System MAX - reaktywacja WATEK MODEROWANY

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Obrazek
Bardzo fajny system ale brakuje Ci chyba trochę konsekwencji. Skoro mówisz że kupujesz kiedy cena jest nad lub pod średnimi to skąd się wzięło to pierwsze wejście w momencie w którym cena jest między średnimi. Jakich parametrów MA używasz? Wydaje mi się, że parametry przynajmniej dwóch średnich są bardzo do siebie zbliżone. Nie uważasz że lepiej byłoby jedną z nich wyrzucić? Powodzenia w grze życzę.

Dodano po 1 minutach:

Za pomocą liczb takich jak średnia strata czy średni zysk można opisać tradera, a nie strategię.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Good Will Hunting pisze:Za pomocą liczb takich jak średnia strata czy średni zysk można opisać tradera, a nie strategię.
Po pierwsze to był przykład bo są wiele ważniejsze parametry ale pisałem o tym już kilka razy... więc możesz sobie poszukać. Po drugie twoja niewiedza jest jak widzę bezgraniczna - najpierw uważałeś, że dla broka nie ma różnicy long term a skalp teraz to....

ale oczywiście doskonale rozumiem, że zaczynamy rozmawiać o mnie aby uniknąć przez was odpowiedzi na niewygodne pytania...

Ogólnie podsumowując dzisiejsze wywody - żal na Was tracić czas bo to tak jakbym mówił do ściany... po prostu beton.

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

Za pomocą liczb takich jak średnia strata czy średni zysk można opisać tradera, a nie strategię.
i tym zdaniem utwierdzasz ludzi w tym ,ze grali sie nie sprzedaje :) a tylko jakies szkolonko ,ktorym nie mozna udowodnic wynikow ... :)
gratuluje pomyslu :)

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Ciekawy, ależ skąd, prosze nie wycofuj sie z tej twórczej krytyki, ona bardzo dużo wnosi do tego wątku........ :wink: :cry:
Natomiast zadałem Ci kilka pytań, aby sprawdzić Twoje kompetencje co do głównego krytyka, na zadne nie odpowiedziałeś i już uciekasz....
Widzisz krytyk teatralny to prznajmniej sztukę obejrzy zanim coś napisze a TY jakos tak od razu wymiękłeś... :wink:
Kolego , wiecej wiary w siebie :wink:
No to jak jest?
trejdujesz tak wogóle?
wiem, masz zaje.. system, z pewnością Własny autorski i nie chcesz sie przyznać, żeby inni nie podpatrzyli.........
a fe..... Ty chytrusku
no powiedz, prosze........ :wink:
nie wierze, zeby Ci nic nie wychodziło........ :wink:
pokaż swoje statmenty, plis ........
Ciekawy, bądz k... Mężczyzną

PS. żarty, żarty .......... i w ten sposób niejednego już udupiono na tym Forum. Piekiełko
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

silent trafiłeś w 10. Właśnie po to tworzy się strategię, żeby były JASNE zasady. W momencie kiedy tego brak mówi się, że system jest całkowicie uznaniowy i średnia strata opisuje tradera... tylko czego można się w takim razie spodziewać w przyszłości po takim systemie?
Gdy spadnie nam kondycja psycho-fizyczna zaczynamy mieć nietrafne przewidywania i system is out.... nie sądzę aby to był dobry sposób na długofalowy trading.

ZICMAR NIE PONIŻAJ SIĘ - nigdzie nie uciekam ;) Tylko zapomniałem, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem więc co ja oczekuję od dyskusji z Tobą...

ps. odpowiedziałem na Twoje pytania tylko trzeba się czytać nauczyć ;)

Pozdrawiam ;)
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2011, 16:09 przez Ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

zicmar pisze:Natomiast zadałem Ci kilka pytań, aby sprawdzić Twoje kompetencje co do głównego krytyka, na zadne nie odpowiedziałeś i już uciekasz....
Widzisz krytyk teatralny to prznajmniej sztukę obejrzy zanim coś napisze a TY jakos tak od razu wymiękłeś... :wink:
Oj Zbyszku Zbyszku, w zasadzie opisałeś samego siebie w tej wypowiedzi ;/
Jedyny problem w tym odcinku polega na tym, że to nie Ciekawy naucza nowych fx-owców, a właśnie Ty. I aby nie było - nie stoję po żadnej ze stron - staram się być najmniej stronniczy jak to tylko możliwe :) (jako osoba znająca system:))

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Rety ludzie. Im dłużej czytam to forum tym bardziej przeraża mnie fakt, że naprawdę istnieją ludzie, którzy nie rozumieją co się do nich mówi. Po raz ostatni - to nie jest moje szkolenie, oferowany system nie jest moim systemem, a z waszych śmiesznych 200 zł nie czerpie żadnych korzyści. Mam więc głęboko gdzieś to czy gral się sprzedaje czy się nie sprzedaj. Moje zdanie jest tylko i wyłącznie moim zdaniem tzn. nie jest podyktowane żadną chęcią zysku czy chęcią promowania cudzego systemu.

Dlatego jeśli coś mówię to nie interpretujcie tego jako zdania Twórcy tematu/systemu/szkolenia tylko zwykłego uczestnika dyskusji. Uczestnika takiego samego jak wy.

