Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

admkowal pisze:szkolenie ma wskazać drogę, omówić kompletną strategię
Z naciskiem na kompletny jak najmniej uznaniowy system. Choć znajdą sie ludzie, którzy z uznaniowości zrobią sobie zaletę bo Ci powiedzą, że musisz myśleć a w ogóle to jesteś głupi bo chcesz mieć wszystko jasno podane.Trading to niestety(stety) statystyka i jak nie mamy dobrej techniki gry to leżymy. Od dobrego szkolenia oczekiwać powwinno się właśnie dobrego przygotowania do opracowania trading planu.

Pozdrawiam
Candleelephants
gdzieś jest to drzewo.

bikedoctor
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bikedoctor »

osoba ktora trafi do szkoleniowca po :
1 - musi sluchac objasnien i polecen szkoleniowca
2 - musi byc cierpliwa ( gruszki z drzewa nie poleca same )
nie lapac kazdej okazji na rynku - tylko starannie je selekcjonowac.
3 - zapisywas wszystkie swoje ruchy i te złe i te dobre.
4- nie przejmowac sie strata - o ile stawia stoop loos .
5 - nie odcinac zysku jak ten przekroczy rownowartosc sl
6 - nie kombinowac samemui podczas szkolenia - to w duzym stopniu utrudnia nauke.

ps. wczoraj przed poludniem pisałem Grzeskowi jak widze rynek na otwarciu i gdzie zajme pozycje oczekujaca ( niestety nie zdazylem jej postawic oczekujacej - poszla z palca ),

opisalem mu dlaczego - 1.4220 -35 --sl 1.4275 - jak dla mnie stosunek ma bys 1:2 - tp ustawiłem na 1.4120 - a z npalca wszedlem na 1.4219

wiecie co podzialo sie dalej - na wykresie widac

Niemiaszek moze nauczyc dokladnych wejsc co do doslownie pipsa w pozycje - a strata przy tym to ty;lko spread - pozycja od razu zarabia - to sa lata praktyki - ale przelozenie na wzrost depo ogromne , ja osobiscie nie mam jak skalpowac, ale udalo mi sie polaczyc moj system , z systemem niemiaszka i sys fxlamera - i bardzo dobrze to chula.

Jeleli masz problemy z okresleniem wejsc i wyjsc - to takie szkolenia sa obowiazkowe.

Dodam ze 2 miesiace jakie spedzilem na łacZach z Grzeskiem nie byly dosłownie szkoleniem , a raczej sposobem gry we dwie osoby , wymiana swoich doswiadczen, ale suma smarum wiele Grzeskowi zawdzieczam. Tak trzymaj . Moj sukces ma tez i jego udzial.
masz na plus zabierz - zawsze mozesz sie wpiac na nowo

blacklabel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: blacklabel »

Popieram Bikedoctora, bylem na szkoleniu u Grzegorza przez miesiac, i naprawde jezeli ktos chce poznac ekg od innej strony to goraco polecam. NIgdy nie sadzilem ze mozna wchodzic co do pipsa w pozycje, a Grzesiek pokazal ze mozna. Oczywiscie nie sadzcie ze po nawet miesiacu da sie tego nauczyc, ze skutecznosc bedzie 100%, bo do tego potrzebne jest wiele godzin porzed monitorem, ale im wiecej godzin tym wieksze zyski. Pozdr

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

tyle dyskusji i przepychanek a nie widzialem zeby chociaz jedna osoba szkolaca miala podpiety np myfxbook ot tak zeby pokazac ile to zarabia, i nie chodzi o gotowke ale o % i pipsy kase mozna przeciez ukryc

Podsumowujac osoby ktore widzialem ze szkola:

fxlamer
niemiaszek
zicmar
adamkowal
yogi
kto jeszcze?

nikt nie ma statystyk :D nie chce nikogo dyskredytowac bo z zadnych uslug nie korzystalem, takze nie twierdze ze te osoby nie zarabiaja, ale jednoczesnie nie daja tez powodow by sadzic inaczej :wink:

sprawa prosta chcesz kapital w zarzadzanie? chcesz szkolic? pokaz ze potrafisz zarabiac udowodnij to :D

Dodano po 1 minutach:

ktos moze napisac ze jest dziennik i wrzuca trejdy live wszystko fajnie a wiadomo ile nie wrzucil :wink:

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Dowodem są jeszcze byli kursanci... ale oczywiście zaraz na tym forum ktoś wyskoczy że przecież ludzi da się kupić...
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Jak to mówią - "Gentlemani nie mówią o pieniądzach" . Potrzeba zajrzenia komuś do portfela moim skromnym zdaniem jest potrzebą szalenie niską żeby nie powiedzieć plebejską. Jeśli uważasz, że mentorzy inwestycyjni nie zarabiają to logicznym jest że nie interesujesz się ich szkoleniami. I nie, nie próbujesz ich dyskredytować, a zwyczajnie masz ich gdzieś. Czemu? Bo widzisz - i mówię to do każdej osoby prezentującej podejście xpep'a - każdy kij ma dwa końce i jeśli tak bardzo interesuje Cie cudzy portfel to może dowodzić tylko tego, że w swoim nie możesz znaleźć nic ciekawego :wink: . Także kolego nie wychodź na nieudolnego pieniacza, który wałkuje po raz n-ty ten sam temat, tylko daj szkolącym robić swoją robotę w myśl zasady - wolnoć Tomku w swoim domku. Ich szkolenia, ich zasady. Nie podpinają myfxbooka - ich sprawa. Tobie to nie odpowiada? Olej ich ofertę.

Nie odbieraj tego broń Boże jako ataku na swoją osobę. Wydaje mi się, że kojarzę parę Twoich postów i w porządku z Ciebie koleś. Byłbyś jeszcze bardziej spoko gdybyś nie próbował lustrować cudzych portfeli :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Good Will Hunting pisze:Jak to mówią - "Gentlemani nie mówią o pieniądzach" . Potrzeba zajrzenia komuś do portfela moim skromnym zdaniem jest potrzebą szalenie niską żeby nie powiedzieć plebejską. Jeśli uważasz, że mentorzy inwestycyjni nie zarabiają to logicznym jest że nie interesujesz się ich szkoleniami. I nie, nie próbujesz ich dyskredytować, a zwyczajnie masz ich gdzieś. Czemu? Bo widzisz - i mówię to do każdej osoby prezentującej podejście xpep'a - każdy kij ma dwa końce i jeśli tak bardzo interesuje Cie cudzy portfel to może dowodzić tylko tego, że w swoim nie możesz znaleźć nic ciekawego :wink: . Także kolego nie wychodź na nieudolnego pieniacza, który wałkuje po raz n-ty ten sam temat, tylko daj szkolącym robić swoją robotę w myśl zasady - wolnoć Tomku w swoim domku. Ich szkolenia, ich zasady. Nie podpinają myfxbooka - ich sprawa. Tobie to nie odpowiada? Olej ich ofertę.

Nie odbieraj tego broń Boże jako ataku na swoją osobę. Wydaje mi się, że kojarzę parę Twoich postów i w porządku z Ciebie koleś. Byłbyś jeszcze bardziej spoko gdybyś nie próbował lustrować cudzych portfeli :wink:
Bardzo prostę rozumowanie GWH ale jednak przykład debilizmu niektórych to przeraża...
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
NicDoStracenia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NicDoStracenia »

Good Will Hunting pisze:...tylko daj szkolącym robić swoją robotę w myśl zasady - wolnoć Tomku w swoim domku. Ich szkolenia, ich zasady. Nie podpinają myfxbooka - ich sprawa. Tobie to nie odpowiada? Olej ich ofertę.
Ja znam lepsza zasade-Jeśli czegoś nie potrafisz – ucz tego

Zawsze lepiej miec 1% z pracy reszty ludzi niz 100% z wlasnej. Jesli taki szkolacy, nie ma dziesiatek lat doswiaczenia, popartych sukcesami to o czym tutaj w ogole jest mowa, czego on chce uczyc? Przeciez to oczywiste golenie frajerow i takich cwaniaczkow wrecz nalezy tepic.
"Frankly, in my experience, I`ve known few people who have gotten rich off technical analysis. " Jim Beeland Rogers

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Nie zrozum mnie źle kolego NicDoStracenia , ja nie mówię wcale że wszyscy szkolący są uczciwi i nikt z nich nie chce jak to określasz - "golić frajerów". Ja tego po prostu nie wiem i nie wtykam nosa w nie swoje sprawy. Wychodzę z dość prostego założenia, że człowiek któremu nie udowodni się winy jest niewinny więc uważam, że wszyscy są uczciwi. Jesteśmy na forum giełdowym więc przypuszczam, że wszyscy rozumiemy jak funkcjonuje rynek. Szkolenia to towar, taki sam jak telewizory czy radia. Jeśli sprzedawca telewizora reklamuje swój towar nie włączając go na wystawie i nie pokazując jaki ten telewizor daje obraz to ty jako kupujący zawsze masz wybór - albo szukasz takiego sprzedawcy, który sprawdzi dla Ciebie wszystko, nawet to czy owy telewizor wytrzyma upadek z wysokości 10. piętra, albo bierzesz w ciemno ten pierwszy. Jeśli sprzedawca nie włącza telewizora to widocznie jest go w stanie sprzedać bez tego i ty - jako kupujący nic z tym nie możesz zrobić więc za przeproszeniem nie wtykasz nosa w jego interes :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Good Will Hunting pisze:Jak to mówią - "Gentlemani nie mówią o pieniądzach"
przeciez napisalem ze kase mozna ukryc, chodzi mi o %, albo ile pipsow zgarnia taki "mistrz", mnie szkolenia nie interesuja wszystko to jest w necie i jeszcze wiecej za darmo :wink: i generalnie nie mam nic do szkolacych, sa chetni niech szkola, dziwi mnie poprostu fakt ze taki podpiety myfxbook zamknalby usta wszystkim szczekaczom, a mimo wszystko nikt go nie pokazuje

ODPOWIEDZ