Ku chwale Lindsay Lohan

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

alinoe pisze:Oczywiście mam nadzieję, że jak na wyjadacza FX przystało przez weekend nie będziesz myślał o tej pozycji.
Już nie ma nad czym myśleć, SL - 2%, stan konta -4%

Poza tym, hmm, ze mnie taki wyjadacz Fx jak z Dody zakonnica.:)

Używam liniowego i świecowego, na pierwszym fale są bardziej czytelne, na drugim widać min/max i jeszcze kilka innych rzeczy. Nie wiem jakie wykresy stosuje Piotr Mleczko, obecnie prawie w ogóle nie mamy kontaktu.

A teraz trzeba się uczyć dalej The Neely Method, bo wciąż wiem o niej mało.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

To prawda, że Piotr Mleczko stosuje/stosował wykresy liniowe?
stosowal na pewno
http://1.bp.blogspot.com/_bSmJa1mO0LA/S ... 151604.png
ale to jest mistrz on pewnie i z samym arkuszem zlecen spokojnie by zarabial 8)

jasonbourne
ta neely method to tylko na niskie interwaly :?:
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Vanguard pisze:ta neely method to tylko na niskie interwaly
Nie, w zasadzie to można grać na każdym TF.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Stosowałem i stosuje wykresy liniowe do oznaczania fal. Do gry używam świecowych. Vanquard, skąd wytrzasnąłeś tak stary mój wykres i tego mistrza? :D
Jason, jak stosujesz Neely Method mógłbyś pokazać jakieś screeny z oznaczeniami. Sądzę że wielu mogłoby na tym skorzystać. Metoda jest na tyle trudna, że każdy dodatkowy materiał na realnym rynku bardzo by się przydał.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Stosuję to za dużo powiedziane, ja się jej uczę, system wymyśliłem w połowie zeszłego tygodnia. Ale że najlepiej uczyć się w praktyce, a dziennik daje mi dodatkową motywację, żeby wejścia były dobre, to sobie jest.

Nie wiem ile osób z tego forum, oprócz ciebie i magica, zna i stosuje tę metodę, ale raczej niewiele albo wręcz nikt, więc jak nie ma pytań, to screenów nie wrzucam, bo i po co? Na pewno nikogo nie będę namawiać, bo książka jest rzeczywiście bardzo szczegółowa, i przeznaczona dla nadzwyczaj zdeterminowanych miłośników fal. Jak ktoś chce się uczyć Wave Theory, ale tak naprawdę mu się nie chce, nie dojdzie nawet do 4. rozdziału.:) Wymięknie.:)

Ale niech będzie, screen dzisiejszy, tzn wczorajszy. Moim zdaniem wszedłem na początku fali B fali B (albo 2) zamiast C fali B (albo 2) i stąd SL. Teraz wydaje się być dobre wejście na longa, ale ja już nie mogę, bo na taki wariant system przewiduje tylko jedno SL.

I tyle.

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

jasonbourne pisze:ale raczej niewiele albo wręcz nikt
Sorry, ale ja się czuję obrażony. Kiedyś byłem maniakiem Elliotta, skupiałem się na interwalach od H1 do MN.
I tutaj można się pogubić, bo rynek zawsze wykręci jakiś numer aby nie było prosto :)
Obecnie Elliotta wykorzystuję na m1 i m5 ale nie uwzględniam, w której jesteśmy podfali fali X, bo po co?
Patrzę na impulsy i korekty, dzięki temu wiem kiedy mogę zając pozycję.
Pamiętaj korekty są najważniejsze, bo po nich zaczynają się mocne impulsy.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Dlaczego słoń ma czerwone oczy?
Słoń ma czerwone oczy, żeby mógł się schować na wiśni.

Widziałeś kiedyś słonia na wiśni?
Nie? Nigdy?
A widzisz jak się dobrze schował.:)

W każdym bądź razie mam pytanie do osób zajmujących się Elliottem, a których ja jakoś nigdy nie zauważyłem na forum.:)
Czy ktoś czytał coś oprócz Prechtera i Neelego?

Znalazłem takie pozycje:
http://www.amazon.com/Applying-Elliott- ... pd_sim_b_2
http://www.amazon.com/Identify-Profit-E ... pd_sim_b_3
http://www.amazon.com/Magic-Logic-Ellio ... pd_sim_b_7
http://www.amazon.com/Elliott-Wave-Expl ... pd_sim_b_2

Najciekawsza wydaje się być ta:
http://www.amazon.com/R-N-Elliotts-Mast ... d_sim_b_24

W każdym bądź razie za wszelkie opinie i komentarze o książkach gwarantuję uśmiech Lindsay Lohan.:P

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

Z książek czytałem:
john_j._murphy_analiza_techniczna_rynkow_finansowych.pdf (rozdział poświęcony Teorii Fall Elliotta)
Fischer, Robert --- Liczby Fibonacciego na Gieldzie.pdf
A.J. Frost, Robert R. Prechter - Teoria_fal_Elliotta.pdf

Dodatkowo fora, blogi i strony poświęcone falą Elliotta.

Mając wiedzę teoretyczną próbowałem swoich sił poprzez praktykę.
Osobiście uważam, że dobrze jest wiedzieć, że coś takiego jest i jak działa,
dzięki temu można dłużej trzymać pozycję otwartą.

A jeżeli chodzi o zajmowanie pozycji to szukaj formacji kontynuacji trendu, albo reversali.
Zresztą masz kolegów którzy się znają lepiej więc ich pytaj, a jak nie to mocuj się z siłami natury :D

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Zastosowanie świeżo poznanej reguły neutralności oznacza, że ruch w górę nie musi być piątką, czyli piątkowy long był otwarty zupełnie źle.

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

No ale to akurat była piątka tylko że od irr :) Troszkę przesunąłem falę 1 z rozpędu bo tam jest też irr, ale nie ma to znaczenia. Jakbyś poprawnie oznaczył ruch w dół to nie miałbyś problemu z piątką w górę. Ona akurat nastąpiła idealnie po skończonym impulsie i dodatkowym zygzagu w dół. Prawdopodobieństwo wystąpienie irr w takim momencie jest ogromne.

ODPOWIEDZ