Dlatego też jeśli napisałem:
silent pisze:
i tym zdaniem utwierdzasz ludzi w tym ,ze grali sie nie sprzedaje :) a tylko jakies szkolonko ,ktorym nie mozna udowodnic wynikow ... :)
gratuluje pomyslu :)
Tzn. że wyniki typu maksymalna strata lub maksymalny zysk zależą od tradera. Przykładowo jeśli trader A i trader B używają popularnego bardzo na tym forum Price Action to wcale nie jest powiedziane że muszą mieć takie same wyniki. Na wyniki wpływa szereg czynników (od psychiki przez szczęscie po tzw. "dzień"), które nijak nie wynikają z systemu. Trader który nie stosuje dużych Stop Lossów będzie miał mniejszą średnią stratę niż ten który ustawia S/L-a nawet na poziomie 40 pipsów. Tak samo średni zysk będzie miał lepszy ten trader, który jest silniejszy psychicznie i potrafi dłużej trzymać zyskowną pozycję.

Dlatego też uważam, że takie liczby jak wymagane przez autora posta na który odpowiadałem świadczą przede wszystkim o traderze, a nie o systemie.

Nie chcę robić tu żadnych osobistych wycieczek ale moim zdaniem żebyśmy mogli kontynuować jakąkolwiek dyskusję to część moich adwersarzy musi dojść przynajmniej do poziomu w którym zrozumieją, że można zarabiać na większości systemów jeśli potrafi się trzymać zasad i stosuje się odpowiedni mm. Póki do szkoleń będziecie podchodzić jak do potencjalnej recepty na niekończące się zyski i świętego grala to naprawdę nie mamy o czym mówić, bo nie tak się to odbywa. Zbyszek daje system, którym da się zarabiać, a święty gral nie istnieje :wink:
Po drugie twoja niewiedza jest jak widzę bezgraniczna - najpierw uważałeś, że dla broka nie ma różnicy long term a skalp teraz to....
Twoja nieporadność w czytaniu ze zrozumieniem jest wręcz przerażająca. Mój wniosek, że dla brokera MM nie ma różnicy czy skalpujesz czy grasz longterm był napisany w kontekście tego, że jeśli wygrywasz to za każdym razem możesz mieć pod górkę. Niezależnie w jaki sposób to robisz. Broń Boże nie chodziło mi o to że inwestowanie longtermów jest utrudnić równie łatwo co skalpowanie.
ale oczywiście doskonale rozumiem, że zaczynamy rozmawiać o mnie aby uniknąć przez was odpowiedzi na niewygodne pytania...
Ale gdzie zaczynamy rozmawiać o Tobie i przede wszystkim.. gdzie są te niewygodne pytania?

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Oj Tajemniczy Shadi ( nadal nie jarze kim jesteś ) problem leży gdzie indziej, TY poznałes ten system w jakimś tam stopniu i krytykujesz mnie a nie system, bo wiesz, że to działa. Ja za tego tyu krytyke nie mam pretensji. Jestem jaki jestem, fatalny trader, fatalny marketingowiec i z tym sie nie spieram ( oczywiscie niewyparzona geba jeszcze na minus dla mnie ). Wiem, że jesteś bardzo dobrym traderem i mam za to do Ciebie duży szacun, ale powiedz mi szczerze i nie dziw się mojej reakcji, co taki Ciekawy soba reprezentuje? Próbował wyłudzić ten system od jednego z moich kursantów, jak nic nie wskórał to zasypał mnie bardzo szczegółowymi pytaniami na priv. jak mi sie to znudziło to przystąpił do ataku i nie znając systemu jedzie po mnie jak po taniej dziwce. A ja sie pytam, za co? Ja nie wiem, czy GO nadal interesuje ten system, czy jest odwet za to że nie dostał GO darmo? Fakt faktem, że człowiek nie ma zielonego pojęcia o tym systemie, ale nagle stał się zagorzałym przeciwnikiem mnie i tego systemu nic o nim nie wiedząc. No to jak mam traktować kogoś takiego? Z szacunkiem? Czy jak bezczelnego wyłudzacza czyjejś pracy?
Kto tu jest bezczelny?
Ja, czy ktoś, kto chciał coś ukraść a teraz stał się nagle szlachetnym rycerzem i walczy o dobro ludzkości.
Nie chce tu siebie wybielać, ale powiedz szczerze, czy poznanie mojej interpretacji srednich robi komukolwiek krzywdę, czy pomaga w zrozumieniu działania rynku?
Z całym szcunkiem
Zbyszek
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Zbyniu, napiszę to jeszcze raz - utnij dyskusję na ten temat... załóż konto demo - zrób 20 wejść w 1-3 dni i utnij dyskusję. Temat zmieni swoje tory. Kto wie może na lepiej.
Zasadniczo nie obchodzi mnie temat Zbyszek vs cały świat (w tym wypadku Ciekawy) a raczej Zbyszek i jego średnie.

Przyznam się że dziś naklikałem 70 pips z 5s, ale to była wojna, prawdopodobnie siwy już jestem. Skuteczność systemu zależy od tradera i jego interpretacji.

Zbyszek, jeszcze raz abyś nie pominął - utnij dyskusję - zrób coś z tym ale nie w ten sposób co robiłeś do teraz bo to nie działa.

Wrzuć kilka wejść pod rząd a nie wybrane - jak nie Ty - jakiś kursant - system działa? Jeżeli tak to w 3 godzinki z rana załatwisz wszystkie ANTY na temat tego systemu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj pograłem tak. Niestety rano nie miałem internetu mw do godziny 9:30 więc trochę tradeów mi uciekło. W dalszym ciągu luktom po 10 pipsach na plus przestawia mi S/L na BE+5. Biorę tylko mega klarowne wejścia i jeszcze nie zawsze trzymam ruch do końca. Ciężko mi zaufać zasadom dot. wyjścia z pozycji i trochę z nimi kombinuje "pod siebie". Póki co skalping pozwala mi zwiększać średni dzienny zysk o te 50-60 pipsów. Wszystkim życzę podobnych wyników.

Shadi akurat dzisiaj się zastanawiałem jak Ci tam idzie i co grasz :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany