ZuluTrade

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
qbencjusz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: qbencjusz »

Super, ale czy ktoś z Was gra realnymi pieniedzmi za pomoca zulutrade ?

Wszystko to tylko teoria, wpłacił ktos gotówke i wyjał wieksza ?

pozdrawiam i dzieki za tak wiele postów

projektzulu
Bywalec
Bywalec

zulu

Nieprzeczytany post autor: projektzulu »

Ja już od 2 tygodni testuje swoje ustawienia na koncie LIVE.
Na kontach DEMO dały zadowalające wyniki, teraz mam nadzieje że na koncie LIVE również tak będzie.
Wszystkie statystyki prezentuje na swoim blogu.
pozdrawiam
ProjektZulu

projektzulu
Bywalec
Bywalec

Po pierwszym miesiącu testowania konta rzeczywistego osiągnąłem zysk 10%
Gdyby tendencja się utrzymała (a jest na to duża szansa bo wynik w tym miesiącu był by dużo lepszy gdyby nie błędy z pierwszego tygodnia) to pomyśle o powiększeniu depozytu (obecnie testuje przy najmniejszym dopuszczalnym depozycie 300 + 30$)

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

zalozylem konto demo na zulu, wybralem zlisty najlepszego dostawce sygnałow, bylo wszystko spoko zarabial, ale w pewnym momecie zaczely sie straty, srednie tp mial na 50 pipsow, a tu nagle pare tradow po - 100-150 pipsów, niewiem co koles robi, dobrze, ze to tylko demo.

Jakos nie jestem przekonany do zulu, pobawie sie demo jeszcze chwile, moze okaze sie, ze zulu to nie jest az takie zlo, ale nie liczyłbym na jakieś dlugo terminowe kokosy z tego.
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

projektzulu
Bywalec
Bywalec

Największym problem w zulutrade są dostawcy.
Po pierwsze ciężko trafić na dobrego, a gdy to się uda to nikt nam nie gwarantuje że nagle mu coś nie odbije.
Ja jak wspomniałem jestem po pierwszym miesiącu testowania konta LIVE (wcześniej przez kilka miesięcy DEMO) więc nie mogę się wypowiadać co będzie w długim terminie.
Przekonamy się o tym (ja i czytelnicy mojego bloga) dopiero za kilka/kilkanaście miesięcy.
p.s.
napisałeś, że wybrałeś najlepszego z listy dostawce.
według mnie ranking ze strony zulu jest nieprzydatny, trzeba stworzyć własny i go na bieżąco kontrolować.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

projektzulu pisze: według mnie ranking ze strony zulu jest nieprzydatny, trzeba stworzyć własny i go na bieżąco kontrolować.
no wziąłem typa co miał dosyć mały DD, długo juz grał, miał stałe zyski itp. ale widze ze mu nie idzie

ps. moze zmnienił system i teraz gra na innych SL i TP na wiekszych, ale jak narazie same wtopy po 600 pipsów.......
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

takezo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: takezo »

no wziąłem typa co miał dosyć mały DD, długo juz grał, miał stałe zyski itp. ale widze ze mu nie idzie

moze to tylko czas biegnie a system sztywny stoi 8)
Wiekszosc nie zawsze sie myli.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

średnio miesięcznie robi 50 trajdów. Według mnie to pic na wode ten zulu trade, raczej nie można w nim pokładać nadziei na dorobienie się

projektzulu
Bywalec
Bywalec

Ja myślę, że to może być sposób na dywersyfikacje inwestycji forexowych.
Dużo kasy i tak bym nie powierzył "innym" (czytaj dostawcą) ale na razie wyniki są zadowalające i korekta ustawień przynosi pozytywne efekty.
Myślę, że jeżeli uda się zoptymalizować ustawienia to da się uzyskiwać +10% przy akceptowanym poziomie ryzyka...

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Pierwszy post , a tak niszowy temat :)

Drodzy, wszystko zależy od wielkości pozycji i zarządzania kapitałem, obranej strategii każdego z dostawców i samych dostawców. Niestety nie wystarczy jedynie patrzenie się w statystyki na zulutrade. Każdego z dostawców musimy sami prześwietlić - sprawdzając większość pozycji które zawarł.

Warto skorzystać też z opinii innych inwestorów - jeśli stracili pieniądze na jakichś dziwnych zagraniach dawcy sygnału - na pewno dali temu wyraz w komentarzach.

Wybór dostawcy, ich ilości i strategii też jest ważny.
Nie powinniśmy za bardzo dublować dostawców na tych samych parach, a jeśli nawet to nie powinniśmy zwiększać im wielkości pozycji.
Nie powinniśmy wybierać strategii długoterminowych do kont do tego nie przystosowanych.
Ranking pokazujący 100% wygranych już sam w sobie powinien nam dać do myślenia - albo geniusz, albo fart albo WAŁEK...
Ranking pokazujący pionowy zysk w postaci kilku tysięcy pips - jest oczywiście możliwy - ale po jakim czasie lub na ilu transakcjach jednocześnie!? - kolejny WAŁEK?
Sprawdzanie pozycji na koncie demo i pojawianie się pozycji, w rankingu - których na koncie demo nie ma - a powinny być. Zostały dodawane z innego konta?
Takie i inne rzeczy trzeba umieć wyłapać.
Zulutrade nie umożliwia reklam stron internetowych - nie zawsze można poznać swojego dostawcę, tak jak w przypadku PAMM-A.

Jeśli ktoś ma DD na poziomie 200pips przy zyskach 2000 pips przez np. 3 miesiące... To jest to akceptowalne dla bogatszych inwestorów grających mniejszym wolumenem. [Często np.w carytrade]
Po prostu taka strategia. Na pewno zyskowna długoterminowo, gdzie dostajemy jeszcze odsetki - jednak nie dla osoby z niskim kapitałem startowym. Taka osoba raczej powinna poszukać dostawcy z średnim 20-40pipsowym zyskiem na każdą transakcję, bo kapitał dopiero zaczyna budować...
Niestety nie ma zaawansowanych statystyk na ZT, które pozwalałyby jeszcze dobitniej oddzielić ziarno od plew.

Pamiętajcie, że nie zawsze też rynek podąża tam gdzie chcemy, a dawcy sygnału mają gorsze lub lepsze dni, nie należy zakładać, że będziemy zawsze zyskiwać. Zawsze znajdą się pewne "pomyłki" na które trzeba być przygotowanym.
Dojrzałego tradera, inwestora - (dawce sygnału) poznaje się po tym, że potrafi przyznać się do błędu i zrealizować SL.
FOREX TO nie GPW - tu gramy na olbrzymiej dźwigni - jesli kurs poleci na łeb na szyję - nie zamknięcie naszej pozycji w porę może "wysadzić" nasze konto lub naruszyć żelazne 2% / inwestycja i trzeba o tym pamiętać.
Co do niektórych skalp-dostawców - Jeśli ktoś bierze TP na poziomie 6 pips, a SL na 300 pips to chyba trochę nierozsądne prawda ? : )
Patrząc dłużej w te zestawienia - (rankingi zulutrade) można zobaczyć też inne rzeczy... które powinny być interesujące dla osób tam inwestujących.

Cieszę się, że są osoby, którym chce się śledzić poczynania dawców sygnału i tych dobrych i tych złych obnażając ich "tanie sztuczki".
- być może jest możliwość osiągnięcia tam bardzo ciekawych stóp zwrotu przy angażu minimalnych kwot swojego kapitału. Warto to sprawdzić. Tak więc chłopaki, życzę powodzenia.

PS.
Myślę, że wielu świetnych dostawców mogłoby pochodzić z tego forum, może i byliby to jedni z najlepszych.

ODPOWIEDZ