AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

sajnek pisze:Tu nie chodzi o wysyłanie codziennie kilku reklamacji tylko o to żeby wszystko działało bezproblemowo a nie codziennie zwalać winę na dostawców programu itp... ja mam umowę z aliorbankiem a nie z dostawcą programu.
Zgadzam się w pełni, podałem jednak odpowiedź na zadane pytanie:
sajnek pisze:A co ze stratami w wyniku takich cyrkow ?
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

spawacz_rider
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spawacz_rider »

a ja mam pytanko czy jest lub będzie możliwość przypisania "pod wybrany klawisz " funkcji "linia typu info"

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

spawacz_rider pisze:a ja mam pytanko czy jest lub będzie możliwość przypisania "pod wybrany klawisz " funkcji "linia typu info"
Nie ma takiej możliwości i nie jest przewidywana w najbliższym czasie.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dariusz Wiśniewski pisze:sajnek napisał:
Tu nie chodzi o wysyłanie codziennie kilku reklamacji tylko o to żeby wszystko działało bezproblemowo a nie codziennie zwalać winę na dostawców programu itp... ja mam umowę z aliorbankiem a nie z dostawcą programu.

sajnek napisał:
A co ze stratami w wyniku takich cyrkow ?
Panowie Z Aloir Banku muszą się wziąść ostro do roboty i poprawić..
1-freezy datafeedu
2- Zrywania połączeń
3-SMS ponieważ te SMS znacząco to opożniają start platformy.

Panowie z Aliora do pół roku będziecie mieć MEGA konkurencję... w postaci dwóch nowych ECN w Polsce.
Jeden jeżeli wejdzie w pełnej wersji to będzie ponad 70 dostawców płynności i będzie to MEGA HIT/....
Trzymam za Alior mocno kciuki lecz coś u Was jest nie tak skoro Pro Trader działa wszędzie // rozmawiałem z klientem Barclays Bank i nie ma tam w Pro Traderze żadnych freezy datafeedu,czy SMSów..,.
Wystartowaliście super lecz teraz coś robi się u Was nie tak.
Kibicuję Wam mocno i życzę rozwiązania tych problemów w przeciwnym razie jeżeli wejdą te dwie super oferty na polski rynek to klienci Wam uciekną.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

Cześć

Warto jest trąbić do nich o każde takie zdarzenie, mi też się wcześniej tak robiło ale tak jak napisałeś - jak wpadało to było ok, gorzej jak rano obudzisz się z wyczyszczonym kontem i wielkim minusem bo przeskoczył stop loss i nie zadziałał stop out, a komunikat przy włączaniu platformy uprzejmie powiadomi Cię że jesteś świadomy ryzyka i że strata może być większa od posiadanych środków...

Ciekaw jestem co mi KNF i inni powiedzą na te ich złodziejskie zapędy, też czekam na odpowiedzi.
aj tam - w mysl przysłowia że denerwować się na kogoś to mścić się za czyjąś głupotę na własnym zdrowiu - przelałem wszystko do FxSalt

dopoki nie rozwiążą tych problemów o ktorych tu piszemy o moich pieniądzach z tytułu prowizji moga zapomnieć. Zaczeli naprawdę fajnie ale chyba ich sytuacja przerasta

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Dariusz Wiśniewski pisze:
rh-fx pisze:2) Czy dopiero w AliorTrader 2 będzie wprowadzona automatyzacja handlu ?
jeżeli zostaną poprawione błędy w działaniu części poświęconej automatycznemu handlowi - to tak
Czyli rozumiem , że automatyczny handel wejdzie do uzycia dopiero w Alior Trader 3 ? (jak dobrze pódzie). Szkoda.... apetyt rośnie w miarę jedzenia. :) a restauracji coraz więcej :)

a u innych brokerów działa EA na ProTrader...
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Farmer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Farmer »

rh-fx pisze:a u innych brokerów działa EA na ProTrader..
Może na razie chociaż by się ograniczyli do tego aby ProTrader działał przynajmniej zadowalająco z "ręki" , bo na obecną chwile gdybym miał alternatywę wyboru innego krajowego brokera ECN , ta już bym u niego "działał" ............. mocno mi sie zdaje ,że przerosło ich zadanie jakiego się podjeli i mimo ,że nadal im życzę jak najszybszego uporania się z problemami coraz mniej w to wierzę ,że podołają temu.

