pierwszy broker ECN czy MM?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

raposo pisze: Oceniasz brokerów MM przez pryzmat AM, który nie ukrywajmy, że świecącą przykładem firmą nigdy nie byli. A trochę niesłusznie, bo brokerów MM jest wielu i mają różne "charaktery". To samo z resztą z ECN. Dlatego też trochę się czepiam :D.
Też tam straciłem wiele nerwów ale u niektórych grało mi się całkiem dobrze.
No tak,pisałem o MM ale miałem na myśli przede wszystkim Admirala. Zapomniałem dodać;)
Po opiniach wiem,że najlepiej nie wybrałem,ale i najgorzej też nie jest.
Nie miałem okazji grać u ECN,ale z tego co zrozumiałem do nauki MM,do Tradingu raczej ECN. Mam nadzieje,że będę miał dane poznać czy jest to dobra droga;)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo pisze:Dukascopy mogę zaliczyć mały poślizg mimo, że kurs będzie poruszał się bardzo powoli.
Dukascopy ma takie poślizgi, że jest gorszy niż MM :lol:
Wyglada na to, że w trakcie kryzysu ubyło im kont i jest jak jest.
Ogólnie wszyscy się trochę i śmieją i narzekają. Jest to totalnie kiepski broker na newsy, jedynie bezpieczenstwo srodkow jakos zacheca, ale coz po tym.
Broker kipeski na newsy, dobry na dlugoterminowe inwestycje.
Zdyscyplinowani traderzy co do SL moga byc niezadowoleni..

Ciekawe ze SL ma poslizgi a TP nigdy .. :wink:
A moze tylko ja jestem taki bee..

Z brokerem jak z sexem.. Jason by wam powiedział.. są chyba 3 etapy podstawowe.. dalej zkladasz harem :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

reptile pisze:Ciekawe ze SL ma poslizgi a TP nigdy ..
A którykolwiek broker ma inaczej?
Proszę, wskaż mi go.
reptile pisze:Ogólnie wszyscy się trochę i śmieją i narzekają.
Wszyscy czyli Ty i dwóch innych? Ok, ktoś gra na dane i jego strategia się tu nie spisuje... Ale rozgraniczenie metod grania na dwie: gra pod newsy i inwestycje długoterminowe - to jest śmieszne. DT? Swing? Średni termin? Skalp nie pod newsy? Nie, to bez sensu... :D
Traderzy grający typowo pod dane makro to mały procent całości.

Skoro jest tak źle to pochwal się u jakiego brokera masz konto. Rada gdzie grać pod newsy na pewno będzie bardziej wartościowa.
Moim zdaniem to jeden z najlepszych brokerów detalicznych jednak co ja tam wiem... W końcu nie gram pod dane...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

raposo pisze:A którykolwiek broker ma inaczej?
No ma.. :D
Tp to Limit.. wiec naturalne jest ze moze sparowac wyzej.
Tak sie dzieje gdy arkusz pracuje normlanie, a nie jest wirtualny jak w Dukascopy :lol:
O ile mi sie obilo o pamiec akurat ty GPW chyba liznales, wiec wierzyc mi sie nie chce ze nie wiesz jak to dziala.
raposo pisze:Wszyscy czyli Ty i dwóch innych?
Masz prawo bronic, w koncu.. twoj biznes :lol:
Nazwiska mam sypnac ? 5 traderow z Cypru, 3 z Francji, 2 z niemiec.. którzy grają tam już z 5 lat.. kasa średnia wiec tam siedza, zeby ich jakis broker nie obrobil bo wiadomo jak jest.
Po pierszwsze..
Od dawna broki zabiegaly o klientow.. to nie dziwi.. ale po ucieciu klietnow z USA tam sa teraz pustki. Dlatego tak sie dzieje. Wiec robia co sie da zeby zbierac Europejska klientele a jak sie cos robi na szybko i gwaltem to byle jak i tak jest teraz w Duakscopy.
No ale co smieszne co smieszne? Na swingach masz skok 50 pipek, masz sl i sciaga go 40 pips przy 10. Jak sa Dtraderzy/skalperzy jada bez SL no to powodzeniam zycze wiadomo jak sie to kiedys skonczy.Więc ?
A średni termin.. SL Cie rabie w kilkudniowym, tygodniowym trerndzie.. tyle mojej opini.

