Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

candleelephants2 pisze: z całym szacunkiem ale jak dla mnie taka wypowiedź to że szkolisz z "nudów" i dla "satysfakcji" a kasa nie ma znaczenia i bierzesz 16 osób od grupy za te marne 500zł (16*500 = 8000zł!) to jest dla mnie bulshit !
rozumiem gdybyś brał jedną czy dwie osoby i szkolił ją przez miesiąc za te 500zł... można by to traktować poważnie.
Hmm jedną osobe za 500 zł to ok,a 5 osób za 500zł to już jest ****,jak można zarabiać na tym...za 2.500zł to trzeba w Polsce harować jak wół a on od tak to zgarnia...skandal...

i jeszcze
candleelephants2 pisze:jeszcze bardziej dziwi to, że z ludzie, którzy pytają o statmenty czy podpięcie myfxbooka stawiani są często na tym forum w świetle jakiś oszołomów którzy niewiadomo czego oczekują. A to nie oni powinni zabiegać o takie rzeczy.
Tylko w jakim celu mają zabiegać,jak możesz wyjaśnij mi to? powinni zakładać takie tematy żeby tacy i inni tylko najeżdzali,obrażali jak można brać za to kasę,że podrobione statementy,że mają to robić ZA FREE i inne bzdury ?
Ludzie...żal Wam dupy ściska że aż głowa mała...Uważacie że też to możece robić? to spróbujcie swoich sił.Jeżeli ktoś płaci za to szkolenie przyjmijmy 1000zł,i jest po nim bardzo zadowolony,jest wdzięczny szkolącemu to co więcej trzeba? wrócić po roku i pokazać Wam jego wyciąg czy aby napewno ?

Na siłe próbujecie wyciągnąć co się da,bo boicie się że kase stracicie? nie prościej napisać do jednego czy drugiego i sięjakoś dogadać,płacić w ratach,i wtedy ocenić czy było warto? na co wy liczycie...

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

rybako pisze:wiesz, ze wiekszosc z szkolacych klika lotem, o ktorym ty mozesz tylko pomarzyc ?
a skad mam niby to wiedziec :wink: przeciez nikt nie pokazuje statementow :D ja jestem jeszcze na etapie demo takze nie ma o czym rozmawiac :twisted:

rybako pisze: a pomimo tego osadzasz, napinasz sie, jak typowy polaczek.
dobrze nietypowy katalonczyku :wink: koncze wiec moja jak to nazwales napinke

jeszcze raz napisze(ostatni moj post w tym watku) bo widze ze niektorzy nie zrozumieli

nie jestem przeciwnikiem szkolen chocby i po 10k, sam dalbym znacznie wiecej za szkolenie gdybym mial pewnosc ze ktos nauczy mnie dobrego systemu mechanicznego ktory moglbym sobie zautomatyzowac, tymczasem nikt ze szkolacych nie pokazuje nawet ze potrafi zarabiac 8)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

wiem jak smakuje porażka(MC) i sukces(8 cyfr na koncie)
Tak z ciekawości. Liczone z tymi dwoma cyframi po przecinku co? :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
rybako
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybako »

Skoro osoby, ktore szkola, maja tyle chetnych osob Z POLECENIA, nie z glupiej reklamy, czy glupawych stron w stylu wiedzawartamilion, to cos musza potrafic, a osoby, ktore przechodza przez szkolenia sa na tyle zadowolone, ze polecaja swoim znajomym. Po co wiec statementy jak polaczki i tak wmowia, ze sa sfingowane ?:D

Ide o zaklad, ze jak bys zobaczyl statement jednego ze szkolacych, jakie robi wyniki, pierwsza rzecz SFINGOWANY, PHOTOSHOP. Skoro jestes przekonany, ze kazdy szkolacy, zyje z tego to nic nie zmieni Ci tego przykonania.

Tutaj postawie kropke.
Obrazek

Zwa mnie Matriks...

Awatar użytkownika
nortonx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nortonx »

Każda osoba prowadząca szkolenia czerpie z tego korzyści finansowe niema co ukrywać natomiast za wiedze się płaci i za poświecony czas. Na szkoleniach nikt nigdy nie zagwarantuje ze osoba która będzie się szkolić jest w stanie przyswoić przekazywaną wiedze ponieważ jak wiecie każdy jest inny jedni szybko łapią a drudzy w cale. Jeszcze dochodzi doświadczenie na rzeczywistym rynku z realnymi pieniędzmi gdzie strategia mówi czekać a emocje pragną adrenaliny w ten sposób pseudo traderzy topią kase i winią za to osoby szkolące. Bo przycież kto się przyzna przed lusterkiem ze to jego wina.
Jeśli chodzi o ceny szkoleń to ujme to tak dlaczego doswiadzony trader ma robic to za free ??? bo jest Caritasem raczej nie. Płaci się za czas i za utracone okazje rynkowe gdzie zamiast kogoś szkolić można zrobić udany trend który przyniesie o wiele większą kase niż szkolenie. Szkolenia i tradowania nie idzie połączyć dlaczego ? Tylko dlatego ze jak osoba szkoląca omawia temat to skupia się na jednej rzeczy a nie wszystkim naraz.
Apropo zarabiających traderów, można nim być i jest to w 100% realne wystarczy przeprowadzić 1 dobry trade w skali miesiąca i sukces gwarantowany pytanie kto z was jest na tyle cierpliwy ???
Tak naprawde jeśli na szkoleniu nauczycie się jednej formacji i będziecie tylko na nia czekać to ograniczy to waszą liczbę porażek natomiast wasza gorsza połowa zawsze będzie Kusic aby otwierac i zamykać transakcje bo w końcu to cecha tradera 
„Biedni wolą wynagrodzenie za czas pracy, Bogaci wolą wynagrodzenie za wyniki pracy”

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

Songo89K pisze:Na siłe próbujecie wyciągnąć co się da,bo boicie się że kase stracicie?
i co w tym dziwnego? Ty się nie boisz ładując kasę w jakąś inwestycje ? Zalatuje mi to takim nowobogactwem albo cholerną naiwnością. Ładujesz zawsze w ciemno a jak kupujesz samochód to interesuje Cię tylko kolor? Ogarnij się człowieku i przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź gdzie pisałem, że nic nie mam do szkolących stawiających sprawę uczciwie.
Ale jak lubisz hitorię o świętych mikołajach to spoko.

Poza tym rybako ciężko jest sfingowac myfxbooka a myślę że napewno podpięcie czegoś takiego ucięło by dyskusje.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

to jak z tymi szkoleniami jest...

w dni parzyste szkola....

a w dni nieparzyste cinkciuja...

... :mrgreen:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

xpep pisze:dobrego systemu mechanicznego ktory moglbym sobie zautomatyzowac, tymczasem nikt ze szkolacych nie pokazuje nawet ze potrafi zarabiac
Tego nie da się zautomatyzować niestety.intuicji nie zautomatyzujesz.......

trochę odbiegłem od tematu ,ale myslę,że Mavratus mi ,,wiązki" nie pośle :wink:
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2011, 20:07 przez Mr.T, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Kontynuując moją nieustającą misję ratowania świata, dziś zaprezentuję kilka na pozór kontrowersyjnych teorii.

Po pierwsze, sposoby zarabiania które są prezentowane na naszych forumowych szkoleniach oparte są na powtarzających się układach cyfr, które determinują decyzję o tzw. wejściu w rynek. Prosta sprawa: zasady, powtarzalność. Może nie wszyscy znają się na programowaniu i psychologii więc wyjaśniam, że milion razy prościej jest napisać program komputerowy realizujący takie zadanie, niż nauczyć i zmusić do takiej pracy człowieka. Dlaczego więc nasi forumowi szkoleniowcy nie napiszą programu i nie rozdają go adeptom zapytacie? Otóż nasi czcigodni szkolący już nie raz pisali, że po prostu uwielbiają wspaniały zawód nauczyciela i w przeciwieństwie do milionów kolegów po fachu czerpią z przekazywania wiedzy przyjemność. Prawda że wiarygodne? :twisted: Jedyny powodem dla którego ktoś ściemnia że nie da się tego zakodować jest fakt że prawda szybko wyszła by na jaw. Chociaż w sumie jest jeszcze jeden powód, nie da się zakodować bo o każdym wejściu w rynek decyduje przypadek. Ale w takim razie jak ktoś mógł opracować zbiór zasad oparty na powtarzalności skoro każde wejście jest inne? No już naprawdę nie da się tego prościej opisać bez pójścia w przydługawy esej. Proponuję żeby każdy zrobił sobie szybciutko analizę co to tak naprawdę jest sposób na zarabianie na rynkach finansowych i jak powstaje.

Po drugie dyskusja o uwiarygadnianiu na podstawie opinii o szkoleniu anonimowych użytkowników forum i te wszystkie inne kosmiczne bzdury, że mam osiem cyfr na koncie a szkole za 500 bo wole to niż leżeć na plaży z drinkiem... Do wszystkich, którzy jeszcze grają na pispy na demo i nie wiedzą co to inwestowanie pieniędzy: na rynkach finansowych jest taki wiecie standard, że się pokazuje wyniki. To jest bardzo, bardzo proste, nie trzeba iść z notariuszem do skarbowego, nie trzeba ujawniać danych osobowych. I zasadniczo nie ma raczej innych metod, ta jest jedyna za to bardzo skuteczna, pokazuje wszystko czarno na białym.

To może tyle w dzisiejszym odcinku. Nie wiem jak to jest że mi akurat te tematy podnoszą ciśnienie, może mam jakąś misję do wypełnienia czy coś ;)
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Moim zdaniem problemem większości szkoleń jest to iż oferują system na pierwszym planie.
Owszem oferują też pozostałe rzeczy ale nie one są celem głównym szkolenia.
Większość adeptów łakomi się na jakąś magiczną metodę wejść i wyjść.
A takich systemów można znaleźć sporo samemu.
Tworzenie marketingu szkolenia wokół systemu moim zdaniem będzie się kończyć źle.
Spójrzcie na tą ofertę. Tam widać że oferta jest spójna i autor wie o czym pisze. Nikt tam nie "troluje" pomimo że wisi to od 5 miesięcy.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15320

Moim zdaniem tak przygotowane oferty (nie skopiowane z tego wątku) mają sens na naszym forum.
Bo dotychczas większość wygląda tak: Nauczę Cię metody zarabiania kasy.
Tylko że teraz ta metoda może dobrze działać a za parę miesięcy już będzie o kand d....
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