zz
Maniak
Maniak

zz pisze:Dariusz Wiśniewski napisał:
sajnek napisał:
Tu nie chodzi o wysyłanie codziennie kilku reklamacji tylko o to żeby wszystko działało bezproblemowo a nie codziennie zwalać winę na dostawców programu itp... ja mam umowę z aliorbankiem a nie z dostawcą programu.

sajnek napisał:
A co ze stratami w wyniku takich cyrkow ?

Panowie Z Aloir Banku muszą się wziąść ostro do roboty i poprawić..
1-freezy datafeedu
2- Zrywania połączeń
3-SMS ponieważ te SMS znacząco to opożniają start platformy.

Panowie z Aliora do pół roku będziecie mieć MEGA konkurencję... w postaci dwóch nowych ECN w Polsce.
Jeden jeżeli wejdzie w pełnej wersji to będzie ponad 70 dostawców płynności i będzie to MEGA HIT/....
Trzymam za Alior mocno kciuki lecz coś u Was jest nie tak skoro Pro Trader działa wszędzie // rozmawiałem z klientem Barclays Bank i nie ma tam w Pro Traderze żadnych freezy datafeedu,czy SMSów..,.
Wystartowaliście super lecz teraz coś robi się u Was nie tak.
Kibicuję Wam mocno i życzę rozwiązania tych problemów w przeciwnym razie jeżeli wejdą te dwie super oferty na polski rynek to klienci Wam uciekną.

Pozdrawiam.
Inaczej zapytamy.

Skoro wszędzie działa Pro Trader poprawnie np. // Barclays Bank//,a w Aliorze nie, to prosimy Przedstawicieli Aliora o odpowiedż czy pracują mocno aby to wyeliminować,lub może jak wejdzie nowa wersja Pro Tradera czyli dwójka to proszę nie mieszajcie tam palców tylko udostępnijcie nam takiego Alior Tradera jaki jest prosto od producenta bez Waszych nowinek.
Czy jest szansa że jak wejdzie druga wersja Alior Tradera to poprawicie te niedoróbki ?.Czy można to z marszu zrobić // czyli podmienić // bez komplikacji?.

Pozdrawiam.

Dodano po 9 minutach:

PS
Farmer pisze:rh-fx napisał:
a u innych brokerów działa EA na ProTrader..

Może na razie chociaż by się ograniczyli do tego aby ProTrader działał przynajmniej zadowalająco z "ręki" , bo na obecną chwile gdybym miał alternatywę wyboru innego krajowego brokera ECN , ta już bym u niego "działał" ............. mocno mi sie zdaje ,że przerosło ich zadanie jakiego się podjeli i mimo ,że nadal im życzę jak najszybszego uporania się z problemami coraz mniej w to wierzę ,że podołają temu.

Myślę że nic ich nie przerosło skoro wszędzie działa poprawnie,wystarczyło aby zostawili oprogramowanie jakie dostali od producenta i nie wciskali i tam paluchów.......

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

No to jest właśnie dobre u innych brokerów którzy uzywaja Pro Tradera jest handel automatyczny a Alior nie ma i coś nie szukuje się żeby w rozsądnym czasie go wprowadzili. No nic pobawiłem się ich platforma, ale w sumie wnioski nie maja znaczenia poprzez brak możliwości puszczenia u nich bota i programowania jako takiego więc już zakończyłem przygode z Aliorem.

zz
Maniak
Maniak

Aekold pisze:No to jest właśnie dobre u innych brokerów którzy uzywaja Pro Tradera jest handel automatyczny a Alior nie ma
To też.
Uważam jednak za najważniejsze żeby chociaż zrobili z palca normalnie to już będzie pięknie.Z tego co słyszałem to w Barclays Banku wszystko chodzi idealnie.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