy rozwiazanie na miejscu w mt4, pytanie czy mu to pasuje :D

Awatar użytkownika
harald
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: harald »

bakubaq pisze:Wiem wiem, Kristofx szukal wskaznika, kiedy rozwiazanie na miejscu w mt4, pytanie czy mu to pasuje
ja mam czasem odpowiedzi z kosmosu bo nie ogarniam swiata;)
pzdr!!:D

Dodano po 1 minutach:
tantric pisze:Witam.Dla zainteresowanych strategiami super strona+kompletne strategie do ściągnięcia.Pozdro
http://www.forexstrategiesresources.com/

bardzo milo ze znalazles i sie podzieliles;) bedzie pewnie przydatne!:)
pzdr
Ucze sie ucze:) i sie jeszcze dlugo uczyc bede...

Kristofx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kristofx »

Czuję się wywołany :P
Oczywiście, że mi pasuje - po oświeceniu przez heralda z tym przeciąganiem lpm jestem wniebowzięty 8)

Zablokowany