AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Zaczyna mnie to irytować... kolejne zerwanie połączenia... i nawet po restarcie platformy nic nie można zrobić po pokazuje się wspaniały komunikat.

Czy przypadkiem ZIELONE tło url'a po naciśnięciu na TEST nie oznacza, że test połączenia zakończył się PRAWIDŁOWO ? Bo jak widać, po kliknięciu zrobiło się zielone, a połączenie z serwerem nie powiodło się...

Dodano po 13 minutach:

Miła Pani na infolinii powiedziała, że już zostało to zgłoszone i za 5 minut powinna platforma zostać przywrócona... Tylko, że to było o 16:41 ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

pan_motocyklik
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pan_motocyklik »

ŻEBY NIE BYŁO ŻE KTOŚ COŚ ZMYŚLA
PIĘKNA DZIuuuuuuuuuuuuuuRA PO ODZYSKANIU SERWERA

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

buchcik pisze:Zaczyna mnie to irytować... kolejne zerwanie połączenia... i nawet po restarcie platformy nic nie można zrobić po pokazuje się wspaniały komunikat.

Czy przypadkiem ZIELONE tło url'a po naciśnięciu na TEST nie oznacza, że test połączenia zakończył się PRAWIDŁOWO ? Bo jak widać, po kliknięciu zrobiło się zielone, a połączenie z serwerem nie powiodło się...

Dodano po 13 minutach:

Miła Pani na infolinii powiedziała, że już zostało to zgłoszone i za 5 minut powinna platforma zostać przywrócona... Tylko, że to było o 16:41 ;)
17:08 odzyskałem połączenie z serwerem... a w kwotowaniu oczywiście kolejna dziurka.
Na dzisiaj mi starczy "wrażeń".
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

pan_motocyklik pisze:TA PLATFORMA TO MASAKRA !!!
PO RAZ ENTY ZERWANE POŁĄCZENIE !!!!!!!
SMS-ÓW AUTORYZACYJNYCH ZE STO DZIENNIE !!!!!
DWIE KRÓTKIE POSZŁY SIĘ JE...................
ecn - BRAKUJE IM LAT ŚWIETLNYCH !!!!!!!!!!!
Proszę nie pisać dużymi literami !!!
Następnym razem będzie warn :arrow: Regulamin
A w latach świetlnych mierzy się odległość.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

msobolewska
Uczestnik
Uczestnik

Kalkulator depozytu

Nieprzeczytany post autor: msobolewska »

Witam,
do tej pory korzystałam z platform GO4X i BOSSAFX gdzie udostępniany był kalkulator depozytu w GO4X w formie Excela w BOSSAFX jako skrypt do MT4.

Proszę o informację czy pod platformę ProTrader z której korzysta Alior można korzystać z podobnych kalkulatorów?

Pozdrawiam,
Maja

jinx
Stały bywalec
Stały bywalec

Opłaty za dyspozycje telefoniczną

Nieprzeczytany post autor: jinx »

Witam,

pytanie jest być może idiotyczne ale będę spokojniejszy jeśli usłyszę od pana Dariusza jednoznaczną odpowiedź

w "Taryfie opłat i prowizji" czytamy

"Opłata za złożenie dyspozycji drogą telefoniczną
Opłata pobierana jest w walucie rachunku. Przeliczenie dokonywane jest według kursu wyceny z chwili złożenia dyspozycji.
50 PLN za każdą dyspozycję"

dziś w celu odblokowania konta musiałem złożyć dwie dyspozycje, odblokowania i wygenerowania nowego hasła sms.

Czy to oznacza, że odblokowanie konta kosztowało mnie 100 zł?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Rzadko zaglądam do tego wątku, bo rozrasta się w zastraszającym tempie i trudno za nim nadążyć ale chciałem nawiązać do wypowiedzi sprzed kilku dni...
MOCKBA pisze:To może jednak bezpieczniej jest u MM np. w XTB ponieważ:
"gwarancja stop loss – gwarantujemy, że stop loss zostanie zrealizowany na ustawionym poziomiew godzinach handlu, bez dodatkowych kosztów"

żródło: http://www.xtb.pl/nasza-oferta/forex
zakładka: Dlaczego Forex w XTB?

w bph też są gwarantowane SL
Warto zapoznać się ze szczegółami tych rzekomych gwarancji. Gwarantowane jest wykonanie SL, nie cena po której to nastąpi. Jest tam gdzieś zaznaczone, iż dotyczy to normalnych warunków rynkowych, czyli luki i inne cuda nie są brane pod uwagę... Coś jak gwarancja zawieszenia w Jeepie ale nie możesz nim jeździć w terenie :).

Dodano po 2 minutach:

Co tu więcej pisać. Jeśli ktoś decyduje się na grę u brokera ECN musi zdawać sobie sprawę z mechanizmów funkcjonujących na rynku FX i godzić się na nie lub... Wrócić do uproszczonej wersji rynku jaką oferują brokerzy MM.

Dodano po 2 minutach:
msobolewska pisze:gdzie udostępniany był kalkulator depozytu w GO4X w formie Excela w BOSSAFX jako skrypt do MT4.
Możesz korzystać z tego samego. O ile wielkość dźwigni jest identyczna to wysokość wymaganego depozytu zabezpieczającego będzie taka sama.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

jinx pisze:Witam,

pytanie jest być może idiotyczne ale będę spokojniejszy jeśli usłyszę od pana Dariusza jednoznaczną odpowiedź

w "Taryfie opłat i prowizji" czytamy

"Opłata za złożenie dyspozycji drogą telefoniczną
Opłata pobierana jest w walucie rachunku. Przeliczenie dokonywane jest według kursu wyceny z chwili złożenia dyspozycji.
50 PLN za każdą dyspozycję"

dziś w celu odblokowania konta musiałem złożyć dwie dyspozycje, odblokowania i wygenerowania nowego hasła sms.

Czy to oznacza, że odblokowanie konta kosztowało mnie 100 zł?
Opłata w wysokości 50 PLN dotyczy tylko i wyłącznie transakcji instrumentami finansowymi (informacja o opłacie znajduje się w sekcji drugiej TOiP, poświęconej właśnie temu zagadnieniu). Poniżej link do TOiP:

http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... ji_OTC.pdf
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

n0nick
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: n0nick »

Witam,
Przestawiam się z MT4 na Platforme AliorTrader. Jedyne czego mi brakuje to automatyczne przestawianie na BE, Tr. Stop nie rozwiązuje problemu. Czy istnieje takie cudo jak np: luktom visual order edito na MT4?
Dzieki za wskazówki,
Pozdro

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sajnek »

Dariusz Wiśniewski pisze:
sajnek pisze:A co ze stratami w wyniku takich cyrkow ?
Zgodnie z regulaminem, w każdym przypadku Klient ma prawo do złożenia reklamacji na nieprawidłowe działanie platformy transakcyjnej. Każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Tu nie chodzi o wysyłanie codziennie kilku reklamacji tylko o to żeby wszystko działało bezproblemowo a nie codziennie zwalać winę na dostawców programu itp... ja mam umowę z aliorbankiem a nie z dostawcą programu.

ODPOWIEDZ