Szkolenia - Czy warto?
czytalem dziennik jogiego, bardzo nieciekawy , zeby nie byl tak rozreklamowany a jogi adminem to mozna smialo powiedziec strata czasu, secundo jak ktos wyklada kilka tysiecy na szkolenie to raczej bedzie mu trudno napisac na forum ze okazal sie naiwniakiem i nic nie zyskal, tu nawet wiekszosci ciezko wrzucic zrzuty z przegrannymi trejdami, jak by patrzec po trejdach wklejanych na forum to 99% wygrane i zadne szkolenia nie sa potrzebne;)
dalej
"Co jest wartością odróżniającą dobre szkolenia od tych złych? Pieniądze zarobione przez mentora czy opinie i pieniądze zarobione przez wyszkolonych."
wlasnie w tym problem ze nie ma ani jednego ani drugiego, nie ma pieiniedzy mentora i nie ma pieniedzy przeszkolonych, ja przynajmniej nie widzialem takich wiarygodnych danych, poza zapewnieniami jesli ty widziales to sie podziel moze zmienie zdanie
co z trendami ktore maja sklonnosc do kontynuowania?, gwarancji nigdy nie ma ale prawdopodobienstwo wzrasta znacznie, jesli ktos w ciagu roku przeprowadzi kilkadziesiat transakcji live na jakims grubszym koncie powiedzmy 20.000 euro i uzyska np 50% wzrostu przy max dd6%, to ja bede pierwszy w kolejce do szkolenia
edit: tak wiem dla kogos 20.000 euro to moze byc kieszonkowe
dalej
"Co jest wartością odróżniającą dobre szkolenia od tych złych? Pieniądze zarobione przez mentora czy opinie i pieniądze zarobione przez wyszkolonych."
wlasnie w tym problem ze nie ma ani jednego ani drugiego, nie ma pieiniedzy mentora i nie ma pieniedzy przeszkolonych, ja przynajmniej nie widzialem takich wiarygodnych danych, poza zapewnieniami jesli ty widziales to sie podziel moze zmienie zdanie
co z trendami ktore maja sklonnosc do kontynuowania?, gwarancji nigdy nie ma ale prawdopodobienstwo wzrasta znacznie, jesli ktos w ciagu roku przeprowadzi kilkadziesiat transakcji live na jakims grubszym koncie powiedzmy 20.000 euro i uzyska np 50% wzrostu przy max dd6%, to ja bede pierwszy w kolejce do szkolenia
edit: tak wiem dla kogos 20.000 euro to moze byc kieszonkowe
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Pozwolę sobie zacytować, bo uważam że bardzo mądrą rzecz napisał kolega Mavratus
Wszyscy przeciwnicy szkoleń w swoim boju o prawdę powinni pamiętać o tym, że publiczne pomawianie kogoś i nazywanie oszustem w świetle obowiązującego w Polsce kk. jest karalne i na dobrą sprawę może skończyć się w sądzie. Może warto żeby ktoś wreszcie poczynił takie kroki, bo niestety ostatnio to nawet moderatorzy nie reagują na takie posty.Mavratus pisze:Ktoś kto sobie poczyta kilka tematów z tego forum na temat szkoleń stwierdzi ze wszyscy to oszuśći (tak nie jest) . Kiedyś się to nie miło dla kogoś skończy bo posądzanie kogoś że oszukuje jest karalne o czym nawet osoby wydające się dojrzałe zapominają albo są totalnymi ignorantami. Na miejscu szkolących osobę która błotem obrzuca mnie na forum przykładnie bym ukarał i nie jakimś banem czy usunięciem postu normalnie sprawe wytoczył w sądzie z odszkodowaniem dla jakiegoś domu dziecka... i wtedy zmiękła by faja a tak rozpasanie, brak ewidentnego poszanowania drugiego człowieka przez jakiegoś frustrata/frustratkę. Co po niektóre osoby są po prostu żałosne w swoich wyssanych z palca opiniach.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Podział na forum jest jasny
frustraci pełni zazdrości pomawiają innych nie próbując ich produktu.... (nie widziałem negatywnej wypowiedzi o którymkolwiek z promowanych na forum szkolen oprócz wątku zicmara (uważam ze nie słusznie zresztą tam jest pełno faworytów do ciągnania po sądach) i raz u Mr. Yogiego - jakiś nie wiadomo kto... bo nie podał Yogiemu o ile sobie przypominam swoich danych... wiec takie opinie o kant dupy
osoby zarabiające/dojrzałe emocjonalnie (tak własnie dojrzałe emocjonalnie) które patrzą na to wszystko z przymrużenia oka, z dystansem lub w ogóle odchodzą stąd...
