Oczywiście prawdziwe dane są na MyFxBook.com - zwróć uwagę, że jest włączona opcja weryfikacji przez MyFxBook danych u Brokera.
Zulu wprost wprowadza w błąd użytkowników prezentacją wyników i rankingiem oraz brakiem poprawnego przenoszenia pozycji z konta Dostawcy na konto Odbiorcy.
Porównaj to z
http://www.rentasignal.com/user/14190/products (jedyny system sygnałowy który nie ingeruje w sygnały Dostawców, tylko je kopiuje 1:1)
Te same dane z MyFxBook , te same konta na Zulu i RentaSignal.
Dane na MyFXBook i RentaSignal są zgodne - a Zulu ?
Na czym polegają główne problemy Zulu ?
Brak możliwości zarządzania wielkością pozycji na kontach Odbiorców uniemożliwia stosowanie na Zulu bardziej zaawansowanych strategii , tym samym bardziej dochodowych. (Była taka możliwość jeszcze dwa miesiące temu ale Zulu ją usunęło)
Ewidentnym wprowadzaniem w błąd Odbiorców przez Zulu jest sposób prezentacji wyników Dostawcy. Prezentacja wyników przenosi wielkość pozycji i odpowiada mniej więcej temu co jest na MyFxBook.
Jednak Odbiorca nie ma już możliwości skopiowania tej strategii na koncie realnym bo wielkość pozycji nie jest przenoszona. Jest jeszcze kilka innych problemów z Zulu.
Jakie są konsekwencje - dostawcy na Zulu muszą się dostosować, tym samy stosują strategie, których nie stosowali by na realnych rynkach.
Czy konto przez Zulu może być dochodowe - Oczywiście TAK
Problem w tym, że Odbiorca musi się całkiem nieźle znać na rynku Forex by poprawnie skonfigurować swoje konto odbiorcy pod określonych Dostawców. Tu w praktyce początkująca osoba (a dla nich jest niby Zulu) nie ma wielkich szans i większość płynie.
Problem jest nie tylko na Zulu. Są jeszcze inne podobne serwisy jak : Collective2, Zipsignals, Tradency. Testowałem wszystkie - każdy z nich ingeruje w sygnały Dostawcy stosując różne ograniczenia uniemożliwiając stosowanie dochodowych strategii. Tylko Rent a Signal przenosi 1:1 i dodatkowo jest super technicznie, ale trzeba mieć VPS by z tego korzystać. Testowałem jako odbiorca własne sygnały i cudze – ten system jest super.
Czemu tak ? – jeden dochodowy system – Trader podłączony do wielu kont mógłby nieźle namieszać Brokerom i stąd takie szopki i ograniczenia. Były już takie wypadki kiedy jeden system powielony na wielu kontach wprowadził ogromne zamieszanie w kasynach MM.
Co do mnie to trzymam konta Dostawcy na Zulu dlatego, że jestem w ostatniej fazie testów EA specjalnie dostosowanego do ograniczeń Zulu (i innych) tak by wyniki z konta i na myFxBook pokrywały się z wynikami na koncie odbiorcy Zulu. Co by nie powiedzieć można przez te systemy całkiem nieźle zarobić jako Dostawca.
Reasumując – odradzam mniej doświadczonym Osobom inwestowanie przez Zulu. Doświadczony Trader bez problemu ustawi konto odbiorcy poprawnie w stosunku do sygnałów nadawcy jeśli pozna Zulu więc może poszukajcie pomocy kogoś kto się orientuje w Temacie.