Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Daro, są systemy co owszem przestaną działać , jakieś magiczne nie wiadomo co, natomiast gra ceną , czy samą , czy za pomocą np. średnich będzie działać zawsze, zmieni się dynamika rynku, zmienią sie SL, TP itd, ale sama idea , serce systemu bedzie działać. Poruszyłeś ważny aspekt, przygotowanie do pracy tradera, może być najlepszy system, ale jak ktoś nie będzie przygotowany od strony psychicznej, polegnie, zacznie robić błędy itd. Forex może być bardzo prosty, jak i bardzo trudny, wszystko jest w naszej głowie.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

candleelephants2 pisze:
Songo89K pisze:Na siłe próbujecie wyciągnąć co się da,bo boicie się że kase stracicie?
i co w tym dziwnego? Ty się nie boisz ładując kasę w jakąś inwestycje ? Zalatuje mi to takim nowobogactwem albo cholerną naiwnością. Ładujesz zawsze w ciemno a jak kupujesz samochód to interesuje Cię tylko kolor? Ogarnij się człowieku i przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź gdzie pisałem, że nic nie mam do szkolących stawiających sprawę uczciwie.
Ale jak lubisz hitorię o świętych mikołajach to spoko.
A ja nie napisałem że coś masz,po prostu ciągłe proszenie o myfxbooka i inne rzeczy,są już uciążliwe. Ja po prostu nie rozumiem po co ciągnąć takie dyskusje,na siłe wyciągać coś od szkolących...sugerować że gdyby byli uczciwi to by wszystko pokazali...że to pic na wode itd...

A nie prościej napisać(do nich)? poprosić o kilka zagrań żeby mieć pewność,ewentualnie wpłacać raty i w razie czego wycofać się? z tego co widzę,to kasa dla nich nie jest najważniejsza,więc dogadanie się to chyba nie problem.Ale dogadanie się z osobą która szkoli,a nie najeżdzanie z innymi użytkownikami jakie to cwaniaczki,którym się nie udało na fx,i próbują tak się tego dorobić(piszę ogólnie,nie konkretnie do kogoś).

W sumie tylko tyle,bo się już powtarzam,ale pojawiają się nowi i dalej swoje.
Zrozumcie,nikt na siłe Wam nie będzie udowadniał że potrafi...nikt nie będzie latał za Tobą żeby poświęcić Ci czas,oddać wiedze,więc dajcie już z tym spokój bo jest to sprawa męcząca.

Chyba że robicie taką reklamę szkolącym żeby o nich nie zapomnieli to ok :wink:

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Songo89K pisze:Zrozumcie,nikt na siłe Wam nie będzie udowadniał że potrafi...nikt nie będzie latał za Tobą żeby poświęcić Ci czas,oddać wiedze,więc dajcie już z tym spokój bo jest to sprawa męcząca.
Będzie będzie. Szkolących jest coraz więcej, coraz więcej osób widzi, że wystarczy popisać trochę bzdur na forum, nic nie trzeba pokazywać udowadniać a chętnych i tak jest za dużo. Więc niedługo sytuacja się odwróci, będzie dużo więcej szkolących i już nie będzie tak łatwo o klienta jak teraz. A męczące to jest w kółko proszenie się o choćby ślad cienia wiarygodności, za co zostaje się zgłoszonym do moderatora.
Microbi pisze:Daro, są systemy co owszem przestaną działać , jakieś magiczne nie wiadomo co, natomiast gra ceną , czy samą , czy za pomocą np. średnich będzie działać zawsze, zmieni się dynamika rynku, zmienią sie SL, TP itd, ale sama idea , serce systemu bedzie działać.
Robiłeś jakieś badania? Z moich wynika coś przeciwnego. Zresztą to wydaje się logiczne, przecież to ceny kształtują średnie a nie średnie ceny, związek jest wybitnie jednokierunkowy.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Mr.T pisze:
xpep pisze:dobrego systemu mechanicznego ktory moglbym sobie zautomatyzowac, tymczasem nikt ze szkolacych nie pokazuje nawet ze potrafi zarabiac
Tego nie da się zautomatyzować niestety.intuicji nie zautomatyzujesz.......

trochę odbiegłem od tematu ,ale myslę,że Mavratus mi ,,wiązki" nie pośle :wink:
Wystarczy że trader w dużym stopniu opiera się na AF długoterminowym jak i na interpretacji reakcji rynku na plotki i pogłoski a system będzie ekstremalnie trudny do zautomatyzowania.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

skco pisze:
Mr.T pisze:
xpep pisze:dobrego systemu mechanicznego ktory moglbym sobie zautomatyzowac, tymczasem nikt ze szkolacych nie pokazuje nawet ze potrafi zarabiac
Tego nie da się zautomatyzować niestety.intuicji nie zautomatyzujesz.......

trochę odbiegłem od tematu ,ale myslę,że Mavratus mi ,,wiązki" nie pośle :wink:
Wystarczy że trader w dużym stopniu opiera się na AF długoterminowym jak i na interpretacji reakcji rynku na plotki i pogłoski a system będzie ekstremalnie trudny do zautomatyzowania.
wystarczy ze pojawi sie troche prostych SRów i LT ... dorzucisz Fale eliota albo najprostsze formacje świecowe= MISSION IMPOSSIBLE
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

HunterPL pisze:
wystarczy ze pojawi sie troche prostych SRów i LT ... dorzucisz Fale eliota albo najprostsze formacje świecowe= MISSION IMPOSSIBLE
SR i LT rysuje się według ściśle określonych prostych zasad. Formacje świecowe też można łatwo oprogramować. Co do fal eliota to nie jestem w temacie.

Druga sprawa (bardziej w temacie) jak zauważył Daro szkolenia nastawione wyłącznie na system są tylko częściowym rozwiązaniem.

Dużo ważniejsze moim zdaniem (poza wspominana wcześniej psychologią) jest np. aktywne zarządzania pozycją.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2011, 21:50 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Good Will Hunting pisze: Liczone z tymi dwoma cyframi po przecinku co?
nie, nie, to nie tak... :584:

przecież mam kwotowanie 5 cyfr po przecinku i wszystkie musiałem ująć, żeby nikt mi nie zarzucił, że ściemniam :wink: :mrgreen:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

daromanchester pisze:Tylko że teraz ta metoda może dobrze działać a za parę miesięcy już będzie o kand d....
Daro są metody,które działały,działają i bedą działały,myśle o technice .

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Mr.T pisze:Daro są metody,które działały,działają i bedą działały,myśle o technice
dokładnie ! :mrgreen:

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Microbi pisze:
Mr.T pisze:Daro są metody,które działały,działają i bedą działały,myśle o technice
dokładnie ! :mrgreen:
Ba! Są słonie w karafce, które przybyły z innych wymiarów. Chyba wiadomo dlaczego nie mogę ich Wam pokazać?
Obrazek
Unfortunately, more to come

ODPOWIEDZ