A co ja się mam chwalić? :wink:
Na RediFx jade może być? :lol:

Na newsy każdy każdy broker ma jakieś złe i dobre cechy.. ja żeby znaleźć i wyselekcjonować kilka porządnych otwarłem więcej niż 50 kont mt4 :lol:
Przez jakiś czas ok a potem zmiana..
Spokojną przystań znalazłem na OEC co już wielokrotnie pewnie pisałem.
Nowym nie polecam, ale uczyć się trzeba.. IB,TS,OEC.. jak komu platforma pasuje.. a i tak MC pod każe api można wpiąć, nawet ZF.. niektórzy lubią Ninja.
Trzeba tam grać gdzie warunki są Clear! A na dukascopy nie jest..

Sukces Dukasa wynika z jednego.. kiedy Fx startował, Szwajcaria była dobrym miejsce prania wszystkiego i ukrywania co najlepsze.. jechały tam grubasy konta zakładały, bawiły się.. był limit 50k.. nie miał kto złego pisać bo mało kogo było stać.. i powstały przeświadczenia.. drogo dobrze..

Ryzyko wszędzie nie ? :lol:
Nie zapłacisz się nie dowiesz jak jest.

Niestety kilka ustaw ktore maja wejsc w USA odnosnie brokow, pewnie nie dotkna Europejski.. chodzi np. o biezace informowanie o zawartych umowach z LP.. zeby skonczyc te bajki MIlionow dostawcow plynnosci.. i faktyczny model struktory wg jasnych modeli. No ale jest lobby.. i dupa.. tak sie urabia miliony..

W ogole to mowie wam.. na fx jest walek,. jego istnienie nie przeszkadza rynkowi, ale uniemozliwa jego prawdziwe poznanie i zrozumienie. :lol:

Dobra..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

reptile pisze:No ma..
Skoro ma to proszę o wskazanie. Mówimy o FX, nie GPW.
reptile pisze:Od dawna broki zabiegaly o klientow.. to nie dziwi.. ale po ucieciu klietnow z USA tam sa teraz pustki.
Stąd współpraca z Alpari US - przeczytaj newsy.

Do reszty mi się już nie chce odnosić. Jest weekend, w dodatku słoneczny, a i tak szkoda zachodu... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

raposo pisze:Mówimy o FX, nie GPW.
LoL.. Dlatego Tp są sztywne.. i dla Ciebie będa zawsze..
raposo pisze:a i tak szkoda zachodu...
hehe... raposo albo nie chcesz wiedzieć, albo wiesz.. ale obchodzisz
Ale stary reptajl mógłby Ci wyjaśnić.. :D nie bądź honorowy.. jak wenezuelska.. :lol:
Mnie to też w sumie.. czy ktos wie nie wie.. kiedys ta wiedza moze komus przynieść jakies $ lub przynajmniej ochronic... dlatego se tu tak piszemy o tym i owym nie ? :D
Jak na PR rozumiem postawe.. :D

pozdrawiam wszystkich..

Moja ostatnia aktywność będzie, sie skupiac na tym temacie, sympatykom, którzy przeoczyli.. linkuje post Analiza fundamentalna

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

reptile nie ty jeden to zauważyłeś.
Mało jest brokerów z naprawdę uczciwymi warunkami handlu.
A TP po cenie innej niż ustawiona ma chociażby AM Pro. Tam jest realizacja po następnym ticku.[/b]

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Spokojną przystań znalazłem na OEC co już wielokrotnie pewnie pisałem
reptile pPierwszy raz słyszę,opisz nam ten FX OEC.Co to jest ?,jaki nadzór?,jak chronione depozyty?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