Nie oglądałem tych filmów. Na FF jak i naszym forum są opisane różne metody gry na wybicia z konsolidacji i boxów. Bardzo dobrze jest to ujęte między innymi w systemie SPGM-BREAKOUT. Największe zagrożenie stanowią fałszywe wybicia. Ich eliminacja jest sukcesem w tej metodzie, Dlatego czekam na potwierdzenie i gram w okresach dużej płynności na początku sesji, gdzie wyraźnie widać dobrą dynamikę ceny.ka7 pisze:grajac na wybicia z sesji azjatyckiej kierujszesz sie moze wskazowkami tego kolezki?
http://www.youtube.com/watch?v=3gN-6D8nH0E
niestety to nie dla mnie bo jednak grajac m5 trzeba nieustannie monitorowac sytuacje, ale tobie idzie wiecej niz przyzwoicie
Dziennik Waldiego
Wejście
Wejście po otwarciu rynku europejskiego.
Nastąpiło wybicie z konsolidacji, korekta i przebicie poprzedniego szczytu.
Okazało się to fałszywym wybiciem.
TP = -18
Nastąpiło wybicie z konsolidacji, korekta i przebicie poprzedniego szczytu.
Okazało się to fałszywym wybiciem.
TP = -18
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wejście 2
Po porannym spadku cena była w konsolidacji aż do otwarcia sesji w USA.
Między publikacjami danych nastąpiło zawężenie i przesunięcie konsolidacji w górę.
Po wybiciu dołem na m 1 nastąpiła korekta po, której nastąpiło wejście.
TP = 17
Między publikacjami danych nastąpiło zawężenie i przesunięcie konsolidacji w górę.
Po wybiciu dołem na m 1 nastąpiła korekta po, której nastąpiło wejście.
TP = 17
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Re: Wejście 2
Gdybyś zaczekał jeszcze kilka chwil to byś zaliczył rekord życia patrząc na to co się teraz dziejewaldi122 pisze:Wejście ponowne w istniejący trend na korekcie.
TP = 15

Pozdrawiam
Re: Wejście 2
Nie mogłem przewidzieć info o franku.RAY of Sunshine pisze:Gdybyś zaczekał jeszcze kilka chwil to byś zaliczył rekord życia patrząc na to co się teraz dziejewaldi122 pisze:Wejście ponowne w istniejący trend na korekcie.
TP = 15![]()
Pozdrawiam
Na dzisiaj po takiej informacji i reakcji na nią dla mnie jest już po dalszym handlu.
- RAY of Sunshine
- Gaduła