AliorTrader - ECN.
w momencie zwrotnym i przy dużej zmiennosci rynku wyskoczył mi błąd o treści: "zgłoszono wyjątek typu "system.OfMemoryException".
udało mi się zamnknąc jedną pozycje i system padł, reszta pozycji pogoniła do stop losów bo rynek się cofnął. czy to jest błąd spowodowany moim systemem czy po stronie platformy?
udało mi się zamnknąc jedną pozycje i system padł, reszta pozycji pogoniła do stop losów bo rynek się cofnął. czy to jest błąd spowodowany moim systemem czy po stronie platformy?
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Bez kodu błędu znajdującego się w szczegółach, nie będziemy mogli zidentyfikować w czym leży problem.schreek pisze:w momencie zwrotnym i przy dużej zmiennosci rynku wyskoczył mi błąd o treści: "zgłoszono wyjątek typu "system.OfMemoryException".
Taki typ zlecenia jest w fazie przygotowania przez dostawcę oprogramowania i ma się znaleźć w drugiej wersji aplikacji ProTrader, a zarazem Alior Trader.krzyzakov pisze:Do panów z Aliora. Trailing stop na serwerze jest bardzo miłe. Mi by się marzyło jeszcze zlecenie typu OTO. Jest szansa na taki bajer?
Zdajemy sobie sprawę z problemami jakie występują z platformą DEMO, jednakże w dużym zakresie jesteśmy uzależnieni od partnerów, którzy przesyłają strumień danych demonstracyjnych, a to pozostawia wiele do życzenia......MOCKBA pisze:Witaj zatem
Miałem podobny problem, komunikatów nie pamiętam.
Jak wiele razy jest wspomniane na tym wątku, platforma demo po prostu nie działa. Możesz poobserwować na niej szatę graficzną itp.
Ja demo odinstalowałem i testuję na realu najmniejszymi stawkami. Jak na razie żadnych negatywnych przygód nie miałem.
Na chwilę obecną nie jest dostępne narzędzie tego typu.pocharatek pisze:Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy platforma ProTrader oferuje możliwość analizy przeprowadzonych transakcji tj. (statystyki)
1. % transakcji zakończonych zyskiem;
2. Growth · Balance (czyli taki wykres pokazujący zmiany wielkości kapitału)
3. Średni Zwrot dzienny, zwrot miesięczny z transakcji.
4. Best trade, worst trade.
Itp.
Wiem, że istnieją takie platformy internetowe, które świetnie współpracują z MetaTraderem jak np. www.ibfxconnect.com, które poprzez nakładkę na program tworzą statystyki. Może istnieją też takie na ProTradera??? Zna ktoś może?? A może w programie jest to dostępne?
Pozdrawiam
Poruszymy tę kwestię z dostawcą oprogramowania.centometr pisze:Skoro o wskaźnikach mowa.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Dariusz Wiśniewski pisze: Taki typ zlecenia jest w fazie przygotowania przez dostawcę oprogramowania i ma się znaleźć w drugiej wersji aplikacji ProTrader, a zarazem Alior Trader.
1) Kiedy możemy spodziewać się Alior Trader 2 ?
2) Czy dopiero w AliorTrader 2 będzie wprowadzona automatyzacja handlu ?
Pozdrawiam!
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Niestety nie mamy jeszcze informacji nt. dokładnego czasu oddania aplikacji przez dostawcę oprogramowaniarh-fx pisze:1) Kiedy możemy spodziewać się Alior Trader 2 ?
jeżeli zostaną poprawione błędy w działaniu części poświęconej automatycznemu handlowi - to takrh-fx pisze:2) Czy dopiero w AliorTrader 2 będzie wprowadzona automatyzacja handlu ?
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Przed momentem powtórka z "rozrywki", tym razem PRAWIE 15 MINUT !!!buchcik pisze:Ło rany !!!
No dzisiaj Alior mnie rozwalił
Przed momentem przestał kwotować na WSZYSTKICH instrumentach, które miałem akurat otwarte na 6 minut... jest śliczna luka 17:04 - 17:10.
Nie pomagało przelogowanie, restart platformy... już chwytałem za telefon, żeby wyjaśnić i ruszyło...
Po prostu BOSKO... oczywiście konto REAL...
Czy jest chętny do wytłumaczenia Aliora ?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Pomiędzy godziną 11:40 a 11:57 doświadczyliśmy problemów z połączeniem z serwerem firmy Integral, co wiązało się z brakiem kwotowań oraz brakiem transakcyjności na instrumentach FX na platformie Alior Trader.buchcik pisze:Przed momentem powtórka z "rozrywki", tym razem PRAWIE 15 MINUT !!!
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Kolejne 9 MINUT (15:57 - 16:06) dzisiaj... nie za wiele tego jak na jeden dzień ?Dariusz Wiśniewski pisze:Pomiędzy godziną 11:40 a 11:57 doświadczyliśmy problemów z połączeniem z serwerem firmy Integral, co wiązało się z brakiem kwotowań oraz brakiem transakcyjności na instrumentach FX na platformie Alior Trader.buchcik pisze:Przed momentem powtórka z "rozrywki", tym razem PRAWIE 15 MINUT !!!
Strach otwierać szybkie pozycje, bo nie wiadomo kiedy i na jak długo nagle się zatrzyma

A może to taka polityka zniechęcania do skalpowania? ;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
-
- Uczestnik