3x20pips experyment/nauka

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redlion »

Dzien 37(05.08.11) 6 pozycje, 4 stratne , 2 zyskowne ,NIEZALICZONY

No coz nowy tydzien nie rozpoczety sukcesem- ale w koncu pogodzilem troche "droge na skroty" z cwiczeniem 3x20pips. A mianowicie na drugim koncie demo ( tez w FXPro) zaraz po zajeciu pozycji w ramach cwiczenia, zajmuje taka samą pozycje z tym ze tylko z SL bez TP. Gdy pozycja w ramach cwiczenia 3x20 zamknie sie na 20 pipsach TP, na drugim koncie przesuwam SL do BE- nadal bez TP.
Mysle ze to dobry pomysl ktory spowoduje ze przetestuje sobie strategoie bardzo podobna do tej ktora stosuje EasyPips, bez potrzeby odrywania sie od cwiczenia ktore mimo wszystko zajmuje troche czasu. W kazdy weekend bede podawal statystyki dla nowego konta.
Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 38(06.08.11) 8 pozycji, 6 stratne , 2 zyskowne ,NIEZALICZONY

Nie najlepszy dzien, i znów niezaliczony, ale z kazdym dniem odkrywam cos nowego, moze nie zawsze jest to dobra droga, ale powoli zaczynam wierzyc ze sukcec , nie tylko na forex, ale tez w innych dyscyplinach zycia jest pochodna cierpliwosci i doswiadczenia( czyli czasu spedzonego przed monitorem, cwiczac).
Po dzisiejszym dniu doszedlem do wniosku zeby troche zaoszczedzic czasu nad komputerem - szczegolnie jesli nie uda mi sie uzyskac 3 trejdów w pracy- to siedze w domu i niestety ale szkoda troche czasu sleczec nad kompem bez mala 16 godzin to sprobuje zajac pozycje na poczatku nowego dnia. O tyle to wygodne na mojej platformie ze nowy dzien ( swieca dzienna) zaczyna sie 0 22.00 mojego czasu wiec godzine lub poltora mam czasu by jakas pozycje zajac.
Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 39(07.08.11) 6 pozycji, 3 stratne , 3 zyskowne ,ZALICZONY
W koncu zaliczony dzien- w sumie nie ma co pisac, nastepny dzien z glowy.
Obrazek

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

redlion pisze:Po dzisiejszym dniu doszedlem do wniosku zeby troche zaoszczedzic czasu nad komputerem - szczegolnie jesli nie uda mi sie uzyskac 3 trejdów w pracy- to siedze w domu i niestety ale szkoda troche czasu sleczec nad kompem bez mala 16 godzin to sprobuje zajac pozycje na poczatku nowego dnia. O tyle to wygodne na mojej platformie ze nowy dzien ( swieca dzienna) zaczyna sie 0 22.00 mojego czasu wiec godzine lub poltora mam czasu by jakas pozycje zajac.
Odnoszę wrażenie,że musisz być na rynku za wszelką cenę,siedzenie tyle godz. przed platformą jest bez sensu.

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

W sumie opis cwiczenia nie zawiera zadnych wskazówek ile powinno sie siedziec, wiec ciezko powiedziec czy siedze za długo. Ja mysle ze im dluzej sie wykonuje cwiczenie, tym wiecej sie wniosków wysnuwa- rowniez tych w zakresie siedzenia przed platforma. Poza tym na caly dzien siedzenia przed platforma 6 trejdów to chyba nie az tak duzo. Zobaczymy jak bedzie dalej. na te chwile chcialbym by udawalo mi sie zaliczyc 3x20pips tak do 13.30 i wtedy byloby ok, ale na razie sie nie udaje zbyt czesto.
Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 40(08.09.11) 7 pozycji, 4 stratne , 3 zyskowne ,ZALICZONY
Milo ze sie udalo nastepny dzien zaliczyc, moze nie w az tak pieknym stylu jak jakies 2 tygodnie temu, ale zawsze jakos.
Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 41(09.09.11) 5 pozycji, 2 stratne , 3 zyskowne ,ZALICZONY
Dzisiejszy dzien chyba byl jednym z najlepszych dni w ktorych mi sie trejdowało( przepraszam za spolszczenie ). Takie dziwne uczucie nie tyle kontroli nad rynkiem co kontroli nad swoimi poczynaniami, gdzie nie ekscytujesz sie gdy idzie po twojej mysli,lub denerwujesz gdy nie idzie, ale po prostu czekasz i reagujesz. Zobaczymy jak bedzie w dalszej czesci cwiczenia.
Obrazek

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

redlion pisze: Poza tym na caly dzien siedzenia przed platforma 6 trejdów to chyba nie az tak duzo.
to duzo... sprobuj posiedziec 2-3 tyg bez zajmowania pozycji tylko zapisuj na kartce swoje analizy. Jak wytrzymasz pozniej lepiej bedzie ci szlo zobaczysz...
Pieniądze są krwią tego świata...

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

HunterPL pisze:
redlion pisze: Poza tym na caly dzien siedzenia przed platforma 6 trejdów to chyba nie az tak duzo.
to duzo... sprobuj posiedziec 2-3 tyg bez zajmowania pozycji tylko zapisuj na kartce swoje analizy. Jak wytrzymasz pozniej lepiej bedzie ci szlo zobaczysz...
Zwróc uwage ze celem cwiczenia jest osiagniecie 3 trejdów zyskownych dziennie- zakladajac ze masz 70% skutecznosc ( co wydaje mi sie dosc duzo) to trzeba by tych trejdów wykonac minimum 5. Ja rozumiem ze z z perspektywy wiekszosci traderów, i systemów jakie sa opisywane w internecie 6 trejdów dziennie wydaje sie byc zbyt duzo- ale prosze pamietac ze to cwiczenie jest tylko malym ulamkiem systemu tradingowego jaki opisal EasyPips i wbrew pozorom nie jest to krotkoterminowy daytrading.
Obrazek

redlion
Stały bywalec
Stały bywalec

Podsumowanie 1 tydzien 3x20Pips open TP

Dzis napisze podsumowanie systemu ktorego wejscia sa oparte na 3x20pips, a ktory jest oparty o filozofie tradingu EasyPips z FF.

Zasady systemu:Wejscie takie jak w cwiczeniu3x20pips, StopLoss 20pips, po osiagnieciu 20pips zysku StopLoss przesuwamy do BE, Wyjscie - Nie wiadomo jeszcze

Wykres jak widac nie jest zbyt zachecajacy- ale specyfika systemu jest taka ze wiekszosc 'zysku' jest niezrealizowana a wykres pokazuje tylko zamkniete pozycje. Jak na razie to nic specjalnego -296.44 F straty ( zrealizowanej straty czyli zamknietych pozycji), +523F zysku niezrealizowanego, wszystkie SL przesuniete do BE. Poniewaz Statement nie obejmuje BE wiec od teraz mam zamiar wszystkie pozycje ktore kwalifikuja sie do BE przesuwac do BE + 0.5 pipsa, wiec w statystyce wszystke BE beda pokazywane jako zyskowne- nie zaszkodzi to całosci pogladu na system bowiem zakladam ze zysk w wiekszosci bedzie niezrealizowany, a wiec niewidoczny w statystykach zyskownych/stratnych pozycji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

ODPOWIEDZ