frustraci pełni zazdrości pomawiają innych nie próbując ich produktu.... (nie widziałem negatywnej wypowiedzi o którymkolwiek z promowanych na forum szkolen oprócz wątku zicmara (uważam ze nie słusznie zresztą tam jest pełno faworytów do ciągnania po sądach) i raz u Mr. Yogiego - jakiś nie wiadomo kto... bo nie podał Yogiemu o ile sobie przypominam swoich danych... wiec takie opinie o kant dupy
osoby zarabiające/dojrzałe emocjonalnie (tak własnie dojrzałe emocjonalnie) które patrzą na to wszystko z przymrużenia oka, z dystansem lub w ogóle odchodzą stąd...
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
w czasie goraczki zlota tez pewnie byli frustraci ktorzy nie wierzyli w gruszki na wierzbie, byli pewnie i ci ktorzy sprzedawali zlotonosne dzialki pokazywali kawalki zlota i grozili sadami:)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Raczej już wiadomo kto. Tylko szkoda że nie miał odwagi wcześniej się przyznać.Mavratus pisze: i raz u Mr. Yogiego - jakiś nie wiadomo kto... bo nie podał Yogiemu o ile sobie przypominam swoich danych... wiec takie opinie o kant dupy
Na przyszłość osoba która chce zachować anonimowość (chociaż i tak jest na forum anonimowa) i chce się wypowiedzieć o jakimś szkoleniu niech się skontaktuje z administracją a nie robi tego zza "krzaka".

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=16107
Każdy ma prawo do swojej opinii i nikt mu tego nie zabiera ale bądźmy dorośli i tak się zachowujmy Panowie.
A jak mamy reagować jak nas potem o zmowę pomawiają.Good Will Hunting pisze:Może warto żeby ktoś wreszcie poczynił takie kroki, bo niestety ostatnio to nawet moderatorzy nie reagują na takie posty.
Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Zmowa nie jest w kk. przynajmniej nie w takim kształcie 
Ja już się oferowalem na 1 dniowy porządek kiedyś daro...
wtedy wszystko moznaby było zwalić na mnie 

Ja już się oferowalem na 1 dniowy porządek kiedyś daro...

Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Pomawiają o zmowę, bo jeden z drugim jest głupi i nie rozumie, że na forum poza regulaminem powinny obowiązywać elementarne zasady żywcem wzięte z kodeksu karnego. Przecież dla cywilizowanych ludzi w cywilizowanym świecie jasne jest, że nie można rzucać dookoła oskarżeniami w stylu "oszust". Jeśli na forum chcemy mieć dyskusje cywilizowanych ludzi to władze powinny w miarę możliwości elimentować idiotów, którzy jeszcze nie zeszli z drzewa.daromanchester pisze:A jak mamy reagować jak nas potem o zmowę pomawiają.Good Will Hunting pisze:Może warto żeby ktoś wreszcie poczynił takie kroki, bo niestety ostatnio to nawet moderatorzy nie reagują na takie posty.
Pozdrawiam
Darek
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Od tyłu...nie napisałem nic o odwracaniu "swojego" tradingu,tylko tych co tracą wiecznie,i szukają jakiegoś "lekarstwa".Grzegosz pisze:Jeśli prowadziłbym szkolenia i miałbym statement ze stabilnymi miesięcznymi wzrostami i do tego elegancki DD, to nawet nie pokazując pieniędzy jakimi operuję wrzucałbym to z dumą na forum, przecież konkurencję bym zmiażdżył. Chyba, że ktoś podchodzi do szkoleń hobbystycznie i nie zależy mu na klientach. A klienci, może hobbystycznie chodzą na szkolenia, skoro im nie zależy na poznaniu wyników mentora...i każdy jest zadowolony, szczególnie panowie, którzy odwracają swój trading o 360*
A gdybyś zarabiał milion rocznie na fx to też byś się chwalił,żeby innym szczena opadła i w ogóle żeby Cie wielbili...Ale zrozum że są różni ludzie...Ja czym dłużej siedzę na fx,tym mniej chce się dowiadywać ile moge zarobić,ile ktoś na tym zarabia itd.
"Chyba, że ktoś podchodzi do szkoleń hobbystycznie i nie zależy mu na klientach."
No ja o tym właśnie piszę...że nie robią tego dla kasy...żeby wykończyć innych...żeby zatkać gęby...robią to dla czystej przyjemności...
Podobnie jest wiele osób co mówi"jeśli wygram w lotka to oddam połowe na biedne dzieci" a w praktyce jak by wygrał to pewnie nie było by co oddać(wiadomo,są różne przypadki,mówie ogółem).
@ka7
"zeby nie byl tak rozreklamowany a jogi adminem to mozna smialo powiedziec strata czasu,"
Hmm myślę że nie dostałbyś bana jakbyś wyraził w sposób kulturalny swoją opinie,ale własnie o tym pisał,z tego co kojarze dziennik miał pokazać "że można",dla osó co liczyli na jakiś system,który utrzymają,zobaczą jak wygląda śledzenie rynku przez Yogiego-to już też pisałem,pewnie strata czasu.
"wyklada kilka tysiecy na szkolenie to raczej bedzie mu trudno napisac na forum ze okazal sie naiwniakiem i nic nie zyskal"
a niby dlaczego?myślę że Ty byś tak zrobił,jest to takie..jak to mówią,typowo polskie zachowanie...ja straciłem to niech inni też stracą.
W takim razie czemu ludzie się żalą na brokera jak ich oszuka czy jeszcze coś? naiwniaki straszne...nic tylko się teraz z nich nabijać.
"tu nawet wiekszosci ciezko wrzucic zrzuty z przegrannymi trejdami, jak by patrzec po trejdach wklejanych na forum to 99% wygrane i zadne szkolenia nie sa potrzebne;) "
Bo większość osób gra bez większego planu,nie trzyma się zasad,jak widzą że wejście było po prostu z du**,sam nie wie dlaczego to zrobił-to po co się tym chwalić? Ale po kilku miesiącach na forum można do tego dojść więc nie ma co się czepiać.
"nie ma pieiniedzy mentora i nie ma pieniedzy przeszkolonych,"
człowieku ale po co CI pieniądze mentora...po co Ci pieniądze wyszkolonych...pisałem już nie raz.Nikt Ci nie każe w to inwestować,i jeżeli uważasz ze jest to niepewne,nie warto inwestować to daj sobie spokój,szczerze mówiąc wydaje mi się że nie biorą każdego lepszego,który "chce"(ale tu mogę się mylić).
Powiem tylko tyle,bo skoro osoby szkolone i szkolące się nie wypowiadają,to pewnie mają ku temu powód.
Miałem okazje rozmawiać z osobą,która była na takim szkoleniu,i miałem okazję się przekonać czy warto czy nie.Zrozumiałem że nie trzeba spędzić 10-20 lat na rynkach walutowych żeby zarabiać fajne pieniądze(a tak niektórzy piszą),i złapanie trejdu 100 pips,jak tylko jest taka szansa na rynku-nie jest wcale aż takie trudne.
Więcej nie ma się co rozwodzić,bo prawdopodobnie póki nie zobaczysz jakiś dowodów że ktoś zarabia,że po tym szkoleniu będziesz zarabiał to i tak nie pewnie nie uwierzysz.
Moja opinia jest taka,jeżeli nie byłeś na takim szkoleniu,nie słyszałeś o tym żadnej opinii(przede wszystkim złej) to nie pisz na forum że to pic na wodę,że to oszust PEWNIE,bo komu by siechciało szkolić zarabiając na fx...że gdyby zarabiał to by sie chwalił żeby innym szczena opadła itd...(ogólnie do wszystkich)
Niestety internet 2.0 to już się przejadł mi bokiem. Jak widze takich niezadowolonych ludzi ze swojego życia (pal sześć gdzie zarabiaja a gdzie tracą) którzy wylewaja swoje zale poprzez wyzywanie się słowne powinni być zbanowani bez ostrzeżenia - nie mówcie mi że nie widać tego od razu. Po prostu przestancie się P*****LIĆ panowie moderatorzy 
PS: Songo daj spokój nie ma co tłumaczyć...

PS: Songo daj spokój nie ma co tłumaczyć...
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2011, 17:39 przez Mavratus, łącznie zmieniany 1 raz.